За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

• 106 888
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
И аз с благодарности към пеп-40 за рецептата за кетчупа.Много се хареса у дома.С тази промяна, че сгъстих малко по-вече доматито от написаното -  1/3   и използвах 4 пакетчета царевично нишесте. Така получих 14 борканчета.

# 541
гъстотата е относително нещо, момичета. Всичко зависи от гъстотата на доматеното ви пюре, или от вида домати - колко са месести, или "чорбести" по-скоро.  Peace От там и нишестето. Внимавайте с него, че първия път като го правих, си вадихме с лъжица, режейки го.  Mr. Green

# 542
Пуканите чушки са ми слабост. Как най- много ги обичам - смесват се сладки с люти чушки и чушлета фифти - фифти, или каквото ви се намира, опукват се добре. Нареждат се в буркани плътно, за 800 мл станадартен буркан - 1 с.л. сол и 1 с.л захар, може и малко повече. Чесън, чер пипер зърна на вкус, магданоз и копър също, аз обичам бол магданозлии. Сипва се оцет догоре, изчаква се, защото поема и след няколко часа се долива още. Запечатвате и това е.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 10:06 от Г-жа Броненосец

# 543
midkoo, да се отчета, тая вечер пробвахме пуканите пиперки по първата ти рецепта. Наистина са много вкусни! Heart Eyes Сега се каня на пеп-4о-вата, ей, ще ме научите да ям туршийки. Не вярвах, че ще ми харесат, никога не съм си падала по такива!  bouquet

# 544
Мисля да направя лютеницата , която се пече , да видим. Иска ми се обаче да обеля някак чушките , идеи, да ги опека отделно и да ги обеля newsm78, много ще стане пак трудно, но ще видим Hug

# 545
Мисля да направя лютеницата , която се пече , да видим. Иска ми се обаче да обеля някак чушките , идеи, да ги опека отделно и да ги обеля newsm78, много ще стане пак трудно, но ще видим Hug
Аз правих тази година за първи път - опекох си пипера на жар.Така се пече много бързо. В апартамент май най-добре е с чушкопек.

# 546
  • SHOOT ME 10 $
midkoo, да се отчета, тая вечер пробвахме пуканите пиперки по първата ти рецепта. Наистина са много вкусни! Heart Eyes Сега се каня на пеп-4о-вата, ей, ще ме научите да ям туршийки. Не вярвах, че ще ми харесат, никога не съм си падала по такива!  bouquet
Много се радвам, че ти бях от полза! Hug

Г-жа Броненосец,Аз не ги пълня до горе с оцет. 80мл. оцет и доливам до горе с вряла вода, затварям и обръщам обратно! Naughty

# 547
Имам чушкопек , но аз говоря за лютеницата печена в тава и всичко сурово, за нея ми се иска да изпека предварително чушките и така и ще направя .

# 548
Г-жа Броненосец,Аз не ги пълня до горе с оцет. 80мл. оцет и доливам до горе с вряла вода, затварям и обръщам обратно! Naughty
Пробвай някой път Simple Smile Водата разводнява, а така вкусът е много по- интензивен, отделно без вода по-сигурно се консервира. Чорбата на тези чушки я използвам като овкусен оцет и я добавям към супи, също и ориз. Аз обичам кисело доста.

# 549
И аз правя пукани чушки, но освен сол, захар, магданоз и чесън, слагам оцет и олио. Тази година дори мисля да намаля оцета, че все ми е кисело. Оригиналната рецепта е с 5 с.л. оцет и толкова олио. Погледнах си записките. Досега сме я правили с 35 мл оцет и 50 мл олио, по равна супена лъжица сол и захар. Май няма накъде да намалявам оцета  newsm78.

# 550
  • на брега на реката
Миналата година правих само с оцет и ми бяха кисели. Затова тази година намерих листчето с рецептата на свекървата и даже си я преписах в тетрадката с рецепти. Вече я споделих тук, направих доста буркани пукани чушлета , чорбаджийки , смесени сладки и люти.
Сега ми е наред царската туршия и чакам рецепта да видя тук, изпробвана. Не искам да варя бурканите, че става мека.

# 551
Не искам да варя бурканите, че става мека.
Ако вариш на много силен огън, не става мека. Идеята е да заврат бързо.  Peace

# 552
  • на брега на реката
Варя на дърва, а така не завира бързо.

# 553
Варя на дърва, а така не завира бързо.

Завира, завира, точно така завира бързо, ама трябва да слагаш сухи съчки, клечки разни, надявам се, че ме разбираш, не дебели дърва.

# 554
Влизам и аз да благодаря на пеп-чо за рецептата на кетчупа и допълнителните пояснения на лични   bouquet Направих го с готово доматено пюре,но пак стана страхотно!Излязоха ми точно 20 бурканчета по 300гр.Стана една идея по-гъстичък,хем разтворих 6 пакетчета по 60гр нишесте,че и не го изсипах  цялото количество.Но като го поразклатя с бурканчето и се втечнява  Laughing Синчето много му радва на кетчупа,че и малката яде снощи  Peace
пеп-чо,сега чушлетата ти ще пробвам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт