Всякакви въпроси относно съдомиялните - 12

• 57 012
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
На първа страница, на картата е дадено, че водата във Враца е мека, а в Монтана-твърда. Обаче ние черпим вода от един и същ водоизточник - Среченска бара. Така, че се чудя. Освен да сложа на някаква средна позиция 2 или 3?! Rolling Eyes
 Купих кауфландските препарати. Гланца е 1 литър, целия ли се изсипва?

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 18:03 от gretacvetina

# 646
Не се изсипва всичкият гланц,колкото ти побере.Аз от Януари съм с лидълският и от 1л имам още поне 300гр,настроен е на 4,понеже таблетките ми са без сол и гланц.
Валети,защо не пробваш да ползваш таблетки със сол и да я махнеш тази,която си й сложила,така поне надявам се няма да имаш проблеми с петната,а и машината ще си взема своето  newsm78

# 647
  • Варна
Нинче , така ще направя вече !
Само да успея да махна солта която сипах вчера ,вижда ми се мисия невъзможна - около кило Sad
и повече едва ли ще купя !

# 648
На първа страница, на картата е дадено, че водата във Враца е мека, а в Монтана-твърда. Обаче ние черпим вода от един и същ водоизточник - Среченска бара. Така, че се чудя...

За мен тази карта е пълна измислица. Водата в Монтана е мека, поне като я сравнявам с Плевен и Варна, а уж са в една категория Rolling Eyes

# 649
  • На брега на реката
На първа страница, на картата е дадено, че водата във Враца е мека, а в Монтана-твърда. Обаче ние черпим вода от един и същ водоизточник - Среченска бара. Така, че се чудя. Освен да сложа на някаква средна позиция 2 или 3?! Rolling Eyes
 Купих кауфландските препарати. Гланца е 1 литър, целия ли се изсипва?

Ами дадена е за цялата област - мека вода , но не е вярно аз съм в Козлодуй и водата е ужасно твърда. Солта ми е на 4 от 5, а гланца на 3 от 6 и за мен това са правилните настройки.

# 650
Аз сама си определям водата като твърда, но не чак толкова. Оставих гланца на 2 от 6. Нямам обаче възможност за регулация на сол. И  да кажа, че не съм сложила, защото пропуснах да купя. Купих  препаратите на Кауфланд включително и препарат за самата съдомиялна.
Сега мия чинии и чаши след вечеря заедно с части от фритюрника та съм я пуснала на програма, която е 2 часа.
Пробвах я с други чаши и чинии от деня на кратката програма /30 минути /, еми справи се добре. Това явно ще е по-често използваната програма вкъщи. По-дългите ще са за по-мазни съдове.
И последно въпросче- понеже си купих прах, по колко да слагам. В упътването на английски пише 3/15гр./на дългата праграма / и 15гр на кратката. Отделението за прах обаче не би понесло 3 лъжички. Аз сложих 2. Crazy

# 651
  • До хладилника, който обичам
Аз... не зная къде да сипвам гланца Mr. Green На теория зная, но на практика не успявам. Ще ви снимам тези дни, да дадете указания.

# 652
  • На брега на реката
Аз сама си определям водата като твърда, но не чак толкова. Оставих гланца на 2 от 6. Нямам обаче възможност за регулация на сол. И  да кажа, че не съм сложила, защото пропуснах да купя. Купих  препаратите на Кауфланд включително и препарат за самата съдомиялна.
Сега мия чинии и чаши след вечеря заедно с части от фритюрника та съм я пуснала на програма, която е 2 часа.
Пробвах я с други чаши и чинии от деня на кратката програма /30 минути /, еми справи се добре. Това явно ще е по-често използваната програма вкъщи. По-дългите ще са за по-мазни съдове.
И последно въпросче- понеже си купих прах, по колко да слагам. В упътването на английски пише 3/15гр./на дългата праграма / и 15гр на кратката. Отделението за прах обаче не би понесло 3 лъжички. Аз сложих 2. Crazy
Каква ти е машинката та нямаш регулация на сол?

