Студенти в чужбина - 4

• 80 805
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Принципно е възможно директния дебит да се върже за карта. Тогава няма значение в коя държава е сметката. Това си е все едно плащане на ПОС. Аз така съм си дала моята карта за Giffgaff-a на дъщеря ми и ще ми дърпат всеки месец от картата.

Но зависи от този, на когото ще плащаш - той какви опции за плащане дава.

Иначе директен дебит от сметка в друга държава няма как да стане.

ГиффГафф-а не е ли на ваучер ?

# 526
  • UK
^може да се зарежда и през нета, което става с карта

# 527
На ясно съм как може да се зарежда, просто се мъча да разбера нещо друго. Телефони които са на договор, обикновено си ги плащаш с директен дебит, а те тези, които са на ваучер, можеш да си ги зареждаш както каза ти през нета и тогава няма значение, че картата е българска.
Често казано не знам, но ми се струва, че би имало проблем, ако искаш да си направиш директен дебит, към българска сметка. По добрия вариант е да си ползва английската сметка за директни дебити, а и това се зачита за кредитна история  Peace

# 528
Ще я накарам да пита в агенцията дали има някакъв начин да дърпат парите от българската карта, ако не ще направим директен дебит от шотландската. Просто се притеснявах да и дам пари в брой като тръгваше и сега ще трябва малко повечко комисиони да се платят, ако ги изтегли в брой от българската карта и ги внесе по шотландската, но все пак си е по-сигурно така, отколкото да ги разнасяш кеш по пътищата.

# 529
Виж тук за прехвърляне на пари Wink
https://tonio.co.uk/BG/przelewy-do-polski/na-karte-visa-prepaid/

# 530
  • София/Осло
На синът ми също са му казали, че директен дебит може само през местна сметка и карта.
Общежитието го платих с българска карта през уърд пей.  Peace
Искам да попитам нещо битово: Знаете ли откъде мога да закупя кашон, който да побере 30 кг. багаж? Да не е с някакви хипер размери ,че да ме чарджва Арамекс допълнително  Laughing

# 531
интересувам се спешно от университети за Италия, принципно може и за Германия и Франция, но приоритет е Италия. Понеже не знам италиански няма как директно да се свържа с някой от университетите там.мерси
Това получих днес на мейла:

Скай Лайнс има удоволствието да Ви покани на второто издание на изложение „Дни на Италианското образование”, което ще се проведе на 12 и 13 октомври от 11-18 ч. в сградата на Интерпред, София.   
Изложението е част от инициативата „Седмица на италианския език и култура” и се организира под патронажа на “Италиански Културен Институт”. Италианският бизнес също ще присъства на изложението в лицето на “Конфиндустрия България” и “Италианска търговска камара”. Участие ще вземе и една от най-големите HR компании – Adecco Bulgaria.
По време на изложението студентите ще имат възможност да се срещнат с представители на осем от най-добрите италиански университети, които предлагат програми на италиански и английски език:
 •   Politecnico di Мilano - един от най-реномираните университети за архитектура, инженерни науки и дизайн
•   MIP School of Management - бизнес училището към
•   POLI.design
•   University of Rome Tor Vergata
•   Università Cattolica del Sacro Cuore
•   Istituto Europeo di Design
•   University of Pisa
•   CA’ Foscari University of Venice

Българските студенти ще могат да получат информация за програмите, изискванията за прием, крайните срокове и възможностите за стипендии. Предвидени са и презентации.

Допълнително информация и линк към предварителна регистрация ще намерите на нашия уебсайт: www.studyinitaly.bg
Двама от регистриралите се и посетили изложението ще спечелят двупосочен билет София-Рим за дати по избор.

Очакваме ви!

# 532
30 KG багаж... бая големичък ще трябва да е кашона и здрав... И задължително трябва да го опаковате за да не се скъса...
Продават в Офис1 Суперстор и в Метро също има, но дали ще Ви свършат работа... Иначе ако се разходите из центъра на София покрай офиси на фирми, коитоо търгуват с компютри примерно (да речем магазина на Ресет компютърс на Раковска и Рачо Димчев, до сградата на ЕК) може да намерите току-що изхвърлен от компютър, те са бая здрави... Или за да него взимате от кофите, питайте в нагазина..

# 533
Има частни превозвачи, които ще ти вземат по евтино.

# 534
  • Русе
Кашон, както и опаковъчно фолио с мехурчета (за защита Wink ), си купихме от Мосю Бриколаж.
От Арамекс ни препоръчаха да завием пратката и със стреч-фолио...та понеже си имаме вкъщи такова, за всеки случай направихме и това.  Sunglasses
Нашите 30 кг се побраха в 40/60/40, но имаше и кашончета с по-малки размери.

# 535
  • Варна
Момичета, най-сетне имаме квартира. Дайте инфо за директен дебит, може ли да става от българската карта и какви са таксите?

Добре, че се е решил проблема и имате едно притеснение по-малко  Hug И аз мисля, че директният дебит е възможен само през местна сметка.

Иначе моят се чувства добре в квартирата. Накупили са си някои неща от ИКЕА със съквартирантите и вече всичко си имат. В университета  са ги подгонили здраво с домашни проекти , но засега се справя. Някой може ли да пусне датите на коледната ваканция в Глазгоу, че не ми се рови из страницата на университета  ?

# 536
Наистина вече сме по-спокойни, сега пък интернет нямаме, но след две седмици ще има. Коледната ваканция е от 23 декември до 10 януари, това са понеделник и петък, така че ще ги видите на календара.
http://www.gla.ac.uk/media/media_264477_en.pdf

# 537
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
На синът ми също са му казали, че директен дебит може само през местна сметка и карта.
Общежитието го платих с българска карта през уърд пей.  Peace
Искам да попитам нещо битово: Знаете ли откъде мога да закупя кашон, който да побере 30 кг. багаж? Да не е с някакви хипер размери ,че да ме чарджва Арамекс допълнително  Laughing

Като избирате кашон трябва да внимаваш произведението от трите измерения разделено на 6000 да не се получи повече от 30. т.е АхВхС:6000<30 Това е т.нар "обемно тегло" Ако се надвиши те таксуват по горната тарифа. Доколкото си спомням отговаряше на 60 на 60 на 50см.

След много чудене как да преведа парите за общежитието, стигнах до извода, че като ги имам накуп, най- добре да ги преведа по картовата сметка в Уникредит на девойката, а тя някак да плати с картата VISA ELECTRON през MY CAMPUS. Не съм виждала как изглежда, но доколкото ми обясни излизат полета за попълване както за плащане през интеренет с карта /например за самолетни билети/
Мислите ли, че съм разбрала правилно и при това положение ще има ли някакви такси ако за плащане в интернет за тази карта пише "Без такси"  Thinking

# 538
bvelikova72 ще се оправят нещата и с Интернета, по-важното е, че квартирата се е уредила. И аз знам, че директен дебит става само с местна карта.

За това, което говори bloomnicer не съм чувала, но ако е така е много добре.

Сребърна паричка, така е тази година - много проекти и много изпити в сравнение с предходната, ама не го мисли - ще се справи младежа.

# 539
Момичета, на нас ни предстои кандидатстване тази година, та разглеждаме унитата в (Глазгоу и Единбург,психология.Сред вашите студенти има ли изучаващи тази програма?Мога ли от врем на време да ви птам за инфо?

Общи условия

Активация на акаунт