Студенти в чужбина - 4

• 81 855
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Чета ви отдавна ,майчета,но досега не бях писала.
В предната тема имаше един plamenhk, който изнервяше хубавата атмосфера,
сега гледам си имате  Iskrena  Wink

И да не спамя -големият ми син ще бъде 11 клас, отначало си мислехме за кандидатстване в Германия,но вече се преориентирахме към Великобритания,но за град и университет не сме мислили още.
Той е добър в математиката,в МГ е и мисли или за компютърни науки или строително инженерство.

Интересно ми е много да ви чета,обаче с тези лирични отклонения ме разчуствахте и просълзихте...Не мога да си го представя този ден да го видя да заминава...

На всички ви пожелавам да сте силни,а децата- със сбъднати желания!

# 226
Имате достатъчно време да проучвате и избирате специалност и университет.

А като дойде моментът за изпращане може да си по-подготвена от нас....., но се съмнявам, че няма да си в същото положение както сега се чувстват майките на първокурсници.... Но ние сме тук, ще помагаме!

# 227

“God couldn't be everywhere, so he created mothers” - a Jewish Proverb  или "Господ не можел да бъде навсякъде ,затова той създал майките"- еврейска поговорка.
Тази мисъл  обикновено се цитира по  8ми март,но аз искам да поздравя с нея всички майки в този форум,защото тук наистина  си помагаме , подкрепяме и окуражаваме!

# 228
# 229
  • София
Бихте ли споделили плюсове и минуси на общежитие със съквартирант. Дъщеря ми е получила потвърждение за такова в Кампуса на Съри Юнивърсити. Цената е много добра - 65 паунда на седмица.

# 230
Не мога да кажа плюсове и минуси, тъй като синът ми е в самостоятелна стая. За щастие се случи с готини момчета в апартамента, с които се сприятели и даже с двама от тях и един българин ще бъде заедно другата година.
Но цената е много приемлива - за сравнение, нашата стая в общежитието ще ни струва 106 паунда на седмица.

# 231
Бихте ли споделили плюсове и минуси на общежитие със съквартирант. Дъщеря ми е получила потвърждение за такова в Кампуса на Съри Юнивърсити. Цената е много добра - 65 паунда на седмица.

За какво ги търсиш сега тези плюсове и минуси?  Laughing Всичко ще е ОК!  Hug

# 232
Преди дни гледах един филм за едни вманиачени американски майки. Ужасна работа! За мой ужас мъжът ми ми каза, че има дни, в които съм на същото ниво, та и с пискюл.
Всичките ни страхове, притеснения, мании, опити за предпазване са плод или на нашите амбиции, или на ужаса, че децата ни порастват и ...поемат своя път.
Вълнуват ни общежития, карти, чаршафи, време, учебници...а моята дъщеря спокойно си чати вече с голяма част от децата в нейното общежитие и апартамент и си обменят мисли за лудите родители, цвета на чашките, които общо ще си купят, купоните за първокурсниците, телефонните компании, певци, мисли, разменят си разкази и филми...Вече живее там. Хем се радвам, хем пак ми се реве, че новото и начало и толкова лесно за нея, а трудно за мен.
Обичам я!
Благодаря ви пак, че ви има, че има на кого да го кажа и можете да ме разберете, ако искате.

За да не ме хапне някоя кака за закуска да пусна и информация, която да е полезна.
На всички бъдещи майки, които още не са се ориентирали с каква фирма да работят по кандидатстването предлагам Скай Лайънс - София. От - до, по всяко време, веднага и ...акуратно. Страшно им благодаря, поне не съм мислила за никакви документи и писма.
След тази рекламна пауза отивам да събудя спящата красавица с целувка. Приятен ден и на вас - нацелувайте си децата, че време не остана.