# 653
Бобулинана,   indesit 661 eu, за 6 комплекта е.

# 654
Ок бе, Дедо е велик, единствен капацитет. Тогава защо питаш нас?

Защо тази ирония.Във форума имаше двама компетентни участника-специалисти.Единият беше Дедо.Дано е изчезнал,защото му е писнало да ни ограмотява и да отговаря на едни и същи въпроси през ден на хора,които не си правят труда да попрочетат нещичко 4-5 страници назад поне.Дано не поради нещо лошо.Всички ние останалите споделяме каквото сме чули или прочели, предполагаме и опитваме-на принципа проба-грешка.
Та за солта.И без сол може.Ще се прецака йонообменника,съдомиялната ще продължи да си мие ,но с вода с твърдост такава,каквато е на водоизточника. А какво ще се случи с миялната ако ползва твърда вода дълго време не зная.Та тези,които се хвалят,че мият години без сол дали имат йонообменник все още?

# 655
Аз сама си определям водата като твърда, но не чак толкова. Оставих гланца на 2 от 6. Нямам обаче възможност за регулация на сол. И  да кажа, че не съм сложила, защото пропуснах да купя. Купих  препаратите на Кауфланд включително и препарат за самата съдомиялна.

gretacvetina, грешно сте разчела инструкциите. 3/15гр. не означава 3л. по 15гр. а 3гр препарат в отделението за предмиене и 15гр. препарат в отделението за основно миене.
Ето така и при мен

Скрит текст:

Моята миялна си има дозиращи лъжичка и чашка, съответно за прах и течен препарат. Но разбира се трябва да се има  предвид и упътването на самия препарат.

За регулирането на солта прочетете пак упътването.  Ако е нов модел би трябвало да може да се регулира солта.

Сега видях че си написала марката. Ако съдим по това инфо би трябвало да може да се регулира солта.  http://technika.bg/product/9573/sadomialna-indesit-icd-661-eu.html

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 00:17 от galina_deleva

# 656
Момичета имам въпрос- от известно време, съдомиялната ми (мидеа) взе да изписва грешка Е4, което според книжката, означава че уреда е пълен с вода. Има дни в които го прави по 100 пъти на ден, има такива, в които изобщо. Някакви идеи, на какво може да се дължи? В гаранция е още, ама и да я пратя на техник, като не го прави постоянно....Днес например от сутринта ми лази по нервите. До тук поне 5 пъти е изпищяла, и на 6 вече се държи прилично....

adi_v4,
аз имах такъв проблем още в самото начало. И моята е Мидеа.  При мен обаче след изписването на грешката миялната отказа да работи повече. Решението е, че трябва да се извади миялната /ако е вградена де, щото моята е/ и да се обърне на една страна. От долния капак ще изтече събралата се вода и грешката би трябвало да изчезне. Най-отдолу на съдомиялната има поплавък, който се задейства при някакъв теч - спукана тръба/маркуч или някакво уплътнение. Или казано с една дума това е функцията "защита от преливане". При мен проблема беше, че използвах таблетки 3в1, които явно не се харесваха на моята миялна. Предполагам са образували твърде много пяна, която е излизала от преливника и така се е събирала под капака на миялната, който играе ролята на тава, в която се събира изтеклата вода.

Дано сте ме разбрали, че не съм много по обясненията.  Wink

# 657
  • Пловдив
Ок бе, Дедо е велик, единствен капацитет. Тогава защо питаш нас?

Защо тази ирония.Във форума имаше двама компетентни участника-специалисти.Единият беше Дедо.Дано е изчезнал,защото му е писнало да ни ограмотява и да отговаря на едни и същи въпроси през ден на хора,които не си правят труда да попрочетат нещичко 4-5 страници назад поне.Дано не поради нещо лошо.Всички ние останалите споделяме каквото сме чули или прочели, предполагаме и опитваме-на принципа проба-грешка.
Та за солта.И без сол може.Ще се прецака йонообменника,съдомиялната ще продължи да си мие ,но с вода с твърдост такава,каквато е на водоизточника. А какво ще се случи с миялната ако ползва твърда вода дълго време не зная.Та тези,които се хвалят,че мият години без сол дали имат йонообменник все още?
Ами освен Дедовото има И други мнения. Нито е специалист, нито нищо. Не знам дали имам още йонообменник, не ме вълнува дали имам. Мие ли - мие, поврежда ли се - не се поврежда. Това са двата пункта, които ме вълнуват.

# 658
Дедо си е много повече специалист от теб Янтра, моля за малко уважение Peace

# 659
  • Пловдив
Сериозно? Нима? И с какво? Аз също имам общо инженерно образование и мога да ползвам гугъл. Да не би да е завършил някаква специалност за конструиране и ремонт на бяла техника?

Общи условия

Активация на акаунт