За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

• 106 982
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
  • Балчик
Днес консервирам мариновани доматки, много любими. Heart Eyes

# 361
Днес консервирам мариновани доматки, много любими. Heart Eyes

Джемма, подсети ме да пробвам моите "заснежени" доматчета, за пръв път правя такива. Май не съм очарована много newsm78, отделя се люспа, вътре са меки, а не са варени, само заляти с гореща вода и после с гореща марината. Но самата марината е разкош, направо от буркана може да се изпие, много е вкусна. Heart Eyes Сложих чери, може би с големи домати да е по-различно, знам ли........За какво ги използваш?
Ето отвореното бурканче:
Скрит текст:

# 362
  • Балчик
labrex, аз избира млеко зеленкави домати,т.е по-оранжевички гледам да са, да не са меки още в изходно положение.
Ползваме ги като салата зимата. Направо цели в купа сервирам и всеки си реже с нож в чинията домата. Като мезе към ракийка, като гарнитура към ястие. Много ми харесва вкуса, от чесънчето придобиват и хубав аромат. Но понеже аз съм свикнала от детството си с такива домати, за някои непривикнали към тях е странни.о да ядат мариновани червени домати.

# 363
abet, за какво ще я ползваш консервираната целина?

# 364
labrex, аз избира млеко зеленкави домати,т.е по-оранжевички гледам да са, да не са меки още в изходно положение.

Ще взема да сложа и по-зеленикави, както пишеш, за проба. Чери-тата не бяха презрели, твърдички уж бяха, но......Не, че няма да се изядат, бурканчето почти го привърших Embarassed, сигурно очакванията ми са били по-други, а може и до свикване да е, аз не обичам зелените домати в туршия, червени не съм яла или поне не си спомням, затова ми се прииска да пробвам. Ще сложа и от нормалните домати, да видим. Peace  bouquet

# 365
  • София

Mи за готвене нещо. За супи, манджички. Но това, което намирам е все за маринована или в комбинация с други заланчуци. Аз такава подправка правя, но майка ми е диабетик и трябва да има много целина в менюто. Затова ми се искаше нещо да намеря  newsm78

# 366

Mи за готвене нещо.

abet, за готвене съхранявам в пликчета във фризера. Нарязвам глави на кубчета и в пликчета. Отделно режа стъбла и листа. Peace

# 367
Джемма, Лабрекс, има ли линк за маринованите домати в темата? Свекърва ми правеше такива и бяха странни на вкус, но пък е разнообразие. Идеята да сложа по-зелени е супер! Половинката май им казваше, че са сурова туршия..., ама тя се прави само с вода и сол...., а вашите като че ли са с друго нещо. Иска ми се да опитам с малка доза. Колкото и вкусни неща да си правим, все в някакъв момент омръзва и търся нещо ново като вкус Simple Smile.

# 368
Джемма, Лабрекс, има ли линк за маринованите домати в темата?

alys, моите са по тая рецептаbouquet

# 369
синапено семе, да. Черния синап люти, да знаеш. За сух копър - не знам, но така или иначе нямаш пресен -пробвай.

Само черен имаше в аптеката, аптекарките такъв ползвали  newsm78 лютят ли краставичките после, те казаха по 1 щипка....

# 370

Mи за готвене нещо. За супи, манджички. Но това, което намирам е все за маринована или в комбинация с други заланчуци. Аз такава подправка правя, но майка ми е диабетик и трябва да има много целина в менюто. Затова ми се искаше нещо да намеря  newsm78

за готвене съм съхранявала като labrex във фризер, а тъй като мин година трябваше да се справя с цели 8 глави си нарязах на много тънко (като чипс) и изсуших във фурната. Като ги сложиш в яденето се отпускаш и придобиват почти първоначалната си форма. И са много ароматни.

# 371
  • Балчик
Ето ги моите.

# 372
синапено семе, да. Черния синап люти, да знаеш. За сух копър - не знам, но така или иначе нямаш пресен -пробвай.

Само черен имаше в аптеката, аптекарките такъв ползвали  newsm78 лютят ли краставичките после, те казаха по 1 щипка....

Така в саламурата - не.  После като ги вадиш почиствах добре от зрънцата, че полепват, тогаа ако струскаш някое люти.
В аптеките май все черен е. Бял купувам от супера

# 373

Така в саламурата - не.  После като ги вадиш почиствах добре от зрънцата, че полепват, тогаа ако струскаш някое люти.
В аптеките май все черен е. Бял купувам от супера

bouquet  Ти по колко слагаш в буркан? Дали е различен ефекта от двата вида  newsm78

# 374
не, слагам, какъвто имам в момента, щипка, но зависи колко ще щипна  Grinning И до с.лъжица съм изтървала.  принципно хардала ги държи хрупкави, но те така или иначе се варят малко.

Общи условия

Активация на акаунт