Студенти в чужбина - 4

• 81 036
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
Тогава опитай със същия въпрос към няколко продуцентски къщи. "Желая да се развивам като...,коя според вас ще е най-подходящата специалност, която да запиша в унив-тет"
Провери дали въпросната специалност я няма само като магистратура.

Писах им точно така, но отговорът е съжаляваме, няма. А питам за колежите, защото аз от вас разбрах, че те всъщност не ти дават бакалавърска степен и се чудя дали само колеж ще ми е достатъчен.

Сребърна паричка, много  благодаря, за това нямах идея. Имаш ли повече информация за тези програми, и аз сега ще се разровя. Също така, предполагам въпросът ми е глупав, но нивото на обучение е по-високо от това в икономическия Варна, нали? Напоследък като почнах да се интересувам и чета противоречиви мнения, а и влизането не е особено трудно...

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 00:15 от vivian888

# 46
  • Русе
http://ruse-news.com/ruma-niya-namalyava-taksa-most-pak-e-po-vis … -ot-ba-lgarskata/

Информация за всички, които ще пътуват индивидуално до летище Букурещ, тази есен.

# 47
  • Варна
http://ruse-news.com/ruma-niya-namalyava-taksa-most-pak-e-po-vis … -ot-ba-lgarskata/

Информация за всички, които ще пътуват индивидуално до летище Букурещ, тази есен.

Да, тъкмо за нас  Wink

Сребърна паричка, много  благодаря, за това нямах идея. Имаш ли повече информация за тези програми, и аз сега ще се разровя. Също така, предполагам въпросът ми е глупав, но нивото на обучение е по-високо от това в икономическия Варна, нали? Напоследък като почнах да се интересувам и чета противоречиви мнения, а и влизането не е особено трудно...

Личните ми впечатления са доста оскъдни. Детето на една позната завърши преди 2 години там, точно Мениджър в туризма. Доколкото помня, учиха доста усилено английски език. През цялото време на обучение имаха практики в Албена . От 100 човека първоначално, успяха да завършат по-малко от половината. Да уточня, че обучението се плаща , но не знам колко е на година. И за съжаление не мога да направя сравнение с ИУ - Варна  Peace От година и половина въпросното момиче е в чужбина и работи като управител на ресторант .

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 09:44 от Сребърна паричка

# 48
 В началото на юли от Глазгоу ми отказаха- искаха диплома 5,70 и 5 по математика (имам точно 5,70 диплома и 4,56 от матура по математика и 6 от дипломата по математика) и Абърдийн който ми беше Insurance choice стана Firm, и им изпратих дипломата си макар и да искаха да е 5,80. Не знам как но на 22 юли ЮКАС се е ъпдейтнал и пише че офертата вече е Unconditional Firm. Нали това значи че съм приет? Просто не мога да повярвам защото не покривах изискванията и нямах очаквания да ме одобрят. Вчера кандидатствах за общежитие и по всичко изглежда че май, май септември ще отлитам Grinning Затова просто не знам от къде да започна да питам, и ще питам нещо по-просто: от коя авиокомпания си вземате билети защото търсих но нямаше директни полети София- Абърдийн и цените почваха от 400 евро, също така какъв и колко багаж да взимам?

# 49
  • Русе
  Не знам как но на 22 юли ЮКАС се е ъпдейтнал и пише че офертата вече е Unconditional Firm. Нали това значи че съм приет? Просто не мога да повярвам защото не покривах изискванията и нямах очаквания да ме одобрят.

Да, точно така - означава, че си приет, и че от Абърдийн са направили компромис - има и други подобни случаи, не се учудвай. Честито!

# 50
  • София
Някой може ли да предположи от къде може да идва драстичният спад на Cardiff Metropolitan в ранинкга ?

От 71 на 66 и изведнъж на 105 място за последните 3 години ?

# 51
  • София
Честито!
А до кога продължава приема във университетите в УК? Не приключват ли до началото на юни?

# 52
Ако вярваш на тези класации и това ще те успокои, ТУК е на 79 място. А за туризъм е скочил от 30-то на 16 място.
Аз не се опитвам да ги разбирам.
Не им и вярвам кой знае колко, особено на Independent, защото "зафичква" Университета в който ще учи моето дете (за съответната специалност), със 17 места надолу в сравнение с миналата година.
Но пък Guardian я "издига" с 6 места  Laughing
А иначе и в двете същият този университет е на челни позиции.

# 53
  • София
Благодаря cool_witch  bouquet

Аз се зарових след като видях за филиала му в Добрич , където предлагат ТОЧНО специалностите, които моята дъщеря иска да учи в Манчестер Метрополитан.
И се замислих кой е по-добрият избор newsm

Ако си остане тук, пак ще получи UK диплома, ще учи на английски, има възможности да практикува, вкл. в чужбина.

Ще бъда много благодарна за съвети!  Hug

# 54
Какви са критериите ви за избор на университет?
Аз искам да уча молекулярня биология, генетика и ембриология.
Ембриология има само в Абърдийн, и всички ми казват не ходи там.
Препръчват ми университети като Дърам и Уоруик.Но техните курсове не ми допадат.
Има ли в темата студенти с биология?

# 55
...
Аз се зарових след като видях за филиала му в Добрич , където предлагат ТОЧНО специалностите, които моята дъщеря иска да учи в Манчестер Метрополитан.
И се замислих кой е по-добрият избор newsm

Ако си остане тук, пак ще получи UK диплома, ще учи на английски, има възможности да практикува, вкл. в чужбина.

Ще бъда много благодарна за съвети!  Hug

Добрич срещу Манчестър? Ти се шегуваш.
След като тя иска да учи точно в този университет, значи е проучила и преценила.
Какъв съвет очакваш от ССФ и защо би им се доверила?
Остави тази работа на детето.

# 56
Какви са критериите ви за избор на университет?
Аз искам да уча молекулярня биология, генетика и ембриология.
Ембриология има само в Абърдийн, и всички ми казват не ходи там.
Препръчват ми университети като Дърам и Уоруик.Но техните курсове не ми допадат.
Има ли в темата студенти с биология?

Enjoy!  Grinning

# 57
# 58
Благодаря, Сребърна паричка, аз намерих цените.

А ако все пак реша да кандидатствам в колеж след това, ако реша да взимам степен бакалавър например, това няма никакво значение, трябва отначало 3-4 години нали? В повечето сайтове на колежите пише, че след завършването имаш възможност да продължиш образованието си, аз им писах дали специално за специалността, която съм избрала, ще ми е достатъчно за работа, но още чакам отговор.

# 59
Някой може ли да предположи от къде може да идва драстичният спад на Cardiff Metropolitan в ранинкга ?
От 71 на 66 и изведнъж на 105 място за последните 3 години ?

Преди 2-3 години, когато ровичках форумите заради предстоящото кандидатстване на дъщеря ми, там се разискваше подобен въпрос с университета в Йорк. Той пък съвсем беше изпаднал от някаква класация. И хората обясняваха, че по някаква причина от уни-то отказали да дадат данни за класацията. И така "пропаднали" надолу, защото по въпросните показатели не получили никакви точки. Дали е точно така, не знам. Препредавам чужди мнения, които обаче дават възможно обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт