Лечение с протеолитични системни ензими (5-та тема)

• 189 851
  • 791
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Стига да пазите ензимите далеч от другите добавки, не би следвало да има проблем. Но ако човек си направи добре схемата според часовете на хране (инозитолът и силимаринът с храна, мисля че така се приемаха), би следвало да има синергизъм. Самият инозитол е от семейството на В витамините, а те многократно увеличават действието си когато се приемат едновременно. Аз давам добавки на мъжа ми за прчистване на черен дроб (силимарин, NAC и артишок) веднъж годишно за профилактика. Той обаче не приема ензимите трикратно, а само сутрин. Просто естеството му на работа и натовареност не му позволява оптималния курс. Колкото-толкова.

# 511
  • Berlin
Тук има и други ензими, не са само протелитични.  Аз не съм чувала за това, но си провери по линковете в 1ви пост дали ще ти свърши работа.

Серапептазата как мога да я приложа при задна хрема и сополи за дете? Записала съм си 1 капсула, разтворена във вода, за 3 приема през целия ден на гаргара, но той пък не може да прави гаргара. Не знам само с изпиване дали има ефект.

# 512
Здравейте, изчетох 2 от темите на един дъх...от 23:30 та до сега 05:30, като прелиствах и други подобни полезни инфота...Та, стана ми ясно, че автора на темата вечв липсва тук, но се надявам на мнения и съвети от други активни участници по темата. Жена ми е диагностицирана от 3 години с Болест на Крон- автоимунно заболяване, основно засягащо дебелото и тънкото черво, в различни периоди се появиха и схващания и болки в ставите и мускулите на врата и гърба, предположения за Бехтерев, но потвърдиха диагноза артропатия при Крон. През годините докато "изучим болеста" и се предоверявахме на уж най-добрите доктори в България, се сдоби и с инсулинова резистентност, наднормено тегло, едно изменения на сърцето и да не продължавам. Всичките добавки са ни подарък от конските и продължителни дози кортикостероиди и имуран...С времето успяхме да разкараме стероидите, и въпреки, че изследванията не показваха ремисия, тя така се чустваше, никакви оплаквания, пиеше сано подържащия салофалк, плюс бета блокер за сърцето и диуретик. Нейното подобрение постигнахме с различни добавки и терапия (Боуен) Та всичко беше ок до миналата седмица, до когато не влезна в болница за контролна колоноскопия...е изписаха я с двойно по-лоши резултати от тези с които я приеха, плюс ужастни болки и скованост(вероятно появили се от това, че влезе с минимални показания за възпаление, излезе със супер високи стойности и явно възпалението се е отразило на атропатията, и съмнения за дискова херния )Пиша всичко това, защото виждам шанс в ензимите. Моля ако имате мнение, касаещо ни, споделете, някъде из темите мисля срещнах мнение на автора, че ензимите са подходящи за нашият случай, но съм готов да ви чуя и вас. Виждам, че с времето пакета ензими се изменя малко, ползвания от "ветераните" сега какъв е ? Какви ензими, концентрация и марка ? Моля за съдействие и мнения, не ми се иска отново да се трови с стероди и други химически противовъзпалителни. Благодаря

