Студенти в чужбина - 4

• 81 106
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
Така ми харесвате!!!

Я колко добри новини... Всичко ще се нареди!

Продължавайте да споделяте!

Ние имаме още 10 дни и ще се изпращаме, да видим как ще е тази година...

Успех на всички младежи!!!

# 316
Не мога да спра да се чудя защо изобщо има две теми - в другата 99% пишат за UK, почти толкова от тях - за Шотландия, но тя се казва "Студенти в чужбина"...
Пак там, в първия пост е сложен линк "Темата на morska68 - Съвети за университети в Шотландия - 2", което за мен е странно
И на практика има две теми за UK. Някаква закачка ли има между двете или делите нещо?

За учещите в "немско" логично си има отделна тема, тя пък е в другия подфорум, там по-различни неща си "споделят"
Учещите в други държави или са твърде малко или не искат да пишат (пак логично), а и да пишат, постовете им "висят" някакси.

Защо има "обща" тема за студентите в чужбина? Наистина ли ви интересува какво и как се случва в друга държава?

Питам си само, не се заяждам.

# 317
За учещите в "немско" логично си има отделна тема...

Темата не е само за Германия, а и за други държави, където се ползва немски. Наистина засега сме само мами, които се интересуват от Германия, но темата е отворена и към други...  Hug   (само вмъквам, иначе е ясно, че съфорумката има друго предвид)

# 318
Не мога да спра да се чудя защо изобщо има две теми - в другата 99% пишат за UK, почти толкова от тях - за Шотландия, но тя се казва "Студенти в чужбина"...
Пак там, в първия пост е сложен линк "Темата на morska68 - Съвети за университети в Шотландия - 2", което за мен е странно
И на практика има две теми за UK. Някаква закачка ли има между двете или делите нещо?

За учещите в "немско" логично си има отделна тема, тя пък е в другия подфорум, там по-различни неща си "споделят"
Учещите в други държави или са твърде малко или не искат да пишат (пак логично), а и да пишат, постовете им "висят" някакси.

Защо има "обща" тема за студентите в чужбина? Наистина ли ви интересува какво и как се случва в друга държава?

Питам си само, не се заяждам.

Защото преди нямаше други, само за Шотландия. В нея започнаха да пишат и мами, чиито деца са в UK и Германия и темата се прекръсти. В последствие се родиха другите теми. А този линк изглежда е по грешка, на мен ми се отваря празна страница.

# 319
Аз не открих тема "Студенти в чужбина", в кой подфорум е? Нещо не се ориентирам. Има само тема "Съвети за унита в Шотландия", там ли трябва да пишат всички за UK?

# 320
Линкът е грешен, темата я има.
В темата за Шотландия писаха за Англия, защото все пак са UK и законите им са общи, но за Германия не е писано. Може би за общи въпроси от рода на "как да платим здравни осигуровки в БГ", но то е различно.
А и след като се "роди" темата за "Германия и други...", тази продължава да е "... в чужбина". Отделно си я има тази за Шотландия.  Laughing
Мерим си нещо явно.  Laughing

Аз не открих тема "Студенти в чужбина", в кой подфорум е? Нещо не се ориентирам. Има само тема "Съвети за унита в Шотландия", там ли трябва да пишат всички за UK?

Тази в която в момента пишеш е "Студенти в чужбина"  Joy
Не, не трябва, питам си само, защото ми е странно

# 321
Линкът е грешен, темата я има.
В темата за Шотландия писаха за Англия, защото все пак са UK и законите им са общи, но за Германия не е писано. Може би за общи въпроси от рода на "как да платим здравни осигуровки в БГ", но то е различно.
А и след като се "роди" темата за "Германия и други...", тази продължава да е "... в чужбина". Отделно си я има тази за Шотландия.  Laughing
Мерим си нещо явно.  Laughing

Тази в която в момента пишеш е "Студенти в чужбина"  Joy
Не, не трябва, питам си само, защото ми е странно

Ами аз изобщо не разбрала, че има друга за Шотландия и си пиша тук. Не вярвам някой да мери нещо, станало е объркване по темите явно. Отивам да търся тази за Шотландия.

