Всякакви въпроси относно съдомиялните - 12

• 57 141
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
  • Балчик
Ако нямам тенджери и тави моята половинчасова успява да измие добре. Няма сушене, ама аз зарязвам вратата отворена и те си изсъхват като на сушилник.

Затова беше онзи мой емотикон. Аз нямам такива цикли, без тенджера или тава. За половин час, абсурд. И моята половинчасова няма сушене.

# 136
  • Бургас
Много ми потъмняват приборите. Особено тези със сребърно покритие. Получава се нещо като тъмен филм отгоре, който ако потъркам с гъбата и с някакъв препарат примерно, изчезва. Някаква идея как да се справя?
Регулатор за солта нямам, т.е. пълня си контейнера догоре и ползвам, докато светне индикатора. Гланцът е на минимум, ползвам на ГГ таблетките, по половин. Миялната ми е 45 см.

# 137
  • Балчик
Че в упътването не пише ли, че не може да се мие сребро?

# 138
  • Пловдив
Ако нямам тенджери и тави моята половинчасова успява да измие добре. Няма сушене, ама аз зарязвам вратата отворена и те си изсъхват като на сушилник.

Затова беше онзи мой емотикон. Аз нямам такива цикли, без тенджера или тава. За половин час, абсурд. И моята половинчасова няма сушене.
При 2-3 миялни на ден Simple Smile Имам и само със съдове Simple Smile То много миене, много нещо Simple Smile

# 139
  • Бургас
Че в упътването не пише ли, че не може да се мие сребро?

Не е само по тези прибори така. Тях рядко ги ползвам и избягвам да ги мия. Обаче и обикновените метални потъмняват.

# 140
  • Балчик
Какви обикновени?От какъв материал са? Значи не са подходящи за миялна. За първи път чувам да потъмняват прибори. Обикновено те се мият толкова перфектно до блясък.

# 141
  • Бургас
Уф, знам ли от какъв материал са newsm78 Не са баш от най-обикновените - имам 1-2 такива вилици, дето са от най-обикновените, български, проблеми с тях няма. А тези са по-тежки, метални, обаче от какво точно са направени, идея нямам. Навремето ги купих от т.нар. немски магазини.

# 142
Какви обикновени?От какъв материал са? Значи не са подходящи за миялна. За първи път чувам да потъмняват прибори. Обикновено те се мият толкова перфектно до блясък.

и аз не съм чувала.  В най-лошия случай съм имала едни точки като ръжда, но не е ръжда. Често е коментирано. Нещо специално ще са да потъмняват. Сребърните е ясно, стават патинирани, както алуминия, но другите - не знам newsm78

# 143
hailie, благодаря ти за бързия отговор! Тези малките са само за вграждане или може да се остави на плот отгоре примерно?

Да, само те, защото другите са много високи и няма да си стигаш вратата да я отваряш и затваряш, а също и горната кошница. А и чисто физически не знам дали няма да има проблем с пълненето, когато е нависоко.

# 144
Да се запиша и аз в новата тема с въпрос. На някои чаши се появява отвътре бял филм, който може да се измие с гъба и веро. Приборите и други съдове, които са по-тъмни/имам предвид, че на тях се забелязва/ имат неизмити бели капки. Солта не може да се регулира, пълня я до-горе, гланцът ми е на минимум. Мия с 1/2 ГГ, машината ми е 45 см. Някакви идеи newsm78

# 145
  • Пловдив
Как тъй не може да се регулира солта? Каква марка и модел е машината?

# 146
  • Sunshine state
И моята не се регулира. Пробвай с цяла таблетка.

# 147
На моята, солта се регулира от комбинация от копчета. Дали и при вас не е така?

# 148
  • Sunshine state
Не е,не го пише в упътването и няма упоменато степен на сол примерно.
А дали пък гланца не ти е в повечко? Пробвай с гланц 1 надолу и цяла таблетка.

# 149
Гланца мисля, че ми е на едно. Ще пробвам другия път с цяла и ще видим. Но белият филм мисля, че ще е от солта.
В книжката нищо не пише за комбинация от клавиши. Развих обръча на солта малко както пише, но като пусна машината трака. При развито положение цялото отделение със солта се движи, не е стабилно.
Ами моята е подобна на тази. Не знам дали е точно този модел, трябва да видя книжката.

Общи условия

Активация на акаунт