# 513
Предварително се извинявам ако оттегча някого, ще гледам да бъда достатъчно подробен, за да мога да получа конретни съвети, за конкретен случай, ясно ни стана, че ензима е кажи-речи универсален, но имам наясноти, за това излагам нагледно, медицинката одисея..Ясно ми е, че ензима, минерала, витамина и тн. Не е панацея, ясно ми е и защо го пишете. 2 нощи подред чета темите, събирам информация и тн. Въпроса за приема на ензими, беше насочен не към основния пакет а към показаните от Вас. Сега моля за конретни мнения и споделяне на опит за показаната от Вас комбинация. Жалко, че темата сега не е това което е била преди години. Всеки, които се е сблъскал с тежки болести, хронични проблеми, автоимунни заболявания, дали на себе си или на свои близки, ще ме разбере, че едната цел в живота ни е да намерим нещото, което ако не лекува, то поне подобрява качеството на живот, спира развитието на заболяването, и не представлява потушаване на симтомите за сметка на странични ефекти и отключваши се нови и нови здравословни проблеми, така стана и при нас. Хубаво е човек да вярва на докторите, да вярва, че ще му предложат най-доброто, че действията им ще бъдат продиктувани от Хипократовата клетва, че ще са на ти със съвременни методи и тн. И тн. Жена ми както споменах с диагноза болест на Крон, изчетохме кажи речи всички, допитохме се до кого ли не, влизала е в гастроентерологични и ревматологични отделения смятани за най-добрите в България(държавни болници)Никога не сме спорили защо постаеят дадено лечение и тн. Е да де, но съвременни доктори и доценти- знаещи, можещи, млади и уж нахъсани, на въпросите ни, трябва ли да приемам витамин Д, пречи ли ми да приемам омега 3, ами пък органичен гел алое вера, и тн. Отговаряха с насмешка, не пречи ама и не помага, и стига сте чели маркетингови сайтове и тн. А ние просто искахме медицинско мнение за минералите и витамините за които е доказано, че липсват в организна и при тази болест и съпътсвтващи. Ясно ни е, че няма медикамент или терапия до момента която да лекува болест на Крон, но когато отидеш и кажеш, докторе, спрях корктикостероидите и се върнаха болките и симптомите, просто да предпише 50мг на ден в продължение на година, без даже да следи състоянието ти през тази една година, потиска симтомите и готово, а това, че когато виждат пациента си след година, напълнял със 70% от предишното си тегло, дори не посъветваха консултация с еднокринолог, а се наложи пак безсънни нощи, за да чета какво могат да причинят кортикостероидите и къде да провериме, защо не действа 90диета и други. Когато чуят за нови оплаквания в сърдечно съдова система, да отговарят това ти е от заболяването точка. А когато отидеме на кардиолог, направят и нужните изследвания и виждат от какво са оплакванията и казващи под сурдинка...ами може и да е от дългия прием на стероиди...ама той лекуващият ви гастроентеролог трябва да е запознат....Или когато лекуващият гастро и този при когото си диспансеризиран, ей така без да видят, какво е положението от последното ти посещение как си що си, да те агитират за започване на нова терапия, без дори да успеят да отговорят за конретните странични ефекти, опасности и рискове.живота не струва 500 лева комисионна от едни големи, богати, често безкрупулни фирми.Та...пиша това и за модераторите, голяма част от болните и близките на болните, четат доста, но и трудно се доверяват...вече. Та тези информативни теми, просто дават насоки на нас, към какво ново, или забравено старо, можем да се насочим, без да спираме предписаните ни лекарства и терапия и без новото да пречи на основното.

Информация отностно приеманите медикаменти и здравословно състояние, което( ако) трябва да съобразим с приема на ензимите.[\size]
В тази връзка, моля, който случайно види статия, информация или мнение за приема на ензими( без значение дали основния пакет или пък този показан по-горе) е препоръчителен за прием от страдащи от болест на Крон с прием на медикамент- Сулфасалазин. Кардиологичния проблем е-Хипетрофична обструктивна кардиомиопатия( кардиолозите казват, вродено и сега обадило се, или пък провокирано от кортикостероидите) приема се бетаблокер и диуретик. Друг бонус от кортикостероидите е инсулинова резистентност- приема се метфоргама. След последното контролно влизане в болница всичко беше ОК, там нещо се случи(не дават отговор на въпроса защо, само казват "няма как да е от вливане на лекарства при нас, нищо толкова не сме вливали...е може и страничен ефект да е".....) и възпалението в тялото е на лице, само където се усети под формата на страшни болки и схващание на гърба и врата. След консултации от наша страна ни се каза " нека попие известно време Имуран- уточнявам, за да се знае, че Имурана не е в постояното лечение( преди го пиеше, но забеляза поява на бенки- никой не казва нищо, но в листовката си пише да преустановиш приема, и го спряхме. Идеята е да се потуши възпалението и да се контролира, да не се допуска появата му, защото това влошава състоянието и болеста се показва. Успяхме, някъде година да потушим всички оплаквания от основното заболяване и другите появили се в последствие, като си пиеше само подържащите лекарства, без стероиди и имуно боклуци...като добавихме Боуен терапия, босвелия, разни чайове, и други добавки...Целта я казах, първонапално подтискане на възпалението(но без подтискане на имунната система- това с подтискане на имунната система е единственото лечение предлагано от съвременната медицина)пък ако след отрицателното възпаление успеем да повлияем и на самото заболяване и други оплаквания, ще бъфе чудесно. Разчитам на всички, употребяващи ензими, знаещи и интересуващи се, ще се радвам и на контакт с Автора на темата( не се обръщам към него като гуру, а просто като към човек доста теория, приложил на практика и следял резултатите. Благодаря предварително, приемам и всякакви други съвети.[\size]