# 233
# 234
а моята дъщеря спокойно си чати вече с голяма част от децата в нейното общежитие и апартамент и си обменят мисли за лудите родители, цвета на чашките, които общо ще си купят, купоните за първокурсниците, телефонните компании, певци, мисли, разменят си разкази и филми...Вече живее там.

ВаняМ,това мислех и аз да напиша. Сигурно има фейсбук страница на децата, които са в това общежитие. Моята щерка през фейсбук страницата на новоприетите се запозна с почти всички доста отдавна. Сприятели се с едно детенце от съседна до нас държава, говореха си ежедневно, опознаха се, установиха, че имат общи навици и култура и заявиха, че желаят да са съквартирантки. Обикновено им удовлетворяват желанието. Та децата много си помагат. Даже мисля, че е по-добре, че не е сама в стая, а с това детенце. Помагаха си при пътуването, засякоха се на летището и стигнаха заедно до колежа. Помагат си с пазаруването, оправянето на стаята. Двете се чувстват добре.
Та може дъщеря ти да не чака да  й сложат някого, а и да й го определят и от администрацията пак сигурно ще е свестно дете. Те всички отиват там с цел да учат и всички са на едно дередже зайци.

Уич,
Права беше. Броя часовете и непрестанно гледам в екрана на компютъра да не съм изтървала скайп разговор или фейсбук съобщение. А за сълзите- постоянно си повтарям, че не е отишла на заточение, а да учи и е на хубаво място, но не помага. А са минали само два дни и остават 108 докато ще мога да я гушна

# 235
  • Варна
Есента взе да се усеща и нашите "птиченца" се подготвят за отлитане  Wink Аз съм на мнение ,че щом успяват да се справят сами , значи сме си свършили добре работата като родители  Heart Eyes

Цената е супер за този район , дано имате и късмет със съквартиранката   bouquet

Моят тази година ще е на квартира , след няколко месеца ще знам по-добре ли е от общежитието  Mr. Green

# 236
Сребърна паричка, дъщеря ти нали е в Глазгоу? Моля те, сподели за цената на квартирата, близо ли е до университета и за колко човека е.

# 237
  • София
Платихме депозита за общежитие с карта он-лайн без проблем.
Купихме и билетите - двупосочен с връщане на 21.12 Simple Smile
Реших да взема Бритиш - цената беше близка до останалите.
Но ги взех директно от сайта на Бритиш. Излезе по-евтино от всички останали сайтове, които знам.

Даже с малката ми дъщеря разглеждаме варианта дали да не отидем със студентката. Запазила съм само билети без да ги плащам и имам малко време за размисъл.

Днес сме на изпращане на дъщерята на най-добрата ми приятелка. Другата седмица заминава за Саламанка. Другата седмица изпращаме друго много близко дете. Много ми е емоционално...
Пораснаха децата, всяко поема по пътя си....
И хайде, бих казала, че аз съм по-добре, понеже имам още две пиленца в гнездото. Просто не мога са си представя как се чувстват онези с единствено детенце, което заминава Tired

# 238
Бихте ли споделили с колко лири в брой изпращате студентите в Англия.

# 239
  • Варна
Сребърна паричка, дъщеря ти нали е в Глазгоу? Моля те, сподели за цената на квартирата, близо ли е до университета и за колко човека е.

Синът е в Глазгоу, дъщерята е много малка още  Wink Квартирата му е за 200 на месец + консумативите / ток, интернет / . Близо е до центъра и на 10-15 минути от университета , 3-ма са в един апартамент . Обзавеждането е сменяно миналата година .Той още си е тук , ще тръгва след 2 седмици и тогава ще имаме по-актуални впечатления .

Бихте ли споделили с колко лири в брой изпращате студентите в Англия.

Миналата година му дадох пари да изкара до Коледа , тази май няма да мога да събера толкова. Ако сте платили  общежитието, по още 250 паунда на месец за храна и други дребни неща е минимума. От там нагоре , по ваша преценка.  

Кой кога ще пътува ?

Общи условия

Активация на акаунт