Студенти в чужбина - 4

• 81 162
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
Не само в промоция, по принцип са си по-ниски, но наемите са си убийствени за нас. Дано имат късмет и воля децата да работят и да си изкарват за прехраната.

# 286
... Младежът с нежелание остави комплект електронни барабани и ел.китара.  ...

Олеле!
Дано в "нашето" общежитие някой младеж не намери място за такива джаджи.  Laughing

# 287
  • София/Осло
... Младежът с нежелание остави комплект електронни барабани и ел.китара.  ...

Олеле!
Дано в "нашето" общежитие някой младеж не намери място за такива джаджи.  Laughing
Хахах не бой се бре, те са ел. , безшумни са , със слушалки се използват  Laughing

# 288
Барабаните? Със слушалки? Май много съм изостанала  Joy
Оспамихме хубавата тема ooooh!

# 289
И ние оставяме китарата и усилвателя тук. До сега не е проявил желание да си я взима и то най вече, заради усилвателя, че е голям. Но у нас си я ползва редовно и нямаме оплаквания от съседите... явно е разумен за силата на звука.

# 290
Дъщеря ми сутринта отлетя за Манчестър от Рим.Тя пристигна за 2 часа,а ние изпращачите пътувахме 630 км до града,в който живеем.Като си дойдохме,тя вече беше писала в нета.Та,значи изкочил проблем,за който не се бяхме замислили.Компютъра и не е с оригинален уиндоус в момента и не може да се върже към нета в общежитието,Всъщност той има оригинален Линокс,но тя не го хареса и го сменихме.Утре ще го оправя техник.Може да помогна на някой с тази информация

# 291
Имам приятели в Англия,никой не ми е споменавал да е имал такъв проблем...Странно защо в общежитието на Салфорд е така.Някой от вас чувал ли е за друг такъв случай?Да не би дъщеря ми да е в грешка..Тя много бързо излезе от линия,че беше на чужд компютър и не разбрах кой всъщност и е казал,че проблема е в неоригиналния уиндоус.Обеща после да влезе пак.

# 292
  • София/Осло
juliana.1967-мисля, че не е това проблема, едва ли всички са с оригинален софтуер, но при синът ми възникна проблем със звука във ово и скайп, както и вайбъра на телефона. Не можем да осъществим звуков контак. Визуален да , но звуков, не. Може би става въпрос за кодеци и някакъв ъпдейт. Моля те, пиши как е разрешила проблема, защото и нас ни чака същото  Simple Smile

# 293
  • Варна
А какво е времето в момента по Шотландско ? Не успяхме да напазаруваме и е само с летните дрехи, май само 1 анорак има тук. Дали е студено там вече ? Решил е оттам да купува дрехи, ще има около седмица докато почнат в университета и ще има време да си вземе нещо по есенно / зимно . Изобщо не сме готови с  нищо , не знам как ще успеем с багажа  Rolling Eyes

# 294
  • Варна
А за легалния софтуер и аз съм го чувала, че го има като изискване , ако ползваш студентски интернет. Освен това като влизаш да четеш лекциите на университета също. Чувала съм и че ограничават и в тегленето / гледане на филми и разни такива неща.  / стана малко като Една Жена Каза ... / Моят миналата година беше само с лаптоп , който си е с легален софтуер и не е имал проблеми, но за гледане на филми си плаща някаква такса на месец към доставчик на такива услуги. Да напомня, че ако някой има намерение да гледа телевизия , също дължи такси за това.

Много музиканти имало сред дечицата , моят е само фен на разни рокерски състави и много му харесва в Глазгоу, че идвали известни музиканти да свирят Mr. Green

# 295
  • София/Осло
Сребърна паричка  -  мога да дам инфо за времето в Единбург. Вчера доста хладно, валеше цял следобяд . Задължително с връхна дреха и дълъг панталон. Вътре е екстра по тениска  Peace
Целия кампус  и университет е WiFi, което си е екстра  да си нон стоп в нета.
Вчера им раздадоха уелкъм пакс  с разни дребни неща за хапване ,брошурки ,отново сим карти  и купчина безплатни талони за храна или за намаления по магазини и пъбове в града.. Правят им и смарт кардс , които им служат за всичко в унито, включително и за безкешовите разплащания в кампуса, както и като ключове на стаите. Днес си получиха и фрешърс гривните ..абе купона тече с пълна сила  Laughing

# 296
Сребърна паричка - само да спомена,ако не ти е късно,моят син миналата седмица си купи от тук яке.Тъничко е,но е водо- и ветробранно,като за пролет и есен - както знаеш пролетите и есените в Шотландия не са студени,но са мокри и ветровити.Якето струва 70 лв.Simple SmileЗапочна да го носи и тук,когато е студено и дъждовно,че...и той е с летните дрехи.
Ако те интересува марка и магазин,ще го питам и веднага ще ти пиша.

# 297
Вчера споделих с вас,че дъщеря ми не може да се върже към нета в общежитието,защото уиндоуса е нелегален.Днес ми обясни,че това всъщност тя си го е мислила,не че специалист го е казал.Защото днес отишъл техник и е оправил нещата,причината била грешен IP адрес.Това не знаем как се е получило,вероятно от това,че в момента е в Англия,а преди това живя в Бг и Италия...само предполагаме така,обаче.Важното е,че сега всичко е наред,вече я видях и чух.

# 298
  • София
И двамата ми студенти - дъщерята и сина са в чужбина и с нетърпение чакам в края на септември да си дойдат.  Simple Smile   Нямат оплаквания.  Grinning  Всичко е било о.к. при тях!

# 299
  • Варна
Сребърна паричка - само да спомена,ако не ти е късно,моят син миналата седмица си купи от тук яке.Тъничко е,но е водо- и ветробранно,като за пролет и есен - както знаеш пролетите и есените в Шотландия не са студени,но са мокри и ветровити.Якето струва 70 лв.Simple SmileЗапочна да го носи и тук,когато е студено и дъждовно,че...и той е с летните дрехи.
Ако те интересува марка и магазин,ще го питам и веднага ще ти пиша.

Питай, имаме още 5 дни, мога и да успея да го замъкна в магазина, че поне яке да купим  Hug

Госпожичка Клавèл, много харесвам такива подробни "репортажи" . Благодаря за информацията за времето, предположих ,че щом тук захладня и там няма да е много топло  Wink

Общи условия

Активация на акаунт