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 23:18 от wwwrrr

# 514
  • Berlin
Според мен искаш някакви прекалено конкретни съвети от някой, който или да е с такава диагноза и да е пробвал различни начини или най-малкото да е студент по медицина. Не знам, но така ми се струва от постовете ти. Не мога да си представя положението ви и не съм запозната с тази диагноза, но наистина не знам дали някой ще се наеме да ти каже нещо толкова категорично, което всъщност не е и правилно, ти сам трябва да прецениш.
Казваш, че има възпаления в организма, прочети тогава за безглутенова диета, всъщност това трябва да е завинаги. Погледни и темата за ВМ НВД храненето, пак пиша - не знам какво е болест на Крон, но след като търсиш и четеш различна информация, предлагам още един вариант.
Добре, гугълнах мъничко. Simple Smile И отново - безглутеново хранене, препоръчвам книгата "Тихите убийци на мозъка" (Grain Brain).

# 515
Ами...не точно. Може би предната ми публикация да е била прекалено конретна за това така да е прозвучала, студенти по медицина, туко що завършили доктори се намират по край нас, въпроса е, че дискутираните тук ензими влизат до толкова в обучението им доколкото да се споменат важноста на ензимите за човешкият организъм, но за лечение с ензими- абсурд такова нещо не учат, така че отпадат. Да, очаквам мнения и съвети от хора с мнение за приема на протеолитичните ензими при Болест на Крон( това е заболяванв подобно на улцерозният колит- образуват се язви по дебелото черво, а при Крон засягат и други органи в стомашно чревният тракт при нас- тънко черво, но да чукаме на дърво, само една язвичка. Автоимунно) В  материяли цитирани в темата и на други места в интернет се споменава за приложение в този тип болести, в темата имаше и запитвания на тази тема, но нищо повече като резултати, странични ефекти и тн. Това и беше повода да пиша, евентуално да получа мнения от хора или ползвали или наблюдаващи ползващи ензимите, или просто като автора на темата- компетентни на база прочетени излседвания и статии не само по оскъдното наше интернет пространство. Видимо темата не е така активна, както е била в първите 4, но ако все пак се появи някой, който може да помогне или пък даде координати на автора, бих бил доволен. Решили сме се на ензимите просто си е друго като има с кой да дискутираш изскачащите въпроси. Благодаря за съветите Ви, оставаме отворение за дискусия Simple Smile

# 516
Здравейте, wwwrrr!
Не мога да ви помогна с ензимите, макар да смятам, че сте на прав път, но като човек минал частично през ада на автоимунните заболявания с детето си, бих ви препоръчала да се обърнете към добър диетолог и да пробвате омекотено гладолечение/плодолечение/. По този начин ще намалите възпалението. Както писа abs по-нагоре - задължително спиране на глутена! Също и на млечните, бих препоръчала. Подходящата диета в добавка с ензимите би трябвало доста да подобри състоянието. Стискам палци!

