Студенти в чужбина - 4

• 80 798
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Иде реч за това, че това е тема за студенти в чужбина, а не за размисли и страсти.
Иде реч и за това, че част от постовете в нея нямат връзка със студентите в чужбина.
ВаняМ, пределно ясно си се изразила!
По темата и на въпроса за задължителността на ваксините - само университетът може да каже дали ги изисква или са желателни.
За мен въпросът за ваксините е много важен, както и мнението ви доколко се смята че тази именно ваксина е вредна и доколко е рисково в Англия студент да се разболее от менингит. Смятам, че здравето на децата ни е на първо място и малко повече информираност по въпроса не е излишна. След като на сайта на почти всички университети е написано най-малкото, че се препоръчва поставянето на ваксината, а на някои и че е задължително, човек би трябвало да се позамисли. Благодаря на включилите се по темата, с  Дороти ще се свържа на лични. Искам да споделя, че прочетох  темата отначало и ми направи впечатление,  че   на повече от 20 страници  се коментира как се отваря сметка и как се плаща с кредитна карта -  елементарни неща, с които всеки с образование над 8-ми клас би следвало да се оправя. Прочетох  и доста смехотворни 'размисли и страсти' на горесписващите личности. Очевидно хората са различни,  интересуват се и се вълнуват от различни неща. Желая успех на всички ви.

# 181
Взе да става нервно.
Нормално е всички да се притесняват за различни неща. Кой за "елементарни", кой за по -важни....
Тъй като не съм специалист говорих с нашия лекар, чиято дъщеря също учи в Англия. Той не и е слагал никакви допълнителни ваксини, дори ми обясни, че на таза възраст ваксината за менингит не се препоръчва. Говорим за Англия. Той е прекрасен и отговорен лекар и пое отговорност да "лекува" дъщеря ми от разстояние - т.е да  и дава здравни съвети по скайп и да я съветва за лекарствата. Посъветва да не се запасяваме с много лекарства, защото там ги има, но под други наименования. Това е!
Въпросът с картите и разплащането е много важен, защото не сме ги натрупали под дюшека. Както и всички останали въпроси - дори за гащите и чорапите, защото лично аз изпращам за първи път детето си за толкова дълго,толкова далече и ....всичко ми се вижда важно, да не объркам нещо. На ветеранките благодаря за съветите, на учащите за спокойствието, на майките в моето положение - стискам ви палци и ви подкрепям - на една вълна сме, с еднакво опънати нерви. На лични съобщение съм готова да помагам, дори само с "кърпичка" и внимание.
И информация за София -

Bulgarian Youth Organisation Ви кани да посетите ‘Bulgarian Students Leaving for the UK’!

Ако скоро Ви предстои заминаване за Великобритания (или познавате някого, на когото му предстои), за да започнете обучението си там, то това събитие е за Вас!

Кога: 10 септември, ot 18:00 часа
Къде: Murphy’s Pub (http://www.jjmurphys.bg/), Karnigradsta str 6, Sofia
Какво: Networking night за тези, на които им предстои да заминат във Великобритания, за да учат там

Защо:
- Искате да научите повече за студентския живот във Великобритания?
- Искате да направите контакти с други българи, заминаващи или учащи във Великобритания?
- Искате да научите за всички възможности пред Вас от първа ръка?

Заповядайте в Murphy’s в София, където ще се запознаете с много бъдещи, настоящи и завършили студенти във Великобритания и ще може да зададете всички въпроси, които Ви интересуват за предстоящето Ви приключение!

За въпроси се обърнете към bgyouthorganisation@gmail.com

Очакваме Ви!

# 182
...
Очевидно хората са различни,  интересуват се и се вълнуват от различни неща. ...

Напротив, всички се интересуваме първо от здравето на децата си. Но тук не е мястото да се дискутира "за" и "против" ваксините.
Ти искаше да знаеш дали са задължителни. Защо тогава не написа за кой университет питаш?
Никой досега тук не е споменал, че има такова условие, но това не значи, че никъде не искат.
От друга страна, ако са задължителни там, където отива твоето дете, бъди сигурна, че щяха да подчертаят дебело това изискване и нямаше да имаш опция да се чудиш.
Аз приключвам тази тема.

Последна редакция: сб, 24 авг 2013, 16:54 от cool_witch

# 183
Може и да е смехотворно, но в този форум лично аз намерих отговори на доста въпроси и също така се надявам да съм била полезна на някого с моите постове. Сега и на нас притесненията от миналата година ни изглеждат смешни, появиха се пък нови и така. Целта на форума не е да показва колко сме интелигентни и как от осми клас боравим с десет кредитни карти, целта е да се подкрепяме и да си помагаме!

# 184
Както е казал Айнщайн: "Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш".

Аз намерих много полезна информация тук и продължавам да следя форума, а понякога да пиша.

Защо не прекратите вече тези "дебати", взе да става много неприятно....

# 185
  • София
Момичета, без да исках предизвиках тези искри. Съжалявам, че стана така, но ще се опитам да обясня защо реагирах по този начин.
Наистина форъмът е много полезен и темите, които се обсъждат са изключително важни. И случаят с дъщеря ми е поредното доказателство за това. Но това е когато се споделят наистина компетентни мнения и конкретни факти

Вече 6 години съм тук и мога да отсявам информацията. Има потребители, които защитават каузи (като например вредата от ваксините, кърмене и др) и не пропускат да 'информират' всички и навсякъде.

А в случая се подразних от двата поредни коментара на един и същи потребител против ваксините и колко са зле американците/университетите, понеже изискват такива.

Не исках да пресека въпроса за ваксините, а определени коментари.

Наистина, нека запазим добрия тон и да продължим да се подкрепяме Hug Радвам се, че ви има.

# 186
  • София
Нямам нищо против да се информирате - форумът е затова. Никъде не съм казала, че не трябва да се повтарят по 100 пъти едни и същи неща - след като има потребители, които не могат да се оправят. Аз например съм прочела в УКАС какво е аджъстмънт и клиринг, знам как се отваря сметка, прави превод, плащане с карта, изпращане на багаж, видяла съм класациите на университетите и т.н. Никак не ме интересува Манчестър Мет например, но съм прочела всичко това с разбиране, че на някой това му е нужно. Затова не разбирам защо скочихте срещу моя въпрос за ваксините. Не виждам някъде  да са изброени темите, по които ВаняМ и куул_уич са компетентни,  за да се придържаме към тях. Вие двете точно как разбрахте кое е важно и кое не, за да давате мнение?  На мен ми е важна темата за ваксините, попитах и благодаря на всички, които ми отговориха. Тази тема може  и вече да е изчерпана, или това ще стане по естествен път, когато няма повече интересуващи се. Куул уйч, виждам, че се изживяваш като всезнаеща, не е необходимо да обявяваш че приключваш по темата, просто можеш да спреш да пишеш. Благодаря ти, че сподели за дъщерите си. На въпроса ти -  не питам за конкретния университет, защото  на сайта му ясно е написано, че  се препоръчва поставянето на ваксина за менингит. Тъй като е в Лондон,  е още по-притеснително, защото мисля там има най-много студенти от цял свят и съответно от страни, в които менингитът е разпространен.  Аз се опитвам да получа по-пълна картина за Англия, за да вземем по-информирано решение по този въпрос. Между другото много се радвам, че повечето от вас не са и чували за това изискване и не са правили ваксини, а най-вече за това, че няма разболели се от менингит деца.  Бъдете по-толерантни, успех на децата ви.

# 187
Спрете да се нападате и обяснявате.  #2gunfire
 В някои страни има и други по-страшни болести и тези деца също ги допускат в Англия. Може би трябва да допуснем, че към тях имат други условия за ваксинация. При евентуално задължително изискване за ваксина - менингит, това означава, че признават наличието на проблем, но това не  е така. Това означава, че всички, които отиват там трябва да се ваксинират.
Здравето на децата ни е най-важно, но това не означава да ги набамкаме с опасни ваксини и абсолютно ненужни.
Ако не е изрично казано, подчертано не го правете или се обърнете към лекарите си за съвет.

От прочел - до разбрал и така е  - разликата е голяма. Според мен този форум е да споделяме собствените си притеснения, да си помагаме със съвети и с преодоляване на емоционалните сривове при заминаването на децата ни.

# 188
Iskrena, я вземи си изпий хапчетата и се успокой.

# 189
  • Варна
Винаги ми е било странно как напълно непознати хора успяват да се скарат във форума  newsm78

Като се сетя и аз какви въпроси съм задавала тук, нищо че съм чела и други / официални / източници  Embarassed . Понякога и не отговарям съвсем точно и вярно, просто защото вече не си спомням подробностите , но знам ,че все някой ще знае и ще се включи да помогне . Благодаря ви момичета   bouquet

Iskrena, в 2-та ти последни поста ,пишеш че университетът ви " препоръчва " да се постави тази ваксина , и това означава че не е задължителна. Между другото и в предишната тема имаше подобен въпрос , във Великобритания ваксинациите не са задължителни , а само препоръчителни, дори и за децата ,родени там . Могат да ви задължат да си сложите ваксина , ако преценят ,че идвате от рискова държава , но ние все пак сме в ЕС . Освен това откъдето и да има студенти , рискът от зараза с болести едва ли е много висок. Все пак в Лондон отиват да учат хора с добри финансови възможности; за страни извън ЕС няма заеми доколкото знам. А и вие не отивате в Африка. И като всеки път ще кажа , че това са си мои разсъждения , вие ако решите можете да си я сложите тази ваксина. 

Наздраве и не се ядосвайте за дреболии cheers

# 190
  • София
Iskrena, я вземи си изпий хапчетата и се успокой.
cool_witch, аз хапчета не пия, но по всичко личи, че ти не взимаш редовно твоите.

# 191
 Joy
Значи е време да почнеш.

# 192
  • София
Сребърна паричка, нали това писах - че за този университет е препоръчително, а не е задължително. Но имам приятелка, на която детето е в Оксфорд и го задължиха да ги направи -  http://www.ox.ac.uk/students/shw/health/meningitis/. Както казах, исках просто да обменим мнения по въпроса. За сега и аз стигам  до извода, че е по-добре на се прави ваксината, ако не се изисква изрично и да се надяваме, че няма да възникне проблем.

# 193
  • Варна
Здравейте! Има ли някакви изисквания към лаптопа при преминаването на граница - казаха ми, че проверявали и е нужно да има легален софтуер. Моля да споделите и да кажете от опит...

# 194
  • Варна
Iskrena, те и на другите момичета мненията бяха ,че ако не е задължителна по-добре да изчакате и да решите после на място  Peace Любопитно е това за Оксфорд, може би са решили да "си вържат гащите "  Wink

Здравейте! Има ли някакви изисквания към лаптопа при преминаването на граница - казаха ми, че проверявали и е нужно да има легален софтуер. Моля да споделите и да кажете от опит...

От личен опит - Уиз еър и България еър /  Варна - Лондон и обратно , летища Лутън, Хийтроу  /-  не проверяват лаптопите , просто трябва да си го извадиш от ръчния багаж като минаваш скенера.  

Общи условия

Активация на акаунт