Всякакви въпроси относно съдомиялните - 12

• 57 012
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Момичета имам въпрос- от известно време, съдомиялната ми (мидеа) взе да изписва грешка Е4, което според книжката, означава че уреда е пълен с вода. Има дни в които го прави по 100 пъти на ден, има такива, в които изобщо. Някакви идеи, на какво може да се дължи? В гаранция е още, ама и да я пратя на техник, като не го прави постоянно....Днес например от сутринта ми лази по нервите. До тук поне 5 пъти е изпищяла, и на 6 вече се държи прилично....

Чистила ли си филтъра скоро?
Мхм, първо него отворих да видя. Нищо няма там.

щом е в гаранция викай техник. Може да е само един датчик блокирал и да се отстрани лесно.

# 631
  • Варна
Добро утро
нямах търпение да вляза тук и да ви се оплача
сипах вчера сол на Кларо , преди това беше на Лидл
проблема отново е на лице
чашите буквално мръсни ,на петна и петънца и т.н.
значи проблема не би трябвало да е в солта , нали ?къде е тогава Cry
докато две седмици нямаше сол всичко блестеше от чистота , но пък дори в книжката на машината ми пише че трябва да има сол , айде да му е добре на уреда !
степента ми е на 3 ,според тест лентичка , но пробвах и на 5 и на 1 , същата работа !
какво да правя ?
ако едната марка сол не е била читава , защо и с друга марка пак не мие !
ползвам фейри таблетки и понякога ако не е много пълна машина прах на КК
има ли някой от Варна , как е при вас настроиката ?

# 632
  • Пловдив
Направо ти се чудя. След като мие идеално без никаква сол какво очакваш да ти кажем?!!?!?

Не, проблемът не е в солта.

Доволна?

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 10:18 от Янтра

# 633
  • Варна
Навсякъде се тръби че солта е необходима на уреда
причините са ясни ,всеки ги знае затова няма да се повтарям
пише го в инструкциите на моята , а също и в тези на вашите
във Варна водата си е твърдичка , ако три дни не си измия банята положението по плочките
е плачевно от капки варовик !
мие без сол , но пък искам да ми служи дълго
не съм от хората които имат възможност да си сменят уредите ей така
прочетох стари теми Дедо за който толкова говорите също съветва не веднъж и два пъти !
искам и аз и машината ми да сме доволни , но явно в случая доволната е само тя !
Янтра -не , не съм доволна !!!

# 634
  • Пловдив
Ок бе, Дедо е велик, единствен капацитет. Тогава защо питаш нас?

# 635
Валети....чаках те дадеш отчет как е с новата сол.Много кофти работа.Незнам ,защо така се получава.
Сега вече съвсем се отказах да слагам.Все пак на първо място държа да имам съдове в приличен вид,а не целите на капки и петна.Хайде за вкъщи ок,но като ми дойдат гости в такива чаши ли да им сипивам питиета  ooooh! И може би трябва да подредя вилиците и ножовете с ръждивите петна по тях  Laughing Няма да стане  Naughty

Всички приятелки и познати около мен не ползват сол.Чак ми се смяха като им разправях за своите драми.Абсолютно същата работа било и при тях.Имат миялни от по над 5-6-7 години и нищо им няма на машините.Тя моята толкова да изкара,берекет ще е  Peace

# 636
  • Варна
Ок бе, Дедо е велик, единствен капацитет. Тогава защо питаш нас?
ВАС -не означа теб !
ти като нямаш желание да  отговориш ,защо го правиш !
ето че това дали с друга марка сол го има проблема
за някои представлява интерес !
точка по въпроса !

# 637
Валети , не знам в кой район на Варна си, че нали и тук от 3 места е водоснабдяването. Моята машина е настроена на 3 от 6 мисля , ползвам от година и нещо една сол на Карфур. Преди това ползвах друга (на Сомат май) и пак си беше същото. Нямам проблеми с бели капки и петна по съдовете.
Да не би да не се затваря добре капачето на солта ? Не знам и аз какъв може да е проблема ....

# 638
  • Пловдив
ето че това дали с друга марка сол го има проблема
за някои представлява интерес !
точка по въпроса !
Не представлява интерес, я прочети пак. Просто са по-възпитани от мен.

# 639
Валети и с прахта на КК ли го прави? Защото при мен това го правеше с таблетки - на Финиш бяха и отчасти на Феъри (но там понякога, макар ид а бях доволна от последните  Crossing Arms)

# 640
Здравейте, момичета. /копирам си поста от темата за препаратите/
От един час съм собственик на съдомиялна, която в момента подвързват.
Моля за бърз ориентир за необходимите препарати/марки, които да затичам и да купя. Най-близо ми е Кауфланд, но ако трябва и друг магазин ще търся.
Имаме Била, Лидъл, Пени, ДМ. Знам, че трябва сол, гланц и препарат за миене.

Как да настроя копчето за гланц и друго имам ли да настройвам преди да я пробвам? За ориентир за твърдост на водата във Враца съм.

# 641
Честито  Grinning Тук всеки ползва различни неща. Аз и още няколко чевека сме супер доволни от прах за миялни на К Класик - марката на Кауфланд - най-евтин и мие перфектно, дозира се много лесно. Гланц и сол ползвам още от началото на Лидл - W5 и не съм сменяла, защото съм доволна. Ако искаш таблетки бих препоръчала Феъри от личен опит. А не бих - Финиш, супер гадни за мен поне, има много доволни от тях. Със същите препарати заредих и майка ми, защото наскоро си купи и тя миялна и е на 100% доволна.

За настройките вече не знам... на твърда вода съм настроила гланц на 2-3 и сол на 6 от 10, ако правилно помня. А на мека - сол без настройка (нямам опция, иначе щеше да е на най-ниска) и гланц пак на 2  Peace

# 642
Таблетките КК на Кауфланд също са много хубави/ако не ти се занимава с дозиране на прах и държиш на таблетки/.Говоря за най-обикновените-60 броя за 5-6 лв.Гланцът ми също е на Кауфланд.
За солта си мълча  Simple Smile

# 643
Момичета, благодаря ви!
Нямам никакви препарати, затова първо питам.
elfi4ka, знам за одисеята ти със солта. Laughing
В магазина ми казаха, че гланца се настройва. Копчето ми е от 1 до 5.

# 644
  • на Мелмак
Нямам идея каква е водата във Враца,
Аз съм в София , където водата се води мека , въпреки , че според лакмуса не е точно така... Mr. Green
гланца и моят е от Лидъл настроен е на 1 от 6, солта ми е на най-ниската степен , също е лидълска,
таблетки, прах, гел - всеки си избира според разни виждания, само да те предупредя, че при кратки програми и напр.1/2 -се зарежда по-малко миещ препрат-независмо какъв е-таблетката я делиш.
аз слагам според това,колко са ми замърсени съдовете.
обикновенно използвам интензивна програма с висок градус.
вчера ми се наложи да пусна 1/2 съдомиялна на кратка програма и за първи път съм доволна от резултата Laughing
но това го приемам по-скоро като изключение  Laughing
Честито за придобивката и с радост да си я пълниш Grinning

Общи условия

Активация на акаунт