Всякакви въпроси относно съдомиялните - 12

• 57 112
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
Валети, винаги свършва първо течността за изплакването, остава си миещият гел.
Но така или иначе аз никак не го харесах този Сомат и не купувам.

В Пикадили е на прИмоция от 17.10 - 9.99 лева, в случай, че някой се интересува.

# 526
  • До хладилника, който обичам
Аз пък бих посъветвала тези, които тепърва ще взимат миялна, да съберат чинии и да преценят колко голяма им трябва и тогава да решат. По абсолютно същия начин в тая тема ме агитирахте и мен за голяма. Добре, че мястото не стигаше за голяма (стигаше с уговорки, ама ни домързя да режем мебели и да пренареждаме  Blush). Малката миялна ни е супер. Вчера я пуснах с чинии от 2 дена, например  Mr. Green
Когато готвим, обичайно се цапа един голям съд - тенджера, тиган - а чиниите ни колкото и да са, в миялната се събират 12-тина. (Може и за 5 комплекта да се води, не зная). Чаши събира пак между 6 и 12, зависи какво слагам. Приборите са ясни, в кошницата. Повече и не ми трябва.

Всички вие, които делите таблетки - защо не ползвате прах? Пак много в едно, ама прах Simple Smile Или течност Simple Smile
В момента мия с течен на Сомат, комбиниран, точно като на картинката. Не съм доволна. По-точно - не съм впечатлена никак. Ако видя прах, ще взема. Ако върши работа, ми стига.

# 527
А моята машина вчера два пъти пускам и хапчето не се разстваря,някой има ли представа защо е така

# 528
На дъното ли остава? Проверявай подредбата на чиниите, може да пречат на капака да се отваря, когато е необходимо.

# 529
Да на дъното,но чиниите не са високи  и не достигат до капачето.

# 530
Когато чуеш, че капачето се отваря, спри я и погледни дали е паднало. Случва се да остане заклещена и да изпадне чак накрая.

Има и вариант да хвърляш хапчето директно долу, когато чуеш щракването на капачето, не по принцип, само да провериш дали ще се разтвори така.

# 531
Моята съдомиялна като я включа и светват две индикаторчета в червено-оранжево. Едното е зъбчато колелце, а другото вълнообразно нещо, което е със стрелкички в двата края. Дали е нормално? На мен ми изглежда като да е счупено нещо.

# 532
Моята съдомиялна като я включа и светват две индикаторчета в червено-оранжево. Едното е зъбчато колелце, а другото вълнообразно нещо, което е със стрелкички в двата края. Дали е нормално? На мен ми изглежда като да е счупено нещо.

"Зъбчатото колелце" е най-вероятно индикатора за гланц - не си слагала или е свършил.

А другото е сол - същото, свършила е или няма изобщо.

Нищо й няма, не е счупена. Вече за солта и гланца тук хората са с различни мнения аз съм "за" и двете, нищо, че сме с много мека вода (това за солта).

# 533
  • На брега на реката
Щом нищо не пречи на капачето, може би миеш на кратка програма и таблетката не успява да се разтвори.  newsm78

# 534
Щом нищо не пречи на капачето, може би миеш на кратка програма и таблетката не успява да се разтвори.  newsm78
Да на кратка и от  половин година все така мия, нямах такъв проблем......

# 535
Мъ℘♥Мяɣ, много ти благодаря!
Трябва да видя къде се слагат. Ако не слагам сол, може да се повреди съдомиялната ли? А гланц предполагам, че ако не слагам, няма да се повреди. И той не е ли някаква химия?

Всъщност, тук пише, че няма индикатор за солта:
http://www.dishwasher-manual.com/beko/beko-dis-1501.html

Тук пък пише, че има:
http://bt.rozetka.com.ua/beko-dis-1501/p98736/

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 18:54 от celika

# 536
Мъ℘♥Мяɣ, много ти благодаря!
Трябва да видя къде се слагат. Ако не слагам сол, може да се повреди съдомиялната ли? А гланц предполагам, че ако не слагам, няма да се повреди. И той не е ли някаква химия?

Ами според мен това са означенията, сега не ми се ходи до моята да видя за солта такъв ли беше, но за гланца 100% е този, а на майка ми (трета марка) са точно тези  Peace

Сол се слага заради самата машина и твърдата вода в някои райони. Аз съм с много мека вода, но винаги слагам, за да не се повреди йонообменника. Но пък тук има хора, които никога не са слагали и нямат проблем  Peace Аз бих ти препоръчала да сложиш и ако имаш настройка на солта да я настроиш на дадена степен (по-висока за твърда вода и много ниска за мека, аз нямам настройка и си е фабрична някаква, при майка ми има и механична и електронна, зависи от машинката)

Гланцът от своя страна спомага сушенето, по-бляскави да излизат съдовете, да няма капки по тях и т.н. Той е напълно по желание. Аз съм го настроила на степен 2 от 6 възможни (май така беше). Иначе химия е, макар че уж се отмива, но тук обсъждат един на Грюн Грийн, който е екологичен, не е химия уж.

На мен и солта и гланцът са на W5 от Лидл, на майка ми заредих същите.

# 537
Всички вие, които делите таблетки - защо не ползвате прах? Пак много в едно, ама прах Simple Smile Или течност Simple Smile

Към праха съм скептична. Дълго е за обяснение. Гел ползвам Сомат за по-фини съдове. Имам винаги от него.

# 538
Ясно, може и аз от Лидъл да взема, ама трябва да видя къде се слагат.

# 539
  • Sunshine state
На мен ми стана интересно защо си скептична към праха. Аз го предпочитам пред таблетките и пред гела,та ако може с 2-3 думи да обясниш.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт