Студенти в чужбина - 4

• 80 740
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Благодаря! Какви ли не мнения чухме тези дни, а с наближаването на датата за заминаване паниката и без това е голяма, защото ни е за първи път.

# 196
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
На мен ми казаха, че освен регистрирания багаж и ръчния, имат право отделно на раница с лаптоп ИЛИ ръчна чанта. Тогава не трябва да се вади и слага при проверката, но още се чудя кое ще завираме в багажа - лаптопа или дамското чантище, което си купи девойката  newsm78
Хич не ми се вярва да пускат на хората лаптопите, за да проверяват какъв е софтуера Shocked
Отсега се хващам за главата като си помисля какво слагане, вадене и мерене ще падне докато нагласим багажа  ooooh!

# 197
Досега не ни се е случвало да проверяват софтуера.
И моята дъщеря пътува първия път накичена като коледна елха - куфар 20 кг, дамска чанта/претъпкана/ чанта за лаптоп/пълна с един куп документи по записването и записки разни/ и 8 кг ръчен багаж. Милото чак го съжалих, но на летището в Дюселдорф няколко човека и бяха помогнали да стигне до гарата. Хората са много отзивчиви и помагат.

# 198
  • Варна
На мен ми казаха, че освен регистрирания багаж и ръчния, имат право отделно на раница с лаптоп ИЛИ ръчна чанта. Тогава не трябва да се вади и слага при проверката, но още се чудя кое ще завираме в багажа - лаптопа или дамското чантище, което си купи девойката  newsm78
Хич не ми се вярва да пускат на хората лаптопите, за да проверяват какъв е софтуера Shocked
Отсега се хващам за главата като си помисля какво слагане, вадене и мерене ще падне докато нагласим багажа  ooooh!

И на мен ми изглежда странно и невероятно някой да гледа лаптопа. Казаха ни, че гледали за стикер за лиценз, но все пак не съм убедена, че казаното отговаря на истината. А и в чантата при лаптопа ще сложим различни документи и ще падне едно голямо вадене, ровене, ако някой гледа за стикери....

# 199
Синът ми при всяко прибиране в Б-я си носи лаптопа и до сега не са го проверявали какъв му е софтуера.
Колкото до ръчния багаж, някои компании разрешават ръчен багаж + лаптоп отделно, такива са Луфтханза, Еър франс, Бритиш. При други компании бройката ръчен е една, или малък куфар или лаптоп. Проверете компанията, с която ще летите. Синът ми през септември ще лети с Ryan air, а при тях е само един ръчен багаж. Той и без това няма да има много багаж, защото остави всичко в Шотландия, така че ще има място да прибере лаптопа в куфара.

# 200
  • София
Проблеми с менингит в Оксфорд преди време имаше. Моя приятелка следваше там и една зима имаше бум.
За всички студенти е добре да си подсигурят "Гореща линия" с джи пи-то, при здравословен проблем да искат съвети. Достъпът до техните лекари е силно затруднен. може да се чака месец за час.
Искрена, а относно ваксините - най-добре се обърни към темата на хората живеещи в УК.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=723913.0
Те трябва да са наясно относно ваксините и заболяванията.

# 201
  • София
Покрай темата за багажа си припомних този клип - http://www.youtube.com/watch?v=L5UlxHsgD58&list=PL2F76FA58CF233D35
 Laughing

# 202
  • София
zuri , така ли, сега ще попитам и там, благодаря.

# 203
  • Варна
Уиз разрешават само 1 ръчен , лаптопа трябва да е прибран вътре  Peace

А миналата година, моят колкото и да тъпка куфара, едвам успя да го докара 15 кг.  + чантата за лаптопа, като ръчен и вътре беше си сложил и документите. След това само с ръчен се е прибирал . Момчетата явно не се нуждаят от много вещи  Mr. Green Завивка и възглавница си купи оттам , но оттук си взе един комплект чаршафи.

# 204
  • Варна
Намерих изискванията за вадене на електронни устройства от багажа при полет :

"При преминаване през пунктовете за проверка на пътници и ръчен багаж
Операторът по сигурността ще изисква от всеки пътник:
• да предостави за проверка плика, съдържащ пренасяните течности, аерозоли и гелове;
• да свали връхните си дрехи (палто, сако), за да бъдат проверени отделно;
да извади преносимите компютри и други електронни устройства от своя ръчен багаж, за да бъдат проверени отделно."

От сайта на Летище София , от тук : http://www.sofia-airport.bg/pages/content.aspx?lm01=101&lm02=81 .

# 205
  • София
Обикновено електронните устройства се вадят, за да не се повредят при преминаването през скенерите. А може и за да не повлияят на тях.
Има нови правила на Уиз за ръчния багаж. Трябва да е с размер 42 /32 / 25 см. Над тези размери слагат такси.

# 206
Обикновено електронните устройства се вадят, за да не се повредят при преминаването през скенерите. А може и за да не повлияят на тях.
Има нови правила на Уиз за ръчния багаж. Трябва да е с размер 42 /32 / 25 см. Над тези размери слагат такси.
За лаптопите и аз си мисля, че е точно така - вадят се преди скенера и се прибират след него. Дали е задължително или просто заради някакъв риск от повреда, не знам. Дъщеря ми не е споменавала, че са й проверявали лаптопа. Но събличаха палтата зимата и ги пускаха на лентата. Като си тръгна след Нова година, на летището имаше едни кутии с тези новите размери за ръчния багаж и пред нас върнаха едно момче да доплати, защото не успя да напъха сака вътре. Дъщеря ми беше с раница на гърба, на мен ми се струваше, че е по-голяма. Но не беше много напълнена и сигурно щеше да успее да я намачка вътре. Те пък изобщо не я накараха да я пробва, просто я погледнаха на гърба й и толкоз.
 Миналата година четох такива случаи по форумите - как минават насред жегите облечени с палта и пуловери, за да вместят багажа в нормите. Ама според мен това са повече фантазии и преувеличения.

# 207
  • София

Миналата година четох такива случаи по форумите - как минават насред жегите облечени с палта и пуловери, за да вместят багажа в нормите. Ама според мен това са повече фантазии и преувеличения.

Хах, не са фантазии. Първият път като замина детето беше с кубинки и зимно яке, а тук температурата беше 25 градуса  Mr. Green. Сега го отчитам като грешка, тъй като няколко пъти пращахме багаж после, ама тогава... ooooh! Ако мога да се върна във времето, бих го пратила с толкова багаж, колкото да му е удобно за придвижване в мегаполиса.

Пригответе най-нужното за първите дни, всичко останало ще купи на място или ще изпратите по-късно.

# 208
Няма как да не тръгнат с маратонки и якета. В Бургас може да е 35 градуса сега, ама в Абърдийн вече е 15... През септември ще видим как ще са температурните разлики.
За по-дебели зимни дрехи, синът ми си взе като се прибра за Коледа, но не всичко ползва, защото не е толкова студено и даже тази зима ще си връща част от багажа, че само му заема място в гардероба.

# 209
С момчетата е така, обаче девойките...добре, че имаме там добра приятелка, която живее в къща, та 10 кашона с покъщнина са прибрани у тях.

Общи условия

Активация на акаунт