Студенти в чужбина - 4

• 81 156
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Сребърна паричка, и ние сме доволни, че в Глазгоу има доста концерти. Миналата година ходиха с приятели на концерт и се върнаха с нощен автобус за 3 часа до Абърдийн. После даже беше на лекции. А от пролетта говори за концерт пред декември и сигурно ще отиде. Самолетният билет е за дата след концерта.

# 301
И моето дете вече е в Шотландия.
Не знам какво е времето, но тя пътува с палто и ботуши до коляното  Laughing и предполагам, че затова не започна със "Студено е". Във всеки случай в 5 часа  сутринта тук й беше добре...

# 302
Сребърна паричка - магазинът е Contrabanda.Адрес:Варна,ул.Баба Рада 18 (зад хотел Черно море).Марка - не зная  Rolling Eyes.Ако това ще помогне - якето е черно със сребристо сиво,подплатата е червена.Но синът ми каза,че има най-различни разцветки.
Успех с детето!Моето отдавна пазарува дрехите си само и отказва дори придружител...но пък до момента се справя добре. Grinning

# 303
  • Варна
Сребърна паричка - магазинът е Contrabanda.Адрес:Варна,ул.Баба Рада 18 (зад хотел Черно море).Марка - не зная  Rolling Eyes.Ако това ще помогне - якето е черно със сребристо сиво,подплатата е червена.Но синът ми каза,че има най-различни разцветки.
Успех с детето!Моето отдавна пазарува дрехите си само и отказва дори придружител...но пък до момента се справя добре. Grinning

Моето с мъка влиза в магазин и ще трябва да го заведа по принуда  Mr. Green Върти ми се в главата да го оставя да си пазарува в Глазгоу, пък каквото си избере . Ако не си купи яке, на него ще му е студено  Crossing Arms А за името на магазина благодаря, мисля, че се сещам кой е , ще му кажа и дано успее днес да отиде    bouquet

И моето дете вече е в Шотландия.
Не знам какво е времето, но тя пътува с палто и ботуши до коляното  Laughing и предполагам, че затова не започна със "Студено е". Във всеки случай в 5 часа  сутринта тук й беше добре...

А има ли вече впечатления от града ? Харесва ли и ?

И двамата ми студенти - дъщерята и сина са в чужбина и с нетърпение чакам в края на септември да си дойдат.  Simple Smile   Нямат оплаквания.  Grinning  Всичко е било о.к. при тях!

Добре дошла в темата   bouquet  и разкажи малко повече - къде учат ?

# 304
  • някъде из облаците
Всъщност той има оригинален Линокс,но тя не го хареса и го сменихме.Утре ще го оправя техник.Може да помогна на някой с тази информация
Вече сте разрешили проблема, иначе за информация-  нямали сме проблем с нелегален софтуер, при малката също компютъра беше с Линекс, но го сменихме, после се оказа, че точно Линекс учат в университета и се наложи да си го качи.
За информация на компютърните специалности им дават от университетите безплатно ползване на определени софтуери и програми, на голямата-архитектура също им дадоха безплатно да си качат на личните компютри лицензирани архитектурни програми, които са много скъпи, дадоха им кодове и имат право да го активират само веднъж, имаха и курсове как да работят с тях.

# 305
  • София
И двамата ми студенти - дъщерята и сина са в чужбина и с нетърпение чакам в края на септември да си дойдат.  Simple Smile   Нямат оплаквания.  Grinning  Всичко е било о.к. при тях!

Добре дошла в темата   bouquet  и разкажи малко повече - къде учат ?

Благодаря! Simple Smile
Дъщеря ми учи в НБУ, а синът ми в СУ. И двамата мечтаят да специализират в чужбина. Сега са на студентска бригада в САЩ.

