На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 814
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, в неделя заминаваме за Паралия Катерини, но така от много четене не можах да разбера дали в Гърция има винетки и трябва ли още от тук да си я закупим?

Ако пътувате от Кулата за Паралия Катерини, защото по друг път аз не съм влизала в Гърция, имате една единствена такса от 1.20 евро в началото на магистралата за Атина.
Таксите са две между Солун и Катерини. От Кулата до Солун няма.

# 256
Здравейте, от вчера сме решили утре сутрин да тръгнеме за Гърция и по-точно Халкидики. До сега никога не сме ходили в Гърция. Вчера цял ден гледах сайтовете на туристическите агенции, но нещо не мога нищо да намеря, а и аз не знам колко точно ще стоим там - или 2 или 3 нощувки. Въпросът ми е има ли там квартири, както по нашето черноморие с изложени табели и горе долу какви цени са? Мисълта ми е, че ако решим така да тръгнем, дали ще успеем нещо да намерим или трябва оттук да се резервира? Сигурна съм, че може би е коментирано, но нямам време, а имам и други задължения... и ако трябва тепърва агенция да търся... надявам се някой, да ми отговори... иначе поогледах отгоре, отгоре страницата  Embarassed Благодаря ви  Hug

# 257
  • Варна
Цитат на: maggie08
[/quote
Таксите са две между Солун и Катерини. От Кулата до Солун няма.

Бариерите са две.По неизвестни за нас причини през повечето време едната такса не я събират-бариерите са вдигнати.

# 258
Спокойна,заповядай:
Скрит текст:

На Халкидики почти винаги е страхотна лудница и не съм сигурна,че в пика на сезона е добра идея да тръгнете без резервация. Peace

# 259
Някой да има мнение за този хотел?
http://seaview-hotel-neapotidea.focusgreece.gr/

# 260
  • Варна
то като гледам все мераклийки сме се събрали ама ....я пари нема, я отпуск, я нещо друго .... Mr. Green

Той мерака умира последен Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 261
  • София
Здравейте, от вчера сме решили утре сутрин да тръгнеме за Гърция и по-точно Халкидики. До сега никога не сме ходили в Гърция. Вчера цял ден гледах сайтовете на туристическите агенции, но нещо не мога нищо да намеря, а и аз не знам колко точно ще стоим там - или 2 или 3 нощувки. Въпросът ми е има ли там квартири, както по нашето черноморие с изложени табели и горе долу какви цени са? Мисълта ми е, че ако решим така да тръгнем, дали ще успеем нещо да намерим или трябва оттук да се резервира? Сигурна съм, че може би е коментирано, но нямам време, а имам и други задължения... и ако трябва тепърва агенция да търся... надявам се някой, да ми отговори... иначе поогледах отгоре, отгоре страницата  Embarassed Благодаря ви  Hug

Напълно вероятно е да имате проблем, защото е петък и освен българи, сърби, македонци и тем подобни, доста жители на Солун слизат към Халкидики за уикенда, освен това в момента им е и най-високия сезон и много места са заети, а и за 2-3 нощувки в топ сезон ми се струва,че няма да им се занимава. Можеш да хвърлиш едно око през Букинга да се ориентираш за цени, а в краен случай от там няма проблем и да резервираш 2-3 нощувки.

# 262
  • София
Благодаря на всички за предложенията. Разпратила съм запитвания, за сега нищо - повечето са букнати или имат само апартаменти за този период, но по цените се чудя тия хора дали са разбрали, че искам да наема, не да купя апартамента  Grinning . Чакам Reyma последно да кажат ще ме уредят ли за Achtis...
Търсенето продължава, лошото е че утре заминавам на семейна почивка и едва ли ще имам време да ровя из нета. Остава надеждата като се върна на 19-ти да преровя пак booking, дано нещо да се е променило.

Весело на всички късметлии, които са се уредили, след седмица ще ви изчета за вдъхновяващи идеи!

# 263
Бяхме там преди две седмици . Дали сме оценка в booking.com   10   за хотела.
Има много висок рейтинг там - 9.5
Собственичката  е германка , която то 20 години живее в Гърция .
Много чисти и просторни стаи . Голяма тераса , детска площадка
Плажа е пясъчен и е на 50 метра . Има безплатни чадъри и шезлонги.
Селото не е много интересно и няма какво да се прави там, но наблизо са Солун , Неа Мудания, ,Афитос ....
Това което ме изненада е , че няма асфалтов път до хотела .
Събота и неделя има доста хора на палжа , но има място за всички.
През седмицата беше много спокойно.
Има комари Simple Smile

