Студенти в чужбина - 4

• 80 788
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Няма никаква друга възможност за плащане освен чрез директен дебит от британска банкова сметка.Невъзможно  е плащане с карта. Sad

Само за депозита от 400 паунда или за цялата такса на общежитието става въпрос? Защото ако е второто трябва добре да разгледате тарифите на банките, но това е валутен превод и таксите са големи.

# 151
Депозита го платихме през карта с големи перипетии.Сега говоря за месечните вноски-според договора.

# 152
  • София
Момичета, за пореден път се убедих колко полезен и безценен е форумът!

Хиляди благодарности на cool_witch !!!! Hug bouquet

След като тя ме светна за adjustment-a, дъщеря ми кандидатства за място в Surrey. Не я одобриха за adjustment, но й казаха, че по clearing ще й предложат място. Тя рискува, отказа си мястото в Манчестер и след няколко дни чакане пристигна потвърждението. Не мога да ви опиша радостта й! Това беше топ желанието й.

Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

# 153
Момичета, за пореден път се убедих колко полезен и безценен е форумът!

Хиляди благодарности на cool_witch !!!! Hug bouquet

След като тя ме светна за adjustment-a, дъщеря ми кандидатства за място в Surrey. Не я одобриха за adjustment, но й казаха, че по clearing ще й предложат място. Тя рискува, отказа си мястото в Манчестер и след няколко дни чакане пристигна потвърждението. Не мога да ви опиша радостта й! Това беше топ желанието й.

Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

Поздравления за момичето, че е рискувало и е постигноло желанието си! Успех в следването!

# 154
# 155
Привет от мен! Hug Имам студентка в Гринуич, Англия. Ще е в кампуса Медуей. Има ли някой в този кампус, че ми е притеснено.

# 156
  • Русе
дъщеря ми кандидатства за място в Surrey
 Тя рискува, отказа си мястото в Манчестер и след няколко дни чакане пристигна потвърждението. Не мога да ви опиша радостта й! Това беше топ желанието й.

Честито! Заслужена радост...  bouquet

# 157
ВаняМ, много се радвам! Hug

cool_witch  bouquet

Ние не можем да си платим депозита за общежитието. Имало проблем, бла-бла. Удължиха ни срока обаче до 30-ти.

Ей, как лети времето. На нас ни остава месец, други вече са събрали куфарите!

# 158
  • Варна
Имам въпрос - My Campus "отворен" ли е вече за по-горните курсове ?

Депозита го платихме през карта с големи перипетии.Сега говоря за месечните вноски-според договора.

Ще имате време да си направите тамошна сметка и после вържете директния дебит за нея  Peace Ще  трябва да измислите как да я захранвате само  Peace

ВаняМ , поздравления и от мен   bouquet Съри звучи много по-добре от Манчестър Мет. , близо е и до Лондон и ще е по-лесно с пътя. За класации няма да пиша  Wink Беше един от нашите избори също  Peace Успех на дъщеричката  smile3525

# 159
  • София
ВаняМ, толкова много се радвам за вас! Браво! Супер! Съри е прекрасно място! Пожелавам много късмет на дъщеря ти там! Hug Hug Hug

# 160
... и след няколко дни чакане пристигна потвърждението. Не мога да ви опиша радостта й! Това беше топ желанието й. ...

smile3501

# 161
  • София
Благодаря ви от сърце! Сигурна съм, че вие най-добре ме разбирате Hug

# 162
  • София
ВаняМ, страхотна новина!
Поздрвления за успеха!
Уич наистина е COOL!

# 163
  • някъде из облаците
ВаняМ, поздравления   bouquet, Съри наистина си заслужава,  на едни познати детенцето им учеше туризъм и е много доволно. А графство Съри е много красиво. Успех на дъщеря ти.

Ще имате време да си направите тамошна сметка и после вържете директния дебит за нея  Peace Ще  трябва да измислите как да я захранвате само  Peace

Ами как, или си носи пари в брой и захранва, или тегли от българската карта и захранва англ.сметка. Аз обаче бих препоръчала да си открият в друга банка, с много по-ниски такси за теглене от банкомат в чужбина, ПИБ е с много високи такси, и сметката да е в лева, както Стефан е писал. На всяка една банка в сайта им има публикувани таксите, в нашата банка бяха 3-4лв плюс 1-1.5%. Навремето бях увеличила лимита на 1000лв, макар банката да ме предупреди, че е опасно и специално се консултираха, ама аз ги внасях и дъщерята до 1 час си теглеше 400 паунда, за суми до 1000 паунда няма смисъл от банков превод, бях смятала за нашите банки, по-евтино беше да тегли от бълг. картата.
Иначе и двете имат сметки в Лойдс, без такси, интернет банкиране и безплатно си превеждат пари помежду си, когато някоя закъса  Laughing.

# 164
...
На сайта на Пиб можете да проверите за таксите, приложими по вида карта, която той има (ако има такава, издадена от ПИБ, в общия случай таксата е 10 лв + 3% от теглената сума. ...

Няма такова нещо, таксата на ПИБ е 3 лв. + 1,5% от сумата.
Това, което твърдиш е само за теглене с карта Debit MasterCard PayPass, което нито е общ случай, нито практика.

Общи условия

Активация на акаунт