# 306
На всички заминаващи и заминали успех, на майките спокойствие - каква беше тази дума???
Ние сме на финалната права - още 10 дена и реването започна - аз от нерви, тя от мен...Пред нея е бъдещето, пред мене е само тя.
Палачинката се обърна - и аз бях "голяма и всезнаеща".
Всъщност всичко е наред, само аз съм изплашена и изненадана, че порасна толкова бързо Rolling Eyes
Пак да благодаря на всички - бях се оплела като пиле в кълчища, но много неща ми се светнаха. Не че аз ще пътувам, ама нали всичко да знам  Laughing

Ще ходи ли на някой детето на срещата на 10.09. в София?

# 307

Моето момче ще ходи. Психология, първа година, Есекс.

# 308
Майките на първокурсниците“фрешовете“,(ехее научих вече нови думички),като мен,може би се интересуват от цените на някои нужни за началото неща.Хубавото е,че по времето на пристигане на младежите по магазините правят промоции специално за тях.Това знам със сигурност за Манчестър,но предполагам,че и другаде е така.Дъщеря ми е купила одеало за 7,50,комплект кухненски ножове и ножица в поставка,за 5 паунда(за това са искали лична карта),комплект по 5 вилици,лъжици-големи малки и ножове,всичко за 5 паунда,течен прах за пране“персил„ 25 пранета за 3 паунда и други дребни неща.Снощи нямаше нищо за ядене,поръча си пица ,пиле3 парчета с картофи и 2 малки води,общо за 11 паунда,доставка безплатно.Смяхме се,че след като пусна поръчката и върнаха съобщение“Анита,благодарим Ви,че не си сготвихте!“това ядене беше за 2 хранения.Днес си е взела продукти,надявам се да готви.

# 309
При нас в магазин в Кампуса има някакви готови пакети за най-необходимото
http://www.everythingessex.co.uk/Home-Packs/
Но наблизо има и Теско и други магазини, та да си решават на място. Но са сравними цените с българските.

# 310
  • София/Осло
Много обичам като споделяте с подробности  Hug
Мисля, че магазините по кампусите са по-скъпи. Нека отидат в Теско или Праймарк. Вчера синът ми си купи юрган 2*2 за 8 паунда от Теско. Утре ще търси голям чаршаф за да го облече. Този от Икеа, който му бях пратила му бил лек, съответно и горните чаршафи отпаднаха, но ще си намери на място и то по-евтини.
Вече съм убедена, че се справя екстра. Днес са имали 4 часа уелкъм лекция за чуждите студенти, разяснявали са им какво ли не, включително и това, че най-бързо и лесно могат да си открия сметка в банката в кампуса, защото хората са запознати с процедурата и няма да ги мотаят.
Вече започна да си прави сметка на парите.  Пазаруват някакви безумно евтини неща и си готвят / полуготови спагети за екстрени ситуации -3 кофички за 70 пенса примерно/. Излизали са снощи /българите веднага са се надушили/ и заедно с други "чужденци" и местни са ходили на пъб...Скъпичко било и рано, рано се прибрали и заформили купони по стаите  Laughing.
Сега отиват на шотландски танци и после пак на купон.
Ех, как искам и аз така  Joy

# 311
  • България
 Чудех се, че никой не пише, а аз напълно съм ви изтървала!  doh

# 312
Хи-хи, аз като им гледам в интернет стаите в общежитието, само си мисля как искам и аз да съм там. Понеже е чисто ново построено, сега е откриването, и всичко разбира се е супер модерно и ново. Настаняването е в самостоятелна стая с баня, част от двустаен апартамент, ще дели кухня и трапезария с едно момиче от Норвегия. Моя шеф много харесва скандинавки само повтаря как си имало късмет момчето. Това благодарение и на Интеграл, които забавиха документите на приятеля му и той е в съседна къща. А за българите, ние от миналата година сме в групата въ фейсбука на нашите студенти в Есекс, така че ги четем отдавна поканите за купони и всякакви други битови неща.

# 313

Моето момче ще ходи. Психология, първа година, Есекс.
Моето момиче - психология Кардиф.

Споко - можем да изперкваме на воля - психолози бол. Joy

# 314

Общи условия

Активация на акаунт