# 264
Бяхме там преди две седмици . Дали сме оценка в booking.com   10   за хотела.
Има много висок рейтинг там - 9.5
Собственичката  е германка , която то 20 години живее в Гърция .
Много чисти и просторни стаи . Голяма тераса , детска площадка
Плажа е пясъчен и е на 50 метра . Има безплатни чадъри и шезлонги.
Селото не е много интересно и няма какво да се прави там, но наблизо са Солун , Неа Мудания, ,Афитос ....
Това което ме изненада е , че няма асфалтов път до хотела .
Събота и неделя има доста хора на палжа , но има място за всички.
През седмицата беше много спокойно.
Има комари Simple Smile

Hug Hug Hug Hug Hug newsm20

Много благодаря! Аз всъщност след като прочетох отзивите се влюбих в този хотел...А това, че собственичката е немкиня е страхотно, защото моят мъж говори само немски и български. Децата също.. Определено мисля, че там ще резервирам. Комарите ги има навсякъде май по Гърция  Rolling Eyes
Ние искаме спокойствие общо взето. Обаче основния ми въпрос е: Къде може човек да се храни наблизо? Можеш ли да ми препоръчаш ресторант някакъв?

# 265

Много благодаря! Аз всъщност след като прочетох отзивите се влюбих в този хотел...А това, че собственичката е немкиня е страхотно, защото моят мъж говори само немски и български. Децата също.. Определено мисля, че там ще резервирам. Комарите ги има навсякъде май по Гърция  Rolling Eyes
Ние искаме спокойствие общо взето. Обаче основния ми въпрос е: Къде може човек да се храни наблизо? Можеш ли да ми препоръчаш ресторант някакъв?
[/quote]

Не смея да препоръчвам ресторанти , но пред хотела има заведение на самия плаж. В селото правят много хубави гироси , има таверни , собственичката любезно ще ви упъти. Афитос е на 15 км , може да се отиде там на вечеря  има голям избор . Кухнята в апартамента е много добре оборудвана ако искате да я ползвате .  До центъра на селото се стига пеша за около 20 мин , изкачват се едни стълби за да се премине по моста над канала / моите деца ги преброиха че са 67 / Но по- добре е с кола да се ходи , защото инфраструктурата не е много добра и е малко  прашно . Ние бяхме с кола и обикаляхме наоколо.

# 266

Не смея да препоръчвам ресторанти , но пред хотела има заведение на самия плаж. В селото правят много хубави гироси , има таверни , собственичката любезно ще ви упъти. Афитос е на 15 км , може да се отиде там на вечеря  има голям избор . Кухнята в апартамента е много добре оборудвана ако искате да я ползвате .  До центъра на селото се стига пеша за около 20 мин , изкачват се едни стълби за да се премине по моста над канала / моите деца ги преброиха че са 67 / Но по- добре е с кола да се ходи , защото инфраструктурата не е много добра и е малко  прашно . Ние бяхме с кола и обикаляхме наоколо.

[/quote]

Благодаря !

# 267
Снощи се завърнахме от Паралия Катерини и ние  Sunglasses Таксите си ги платихме и на 2-тв бариери, и на отиване, и на връщане, 1.2 евро на едната и 2,2 на другата  Peace

Със смесенки чуства съм от морето тази година, определено съжалих, че не съм взела количката за малкия, нищо. че отдавна не я ползваме, щеше да ми спести бая мрънкане, дърпане през тълпата народ вечер и носене на 17 килограма  Simple Smile Като цяло в Катерини си е яко гмеч, в Олимпик повече ми допадна като се разходихме едната вечер с влакчето  Peace Иначе пък забавления за малкия имаше доволно, то не бяха батути, клатушки, демек рай за него  Mr. Green Плажа беше супер пренаселен, много жега, само единия ден малко подухна на плажа - ще ми е обица никога друг път началото на август на море  Peace Wink Поне хотелчето беше на самия плаж, та на обед прибирах човечето да спи и аз се връщах за още час спокойствие на шезлонга  Laughing Поне нямахме никакви здравословни проблеми/пу пу/, че тука познатри масово с чревни вируси чета, болници - ужас, дори и само заради това предпочитам Гърция като дестинация  Peace

# 268
а някакви мнения за плажа на Неос Мармарас? харесах си едно местенце там, и докато чакам дали ще се окаже поредния semi-basement за 70 евро, поне да се осведомя дали местният плаж е читав Simple Smile

# 269
Два са - единият, "градският" е южно от града, в посока Порто Карас - почва приблизително от стадиона и е по-хубав по общия критерий, по-голям, по-пясъчен. Другият е на север, във вилната зона Парадисос - по-тесен и каменист и на много хора не допада (аз например харесвам залива заради винаги спокойната и прозрачна вода и хубавите кръчми, но това е мое мнение, неангажиращо никого).
И двата се намират на около 1 км от центъра, реално.

Общи условия

Активация на акаунт