За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

• 106 967
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив

А от кисело вино как мога да направя оцет newsm78

# 331
  • Балчик
Аз ползвам само ябълков, но то няма как да мис е развали нещо,защото първо в обикновените туршии, които не се стерилизират няма оцет, а второ маринованите ги заливам с гореща марината и обръщам до хлътване на капачките.

По принцип за мариноване в рецептите се има предвид 9 %, но в БГ вече няма такъв.

# 332
Алис, за издържането - издържа, стигали сме до година и половина след направата му, за повече не знам, че свършва. В големия съд си има утайка - вадим от него с маркуч от бистрата част. Но тъй като е стабилизиран, винаги си има утайка, че и гъба хваща. Което не е проблем.
Алис, когато ти стане оцета го ползвай, пък за консервирането купи някой, в който си сигурна, че е добър. Не знам за вас, но при нас оцета е много използван и си върви и май ще купувам за трушии и аз.
mystic woman - винен оцет се прави от хубаво вино, имаме изпитана рецепта у дома, но виното не стига до там, а и ябълковия уж по-полезен. Това, дето някои хора си оставя киселото вино да вкисне хубаво и на слънце - не е точно оцет.

# 333
  • Пловдив
 Peace
Ами...щот оня ден опитах някакво останало в кацата винце и си беше точно оцет на вкус,само че мътен.

# 334
Пеп-4о, благодаря ти, ще го имам предвид! Ако направя, ще се похваля.  Hug

# 335
Peace
Ами...щот оня ден опитах някакво останало в кацата винце и си беше точно оцет на вкус,само че мътен.

затова писах за вкиснато вино  Peace Може да си подкиселиш чорба  или салати с него, но и те помътняват. А за трушии - абсурд.

# 336
Благодаря ви за отговорите,ще си ползвам ябълковия оцет, а последно 2 пъти купувам от Метро,много истински на вкус,6% италиански бял от грозде.

# 337
# 338

2 см под ръба  Shocked
пълнене при стерилизиране - 3/4  ...аз пък винаги покривам с вода минимум 1 см над бурканите

# 339
  • Варна

2 см под ръба  Shocked
пълнене при стерилизиране - 3/4  ...аз пък винаги покривам с вода минимум 1 см над бурканите

... и аз се чудя да вярвам ли, понеже нямам толкова дълбока тенджера  newsm78

# 340
  • Балчик
Водата не трябвало да завира- пълни глупости. Laughing

# 341
Водата не трябвало да завира- пълни глупости. Laughing

Laughing

Май идеята е всичко да развалим и после да ползваме химиите на Йоткер  Confused
Един път се излъгах и краставичките ми миришеха на одеколон  Sick

# 342
  • Балчик
Май има нещо такова. Grinning

# 343
Peace
Мисля,че трябва да се прибави винена гъба и тогава се избистря.
Нямам провал с ползването му до сега.

# 344
  • Балчик
Аз тъй по нощите реших да правя днес зеленчуците по кубански. В момента се задушават, мирише много хубаво. След  половин час ще докладвам за резултата.

Редактирам,ето ги:

Сложих 3 глави чесън и 4 лютиви чушки. Съвсем леко налютява и е много приятно. Подобно е на десятката, но все пак леко друг вкус.

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 20:44 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт