Всякакви въпроси относно съдомиялните - 12

• 57 131
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Анди,дано да не е сериозна повредата,но най-добре си се обърни към майстор.
От Януари тази година съм с машина Беко,45см.Ние сме трима в къщи,по принцип не я пускам всеки ден,но понякога пък и по два пъти.Не съжалявам,че не е от по-големите.Води се за 10 комплекта и всичко пъхам в нея.Като под тава примерно слагам я купичка,я чашка.Чашите от кафе и малки купички нареждам на падащите стойки на вторият ред и я пълня до дупка.От скоро почнах да ползвам таблетките от Лидъл,тези които са 60бр и тук бяха 8 лв.Сол имаше само на Бинго като я купих,от нея заредих и нямам проблеми за сега.С тези таблетки в комбинация с техният препарат за изплакване ми мият страхотно.За сега нямам нито надраскани,нито потъмнели посуди.

# 511
  • До хладилника, който обичам
Пак да кажа, че имаме малка съдомиялна (4 комплекта) и я пускаме веднъж дневно Laughing Обичайно имаме 1 или 2 тенджери или тиган, рядко повече големи съдове, които се мият на ръка по-често, въпреки че част от тях влизат в съдомиялната.
Вчера си взех нови таблетки, някакъв евтинджос, който ми идва по 6ст/миене (деля таблетката на две). Още не съм го пробвала, но ако някой е ползвал тези таблетки "Диа", да свирне Simple Smile

# 512
  • Пловдив
Аз ползвам прах, по-удобно се дозира.

Бу - вие не ядете Simple Smile

# 513
  • До хладилника, който обичам
Ядем, ядем. Но някак не се пълни. Веднъж на ден, рядко по-често (през почивните дни, примерно). Има дни, в които и веднъж на два дни я пускаме.
В тоя ред на мисли не мога да спра да се радвам, че не те послушах за голяма, щяхме по седмица да я пълним Mr. Green

# 514
  • Пловдив
Момичета, хвърляте ме в чуденка. на мен ми предсоти да купувам съдомиялна. Мислех си, че е по-добре по-голяма, но сега с поста на Бу...  Thinking
По принцип у нас чинии все има за миене. А ако сготвя нещо и за закуска, мия по 3 пъти, докато се освободи мивката. То са купи, тави, чинии... Дали всичко това + чиниите от вечерята ще се събере в малка машинка?  Shocked

# 515
  • Sofia
Взимай голяма и не му мисли...Имах малка и я пусках по 3-4 пъти дневно,от скоро съм с голяма и за ден я пълня.

Последния път за почистване на миялната ползвах препарат от ДМ,в бяла опаковка,около 4лв. и съм доволна....но миналата седмица обиколих няколко от магазините и никъде не намерих...

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 13:36 от Doli

# 516
Момичета, хвърляте ме в чуденка. на мен ми предсоти да купувам съдомиялна. Мислех си, че е по-добре по-голяма, но сега с поста на Бу...  Thinking
По принцип у нас чинии все има за миене. А ако сготвя нещо и за закуска, мия по 3 пъти, докато се освободи мивката. То са купи, тави, чинии... Дали всичко това + чиниите от вечерята ще се събере в малка машинка?  Shocked

Колко малка? Защото аз пускам по 2 пъти на ден най-често. Много е "рентабилно"  Whistling По-добре през ден 1, къде къде по на сметка идва.

# 517
Момичета, хвърляте ме в чуденка. на мен ми предсоти да купувам съдомиялна. Мислех си, че е по-добре по-голяма, но сега с поста на Бу...  Thinking
По принцип у нас чинии все има за миене. А ако сготвя нещо и за закуска, мия по 3 пъти, докато се освободи мивката. То са купи, тави, чинии... Дали всичко това + чиниите от вечерята ще се събере в малка машинка?  Shocked

Вземи си средна  Mr. Green 8-9 комплекта според мен е оптимален вариант за 3-4 членно семейство Simple Smile

# 518
  • Sunshine state
Купувай голяма,че като слушам и закуски и вечери..ехеее.  CrazyНие не закусваме и все по 1 пълна до горе на ден пускам,а често и по 2. Вземи си голяма,повярвай ми.  Peace

# 519
  • София
За 3- членно семейство и капацитет 9 комплекта пускам по веднъж на ден, а събота и неделя по 2 пъти. Ако имах място без колебание бих взела по- голяма, защото често се налага да измия и нещо на ръка.

# 520
Аз тия дни не съм готвила и не съм пускала съдомиялна. Просто.. не мога да напълня една и за 2 дена, а и някак не мога да свикна с идеята, че ще ми стоят там неизмитите чинии, докато се напълни. Искам да кажа... засега ми идва и голяма. 45 см е. Обаче пък в по-малка сигурно няма да се съберат големите неща.

# 521

Имала съм и 45 см., сега съм с голяма. Абсолютно е несравнимо /ако има избор за см-те/. И друг път съм го писала в темата-за времето, в което подреждах посудата в малката, щях да ги измивам. Пускам я на 2 дни - 3-ма сме, само вечеряме у дома, но пак се събира. И препарата, който най-накрая открих:
Скрит текст:

# 522
Стасита,
Бъди сигурна,че препоръките ще са различни,защото навиците на хората са различни.Затова,ако искаш няколко дни подред си брой съдовете,ползвани през деня и измити на ръка. Моята е малка,45 см. Снощи я заредих с 2 тенджери,1 тиган /на моя се сваля дръжката,което вероятно е от значение/,8 чаши от кафе и чай , 3 купички, 1 капак,2-3 стъклени чаши и 14 чинии. Естествено,че ако я нямаше едната тенджера,чиниите щяха да са с 5-6 повече.
Аз нямах място за по-голяма,но сме двама и тази ми е предостатъчна.
Недостатък,че консумираните ток и вода са малко по-малко от тези на големите,а не пропорционално по-малко.И таблетките си играя да деля на 2. Много рядко,ако съдовете са особено мазни или замърсени слягам цяла. Ползвам и гел /като показания от Гретел/-с него  е по-лесно,естествено.
За подреждането е вярно,че трябва да се мисли кое къде да се сложи,за да се събере всичко,но се добива навик и сега почти не се налага да размествам преди пускане.
Т.е. сама си прецени.

# 523
  • Пловдив
Всички вие, които делите таблетки - защо не ползвате прах? Пак много в едно, ама прах Simple Smile Или течност Simple Smile

# 524
  • Варна
То май пак е за темата с препаратите , но
чувала съм за този гел на Сомат , че едната течност винаги свършвала преди другата
и после какво следва ?
С толкова много мнения за см на машини момичето съвсем се обърка  Mr. Green
Взимай според мястото , ако имаш 60 см място значи такава
ако не ти се чака да я пълниш пускаш 1/2 и готово !
при мен нямаше начин
и без това развалих готова кухня само и само да вкарам поне 45 см но не съжалявам и за миг
Баш си ми е добре !!! Mr. Green
а първите дни , даже месец чак коленичих пред нея и се изпотявах да се чудя кое къде да сложа че да ги събера тия комплекти , но сега просто знам , отнема ми минута !

Общи условия

Активация на акаунт