# 517
  • София
wwwrrr, нямам опит с болест на Крон, но мисля,че трябва внимателно да пробвате пакета ензими. При положение, че става въпрос за язвички по червата определено има риск от прокървяване. Потенциите на пакета са високи и да не стане беля.
Иначе има отношение към инсулиновата резистентност и ще ви обърна внимание на две неща (простете ако ги знаете). Метформиновите препарати, какъвто е и Метфогама, водят до недостиг на вит Б12. Говорихте за определени липси. Проверявайте го поне веднъж годишно за да се избягват анемии.

И второ, приемът на бетаблокери е рисков за отключване на диабет 2тип. Може би следва да го обсъдите с кардиолога, деликатно разбира се, дали няма друг начин и да го избегнете. Щом имате вече ИР сте в риск от диабет2. (Бета блокерите се спират много внимателно, постепенно, че има риск от инфаркти при внезапно спиране.)
И последно пробвайте с приридни противовъзпалителни средства като куркума, рибено масло и др. Спирам,че да не спамя повече.

# 518
wwwrrr, за автоимунното заболяване и храненето може да се обърнете (ако вече не сте го сторили) към Надя Петрова, специалист по хранене http://nadiapetrova.bg/.
Професионалният й интерес е насочен изключително към автоимунните заболявания. Поинтересувайте се и за нейната Е-диета. Смятам, че би била много полезна за съпругата Ви!
Успех!

# 519
  • Europe
Да споделя за ефекта от ензимите. Миналата година взех на баща ми целия пакет ензими. Започна ги стриктно по схемата. Той е 70г. и взима хапчета за високо кръвно. Като цяло ги взехме с профилактична цел, тъй като е възрастен организъм, без определени очаквания и не е спирал да си пие хаповете за кръвно (вдигаше го до 150-180). Ефектът беше следния: татко отслабна с около 4-5 кг. (не е бил дебел, може би една идея над нормата), което му се отрази много добре на болките в коленете, съответно на движението и на психическото състояние. Беше страшно доволен и се чувстваше много освежен и подмладен, но се случи така, че не можах да му купя още един пакет за да продължи, сега отново сме решили да изпие един пълен пакет. Освен ензимите пиеше и Хидраплениш, Глюкозамин с хондроитин и МСМ и още нещо за стави и кости, но не помня вече. Забравих да кажа, най-странното е, че кръвното на баща ми за около 2-3 месеца след ензимите стана 75/125 !!!!!  Shocked Shocked Shocked аз не можех да повярвам, лично няколко пъти му го мерих, за да го видя с очите си, защото не можех да го проумея, та това си е перфектното кръвно, той е възрастен човек и от години е на хапчета за кръвно, а такова чудо апаратът не беше показвал от неговите младини. Сега пак ще му купя целия пакет и пак ще пиша след това.

# 520
 Peace това е чудесна новина Алина, а колко време без прекъсване пи ензимите?

# 521
  • Europe
Peace това е чудесна новина Алейна, а колко време без прекъсване пи ензимите?

Приблизително 2 месеца пи ензимите. Сега ме е заврънкал от няколко седмици пак да му ги поръчам. Аз му направих в word една "листовка" с информация за тях и цитати от форума, за да го вдъхновя, той я е прочел и даже сега по-добре от мен знае нещата. Просто е влюбен в тези ензими. Иначе през годината му купувам още мултивитамини Алайв 50+, омега 3, КоQ10 и Проб за да си ги редува.

А от Италия всяка година му купувам 1 инжекция ХК, която се слага 1 път годишно в коляното.

# 522
  • София
Днес минах контролна ехография на щитовидна жлеза след 2,5г. от предишната. Нямам динамика, даже -1мм на възела и кистата. Следваща контрола пак след 2 год. Всичко благодарение на ензимите. А ме натискаха за операция.

# 523
И аз да питам, някой с проблем в очите /мътнини/ да е пробвал и имал успех?

# 524
Зравейте,

Пробвах да пия разтворена във вода Серапептаза и тя полепна по гърлото, след което ми дразнеше на гърлото около 6-7 часа. Усещането беше много неприятно не мога да го опиша. Пих много вода, храних се, но усещането си оставаше. Някой дали може да сподели дали е имал подобен ефект и дали е нормално?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт