РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 127 487
  • 802
  •   1
Отговори
# 345
  • sofia
Здравейте и от мен, много хубави играчки правите. Ито две от последните ми творения напоследък бях на тема цветя, но покрай тях успях да сътворя и няколко играчи.

Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:

# 346
Тематични! Simple Smile Как се прави вълната на овцата и перчема на пиленцето?

# 347
  • sofia
Плетат се изтеглени бримки /не съм сигурна че се наричат така/.
Ето картинка

малко е трудно да ги уцелиш един размер, но в това им е чара.
Тук има и клипче http://www.knittingforbeginners.ru/sposob-viazanija-vitianutoj-petli-kruckom/

# 348
Благодаря!!!   bouquet

# 349
Момичета, вашите валдорфски кукли стоят ли самостоятелно? Как ги правите да стоят? И въобще, хубава кройка за тяло някой да даде?

# 350
  • София/Варна
Принципно седят сами ако са т.нар. button-jointed т.е. крайниците не са зашити вътре в тялото, а са свъзани с дискове (копчета) в ставите. Другия вариант е да имат оформено дупе.
Понеже не можах сама да си измисля точно кройката, пък и не ми се искаше да хабя материал в опити, си купих подобна кройка и следващата ми кукла ще е такава.

# 351
Мерси. И аз нещо такова мъча, обаче само шия и разшивам, защото не мога да нагодя нито пропорциите, нито принципите на тия крайници... Едва вчера открих по-подробна инструкция (за която имам уж и  кройката): http://www.lapappadolce.net/waldorf-doll-tutorial-body-of-the-do … ed-limbs/?lang=en. Пак ще я мъча, да видим. Не, че държа да стои - вече бих бил доволна на какво да е тяло, само да не е твърде зловещо разкривено. Embarassed

Само че тепърва ще мисля за ставите какво да приспособя - не ми се поръчват от чужбина, а с копчетата-заместители нещо не се справям. Не, че е чудно, де - първа кукла, пък и не съм от най-сръчните  Mr. Green

# 352
  • София/Варна
Не е нужно непременно да поръчваш ставите от чужбина. Аз го правих с копчета за обличане, скрити вътре в крайника - от тези, които имат ушички.
Следвала съм тези инструкции:
http://mimikirchner.com/blog/archives/2007/03/hidden-button-movable-joint/
Бяха ми доста полезни.

Много е важно конецът да е здрав, аз го правих с дебел памучен конец и го късах доста пъти, докато стегна крайниците.

# 353
Здравейте! Скоро не бях надничала в темичката.
mama Barba това, за което питаш аз знам, че се получава и с бримки, които се плетат с една кука върху молив /или дебел шиш за плетене/.

# 354
Не е нужно непременно да поръчваш ставите от чужбина. Аз го правих с копчета за обличане, скрити вътре в крайника - от тези, които имат ушички.
Следвала съм тези инструкции:
http://mimikirchner.com/blog/archives/2007/03/hidden-button-movable-joint/
Бяха ми доста полезни.

Много е важно конецът да е здрав, аз го правих с дебел памучен конец и го късах доста пъти, докато стегна крайниците.

Мерси, страхотна идея - точно така ще пробвам. Само да събера сили за пореден опит, че аз шия на ръка и правя "чернови" с друг плат, защото телесния ми е много малко. Онази нощ призори ми хрумна, че тялото ми  ПАК не е с правилните пропорции и в 5 часа станах и го разших от главата, и чак тогава заспах спокойна.  Joy

# 355
Момичета кажете ми знаете ли от къде в Пловдив мога да си купя силикон на килограм?  Praynig

# 356
  • Пловдив
Момичета кажете ми знаете ли от къде в Пловдив мога да си купя силикон на килограм?  Praynig
В Капана - между гърба на халите и Бижуленд има едно магазинче за чаршафи по поръчка и хасета - там продават и силиконова вата на метър и силиконов пух за възглавници. Дано си ме разбрала  Embarassed - ако не пиши на лични.

# 357
А знаеш ли каква е цената на килограм приблизително? Аз съм купувала преди цял чувал 10 кг на цена на едро и искам да си направя сметка грубо дали си струва да купувам на килограм или да си взема цял чувал.
Проблема е, че чувала е огромен  Laughing 10 килограма силикон са си доста обем и се чудя къде ще го набутам.

п.п. иначе се сещам долу горе за кой магазин става въпрос. Мерси  Peace

# 358
  • sofia
Последната ми творба правена по поръчка.

Скрит текст:

# 359
  • Пловдив
А знаеш ли каква е цената на килограм приблизително? Аз съм купувала преди цял чувал 10 кг на цена на едро и искам да си направя сметка грубо дали си струва да купувам на килограм или да си взема цял чувал.
Проблема е, че чувала е огромен  Laughing 10 килограма силикон са си доста обем и се чудя къде ще го набутам.

п.п. иначе се сещам долу горе за кой магазин става въпрос. Мерси  Peace
Ох, съжалявам , ама не помня колко струваше... аз преди почти година си купих два килограма и още карам на тях... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт