За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

• 106 896
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Имам чушкопек , но аз говоря за лютеницата печена в тава и всичко сурово, за нея ми се иска да изпека предварително чушките и така и ще направя .

Не съм чувала за такава лютеница  newsm78. Знам :пече се пипера/бели се / , патладжаните/белят се/ , доматено пюре се прави и после го вари , печи каквото ти душа сака, всичко заедно с олио чесън и подправки. Трудоемко е но за домашна лютеница винаги си струва.   chef

# 556
Влизам и аз да благодаря на пеп-чо за рецептата на кетчупа и допълнителните пояснения на лични   bouquet Направих го с готово доматено пюре,но пак стана страхотно!Излязоха ми точно 20 бурканчета по 300гр.Стана една идея по-гъстичък,хем разтворих 6 пакетчета по 60гр нишесте,че и не го изсипах  цялото количество.Но като го поразклатя с бурканчето и се втечнява  Laughing Синчето много му радва на кетчупа,че и малката яде снощи  Peace
пеп-чо,сега чушлетата ти ще пробвам  Hug

Peace давай. Има и хрупкави чушлета, които не са печени. После и трушиите погледни  Wink  Щом като разклатиш бурканчето "се втечнява", значи е добре  Peace

За чушките само с оцет, без вода да споделя - когато пиех оцет от бутилката, ги правих така,  но с времето се "вкиснах" и сега не понасям толкова оцет.  Peace Та въпрос на вкус е с оцета.

# 557
  • SHOOT ME 10 $
Набарах огромни камби по 1.40лв.  -  20кг. взех.
Рецептата съм я публикувал в "Любими"
Предполагам - ще ни стигнат newsm78

# 558
  • Стара Загора
Може и да не е много за темата, но аз да си кажа.

Внимавайте с патладжаните. Опитвайте ги, че много горчиви има.
Снощи пак хвърлих една тенджера.
Имам съмнения, че и в лютеницата попадна такъв, добре, че беше много самата тя, та не се наложи да хвърляме и нея.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 21:48 от Лалка

# 559
# 560
  • на брега на реката
Може и да не е много за темата, но аз да си кажа.

Внимавайте с патладжаните. Опитвайте ги, че много горчиви има.
Снощи пак хвърлих една тенджера.
Имам съмнения, че и в лютеницата попадна такъв, добре, че беше много самата тя, та не се наложи да хвърляме и нея.

Като се опекат патладжаните също ги отцеждам. Слагам ги в тава и я повдигам от страната на патладжаните и доста течност пускат. Чак след това ги беля и досега не съм имала проблем , не са горчали.

# 561
  • Пловдив
Пепчо, в тази тема прочетох за твоята уникална и тарикатска технология за сгъстяване на домати.
Оняден от 50-60 кила, след като ги смляхме и се отделиха семките и люспите, останаха около 40 кила. С твоята идея ги редуцирахме на 22.  Peace
Мерси много  Heart Eyes Heart Eyes
Искам да попитам Пепчо за тази технология на сгъстяване на доматите, не мога да я открия сама.
Благодаря предварително.

# 562
  • Пловдив
Не съм Пеп-чо, но идеята й май беше да се изтегли водата, която се отделя от доматения сок.  Взимате прозрачен маркуч, единия край се потапя до дъното в съда с доматите. От другия край наливате вода, държите го на по-високо и го запушвате. После го отпускате и водата, която се е отделила на дъното на съда с доматите започва да изтича. Маркучът трябва да е прозрачен, за да видите, когато започне да се пълни с доматен сок. Дано ме разбрахте!

# 563
не съвсем така.
Маркуча се пълни с вода от чешмата и запушва единия край. Това не позволява на водата от него да изтече. 
Подпъхвате другия край в дъното на казана  Laughing с доматен сок. Отпускате ръката, която запушва маркуча надолу - съда с доматен сок трябва да остане по-високо. И  махате пръста от маркуча, за да може да изтича водата. Иначе няма как да пълните маркуча, когато е потопен в доматения сок.

Това се прави, когато загрява доматения сок - гъстата част излиза нагоре, отдолу се утаява водата. 
)
Като видите, че тръгва розова вода - спирате.
След малко пак се утаява вода отдолу - още веднъж може да се пробва да се изкара. ЗАвиси от количеството  Peace ако е казан 100 л. - поне три пъти може да се извади вода.

# 564
  • Стара Загора
Като се опекат патладжаните също ги отцеждам. Слагам ги в тава и я повдигам от страната на патладжаните и доста течност пускат. Чак след това ги беля и досега не съм имала проблем , не са горчали.

Аз ги изкисвам във солена вода, обелени.
За първа година ми се случва да хвърлям патладжани, защото горчат.

# 565
  • на брега на реката
В солена вода се киснат за пържене, варене. Когато ги печеш няма как. Не ми се е случвало досега, но нищо чудно - при този внос откъде ли не!

# 566
  • Пловдив
не съвсем така.
Маркуча се пълни с вода от чешмата и запушва единия край. Това не позволява на водата от него да изтече. 

Благодаря ви аз отговора.

# 567
  • Пловдив

Пеп-чо, извинявай  Embarassed, не съм искала да ги обърквам. Сега и на мен ми стана по-ясно

# 568
Мисля да правя от мързеливата,печена лютеница на фурна,но се чудя дали да слагам лук и чесън  newsm78 Преди години,когато правех домашна  лютеничка(а това беше много отдавна) не съм слагала,та сега се питам дали не блъска на маджичка с тези продукти!Моля,споделете мнения,то е въпрос на вкус,знам но все пак!

# 569
на мен всеки лук и  чесън в лютеницата ми докарва на манджа  Peace ЗАтова чисто.

Пеп-чо, извинявай  Embarassed, не съм искала да ги обърквам. Сега и на мен ми стана по-ясно

Laughing няма проблеми, нали затова се уточняваме  Peace аз толкова години гледах и обикалях казана, но докато не се наложи да пиша, не виждах, че запушват единия край и се чудех, що вкарват още вода в сока.

Общи условия

Активация на акаунт