# 322
Явно всички заблудени се местим в Шотландия, а другата тема трябва са преименува във Великобритания.

# 323
  • Варна
Последните няколко поста не ми са много разбираеми , но ще взема отношение защо "Студенти в чужбина " . Вярно ,че първата тема беше "Съвети за университети в Шотландия " , но в един момент там пишехме 5-6 човека от Шотландия, 2-ма от Германия, 2-ма от Уелс и 2-3 от Английско, та се реши втората тема да е "Студенти в чужбина" , за да бъде темата за повече хора , защото 5 човека да пишат помежду си , едва ли ще е много интересно и ще имат какво да си обсъждат. Морска също пишеше в тази тема. В един момент се появи и втора тема "За съвети за Шотландия" и Морска спря да пише тук, не знам всъщност защо и затова сложих и нейната тема като линк в тази, сега разбирам, че не се отваря линка, но вече не мога да редактирам първия пост.. Все ми е тая ,кой е пуснал темата, как се казва и т.н , за мен е важно да има къде да си споделя вълненията , емоциите и дори понякога глупавите си въпроси, свързани с ежедневието, пазаруването и т.н , защото детето ми не е с мен , а така като има къде да говоря и пиша за него с хора в същото положение,  ми е по-малко мъчно за това. Щом вече има тема за студентите в немскоговорящите страни , следващата тема може да се прекръсти както си решите , всеки да си дава предложението и някой може да пусне нова тема. "Студенти в чужбина" не се пуска всеки път от един и същ човек, така че може и някой от новоприсъединилите се да го направи, стига да има желание. По този въпрос, толкова от мен.

gal94,  juliana.1967 и аз много харесвам да се разказва подробно за първите вълнения на децата.  Зареждат ме с положителна енергия някакси  Hug

# 324
Здравейте, да  се включа от шотландско, след малко си тръгвам за България...
Не се притеснявайте - децата се справят чудесно, грабват ги нови емоции, приятели, нови запознанства, а и щом са стигнали до тук значи са оправни..
Общегитието на дъщеря ми е чисто ново, още даге мирише на боя, в стаята я чакаше пакет с разни карти, дори карта на gifgaf - седна на компа и след 15 мин имаше шотландски номер. Тук май всички студенти са на този оператор и говорят помегду си безплатно. Намери си няколко българи фрешъри, запозна се и със съквартирантите си, май всички са шотландци  Simple Smile  В този ред на мисли децата са отворени, бързо се приспособяват и свикват с нови неща...
Накупихме разни работи за кухнята, за почистване - цените са почти като при нас, е зависи от къде купуваш де...поразгледах града (за Единбург става въпрос), красив е и на децата им харесва, има къде да ходи и какво да се види, просторен е....за мен лично е студено, ходя облечена с яке и пуловер, а шотландците - по къс ръкав и на бос крак...луда работа  Laughing
Това засега от мен, че ще изпусна самолета  Simple Smile радвам се, че видях къде е , не че пак няма да се притеснявам, ама майките са за това Heart Eyes

# 325
... Все ми е тая ,кой е пуснал темата, как се казва и т.н , за мен е важно да има къде да си споделя вълненията , емоциите и дори понякога глупавите си въпроси, свързани с ежедневието, пазаруването и т.н , защото детето ми не е с мен , а така като има къде да говоря и пиша за него с хора в същото положение,  ми е по-малко мъчно за това. ...

gal94,  juliana.1967 и аз много харесвам да се разказва подробно за първите вълнения на децата.  Зареждат ме с положителна енергия някакси  Hug

Всъщност има логика - когато искаш да споделяш вълненията си и да четеш за чуждите такива, наистина е все едно.  Hug

От моя гледна точка - важно ми е доколко темата е информирмативна, дали ми е полезна и дали аз от своя страна мога да бъда полезна. Затова и попитах.

# 326
  • София
За мен лично и трите споменати теми са полезни и информативни.  Hug Благодаря на всички, които пишете!   bouquet При нас още не е ясно накъде точно и затова чета всичко!  Mr. Green

# 327
  • sofia
Много полезна тема и за мен, като майка на бъдеща кандидат-студентка за Германия. Благодаря на всички мами, които предоставят така важната информация за децата.

# 328
  • някъде из облаците
Момичета, morska68 пусна темата- Съвети за университети в Шотландия-2, защото беше пуснала  първата тема  само за Шотландия, не ми се рови сега, но отговора на въпроса го имаше някъде в първите теми.

Може, ако държите темите да са разделени информативно, да не се размива полезната информация  между емоциите и държавите, да се направи една обща тема - мами на студенти в чужбина, където всеки да споделя емоциите си и всичко свързано с дечицата, все пак имаме 1-2 мами с дечица в други страни и те няма как да си имат отделна тема  Wink. И да има и отделни теми за студенти в Германия, студенти във Великобритания и т.н...., разделени по държави, които основно да са информативни - как се кандидатства, документи, общежития, пътуване, банки и всякаква полезна информация, обаче не виждам смисъл Великобритания да я делим на Шотландия, Англия, Уелс, поне за мен няма смисъл. За мен лично е без значение  Laughing как ще се казват темите.

Радвам се че има толкова хубави емоции в темата .

# 329
Ехо, отново стана буря в чаша вода. Още малко ще започнем да се делим и по градове - майки от Уелс, Кардиф обединявайте се! Дори ми е интересно да знам какво става по другите градове, държави. Ами ако по програма някое от децата замине за друга държава - пак ли да полудявам или може да съм подготвена.
Пък ако на някой не му се чете прескача или на лично съобщение си пише с друга.

Общи условия

Активация на акаунт