Лечение с протеолитични системни ензими (5-та тема)

• 189 879
  • 791
  •   1
Отговори
# 525
Днес минах контролна ехография на щитовидна жлеза след 2,5г. от предишната. Нямам динамика, даже -1мм на възела и кистата. Следваща контрола пак след 2 год. Всичко благодарение на ензимите. А ме натискаха за операция.
Неба, а каква ти беше диагнозата за щитовидната, и заради възела и кистата ли те караха да я оперираш?

# 526
  • София
Да, нодозна струма май се казваше диагнозата.  Възлите и  кистата почнаха да растат и ме пращаха два пъти при всяка контрола на операция. Не се съгласих. По това време имах и полип на матката и заради него почнах ензимите. След 2м прием го нямаше и затова ги предължих 7м общо.

# 527
# 528
Два пъти почвам ензимите, и двата пъти веднага( същия ден или най-късно на следващия) започват болки в крака  Rolling Eyes
Имам разширени вени, четох че малко разреждат кръвта...и двата пъти ги спрях, защото ме хвана страх- четох, че някои хора получават чак кръвоизливи и синини...
Май не са подходящи за мен, или бъркам нещо  newsm78

# 529
Момичета някой да има идея как може да бъде открит Pink Panter? може и на лични bouquet

# 530
Цитат
Пакетът ензими, за който най-често питате е:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … Veggie-Caps/23747
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Nattokinase-90-Veggie-Caps/33
http://www.iherb.com/Now-Foods-Bromelain-500-mg-120-Vcaps/16546

Линковете са към доставчика iHerb, от който най-често пазаруваме.

Когато си пиете ензимите, пийте ги с повече вода. Поне цяла чаша.
на гладно 1 час преди храна и 2 часа след прием на такава.

Здравейте. Първо искам да благодаря на Pink Panther и на всички останали, които са споделили опита си с ензимите. Четох първите теми, но не мога да изчета всичките и искам да попитам - как стигнахте до този пакет, който препоръчвате - той съдържа по-важните ензими ли? Там валутата е малко странна - може ли някой, който е поръчвал, да каже каква е горе долу цената на пакета в левове или долари, или пък евро.
Имам въпрос и за пиенето - трябва да се пият и преди и след ядене, или един от двата варианта.
Благодаря предварително.

# 531
Дано не ставам досадна, но имам още една молба. Нека някой от хората, които са по-запознати с темата, да систематизират кой ензим за какво действа - това би било много полезна информация. Ако сте се преместили в друг форум заради Pink Panther, моля да ми кажете, за да ви следя и там. Когато придобия опит с ензимите и аз ще пиша впечатления. Благодаря ви bouquet

# 532
Здравейте!
Не е странна валутата, ами не сте си направили настройките. На мен ми излиза в лв. Трябва да влезнете през компютър /аз на телефона не открих опции/ и да му зададете регион и валута.
Цената на комплекта излиза малко под 100 лв. За сравнение - само серапептазата е 48 лв в сайта и 110 в бг сайтове!
Ензимите се пият на гладно, за предпочитане преди ядене - за целта аз ги пия сутрин. Нямам време да изчета всичко, за да разбера как са стигнали до този избор на марка, но предполагам, че е заради цената и - не знам как се казва, потенцията? - на ензимите. Една таблетка Серапептаза, например, покрива дневната доза, не е необходим друг прием. Мисля, че е за това, ако не съм права - поправете ме.

# 533
  • Berlin
Така е. Само че не се пият по 1 път на ден, а по 3х, на гладно.

# 534
  • София
Здравейте!
От около година и половина се лутам по болници и имам един куп диагнози. Последно се установи хиперсензитивен пневмонит и нещо автоимунно, което още не е уточнено. Последните изследвания показват завишени Anti-Ro-52:39 при норма до 5 и завишени  Anti-Jo-1:8, норма също до пет. Дифузен паренхимен процес на бъбреци, черен дроб и щитовидна жлеза, митрална стеноза и инсуфициенция, изменения и болки по костите и ставите, аденом на надбъбречна жлеза. В момента съм на 4 т. медрол, 1т. резохин, спиронолактон, фуроземид и корлентор. Не мога да ги спра, защото заболяването ми се изостря. Изчетох до трета тема и ще се върна да чета всичко, но никъде до сега не видях дали ензимите могат да се комбинират с имуносупресори. Засега съм се спряла на тези:
http://www.iherb.com/doctor-s-best-best-3000-gdu-bromelain-500-m … veggie-caps/20961
http://www.iherb.com/doctor-s-best-best-nattokinase-2-000-fu-90-veggie-caps/33
http://www.iherb.com/doctor-s-best-best-high-potency-serrapeptas … veggie-caps/23747
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-CoQ10-with-BioPerine-100-mg-1 … Veggie-Caps/15658
Искам да включа и папая, Q10 и вит Д3. Моля за мнение от по-знаещите.
Предварително благодаря!

# 535
  • Бургас
ta-ra според мен трябва да се определи първо автоимунното заболяване и тогава да приемаш евентуално ензими.Така като чета ми се струва,че е васколит.Какви са предположенията за автоимунното?

# 536
  • София
За трети път лежах в ревматологията и за съжаление все още не е ясно точно какво е, а и едва ли ще се изясни.Тези заболявания са доста трудни за диагностициране. Иска ми се да предприема нещо, защото кортикостероидите са като зареден пистолет, не знаеш какво ще гръмне докато лекуват основното заболяване. Но не съм сигурна дали приема на ензимите и КС едновременно е ОК. Някъде из темите срещах потребители с РА и Бехтерев с добро повлияване на артропатията, но дали по време на лечението с КС не е ясно. newsm78

# 537
Здравейте!
Не е странна валутата, ами не сте си направили настройките. На мен ми излиза в лв. Трябва да влезнете през компютър /аз на телефона не открих опции/ и да му зададете регион и валута.
Цената на комплекта излиза малко под 100 лв. За сравнение - само серапептазата е 48 лв в сайта и 110 в бг сайтове!
Ензимите се пият на гладно, за предпочитане преди ядене - за целта аз ги пия сутрин. Нямам време да изчета всичко, за да разбера как са стигнали до този избор на марка, но предполагам, че е заради цената и - не знам как се казва, потенцията? - на ензимите. Една таблетка Серапептаза, например, покрива дневната доза, не е необходим друг прием. Мисля, че е за това, ако не съм права - поправете ме.

Благодаря за отговора. Аз имах предвид вида на ензимите. В крайна сметка се спрях на серапептазата, защото имам кисти в гърдите. След 6 месеца пак ще ходя на преглед, така че ще имам информация за резултата и ще пиша.

Относно сайта, който сте използвали - iherb - май там наистина е най-евтино, обаче тъй като е от САЩ - има ли мито върху продукта и от митницата ли се взима? Благодаря още веднъж.

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 01:12 от dadek

# 538
Благодаря за отговора. Аз имах предвид вида на ензимите. В крайна сметка се спрях на серапептазата, защото имам кисти в гърдите. След 6 месеца пак ще ходя на преглед, така че ще имам информация за резултата и ще пиша.

Относно сайта, който сте използвали - iherb - май там наистина е най-евтино, обаче тъй като е от САЩ - има ли мито върху продукта и от митницата ли се взима? Благодаря още веднъж.
[/quote]
Ако поръчате само пакета ензими  няма мито(мисля,че беше с мито ако са над 4 бр. в колет),аз съм си ги взимала от пощата..А пакета е един и същи при всички заболявания,те просто разграждат всичко ненужно в организма.Специално за кисти няколко жени бяха писали,че са им изчезнали след приема на пакета ензими.Мисля,че ги бяха приемали без прекъсване поне 2-3 месеца (то зависи и колко са били големи),но само със Серапептазата не знам дали ще е достатъчно,мисля че са нужни и Натокиназата и Бромелаина,защото се допълват.Желая ви успех!

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 09:39 от kiki1000

# 539
  • Бургас
Мито има за пратки със стойност над 30долара не е от значение броя в кашона.
ta-ra  питам за автоимунното,защото наша колежка със същите симптоми и ходене по мъките 2г и сложиха диагноза васколит при това късно с увредени бубреци е 99% и понеже пие лекарства които са за не съсирване на кръвта,а единия ензим също разрежда кръвта не съм сигурна,че без диагноза са подходящи.

Общи условия

Активация на акаунт