На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 828
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ами ние обикновено се движим в рамките на 25-35 евро за тримата за вечеря, общо всичко. Но моето диване е злоядо, та не го брой много в тази цифра  Joy

Хапваме много меса, салати доста, готвени манджички - пълнени домати/чушки, мусака, хрупкави тиквички, разни други чиито имена дори не помня. Супа взимам само за детето, аз не си падам по супите. Морски неща мразим и двамата, та не им знам цените на разните риби и раци  Simple Smile

Не сме големи пиячи - пием основно бира, и тук, и в Гърция. В Гърция обаче винаги когато можем пием гръцка бира, или Митос или Алфа. Алфата е по-мека, харесва ни повече.

Мразя узо, вино и подобни, та там цените също не са ми познати  Peace

Допълвам за Псакудя - доколкото знам, там плажа не е от най-чистите... Rolling Eyes

# 151
Благодаря Тодоричка и Таис за изчерпателните отговори  Hug

# 152
  • София
Ето обещаните снимки. Зная, че Скирос е далече и на повечето момичета никаква работа не върши, но все пак...някой може да се вдъхнови : )

http://www.flickr.com/photos/pontess/sets/72157634952472037/

# 153
Понтес,
едвам ме нави, дето казват Simple Smile

# 154
Сладури, кажете ако знаете къде да проверя за автобус от Солун до Никити или някъде в района, без значение. Има ли, какво е разписанието, какви са цените на биллетите?
 Нещо не мога да се ориентирам...

# 155
Рейсът до Никити - има ги и на 1-ва страница, де Simple Smile

# 156
Параходче, благодаря ти, извинявай, не се сетих да търся на първа страница, признавам си без бой.

# 157
  • София
Ето обещаните снимки. Зная, че Скирос е далече и на повечето момичета никаква работа не върши, но все пак...някой може да се вдъхнови : )

Лоша, лоша, жено  Hug

# 158
  • София
Pontes, уникални снимки  Heart Eyes Та ти си готов про фотограф... Особено ми хареса снимката на малкото прозорче, разбито и схлупено, но с бяла бродерия вместо перденце..

# 159
  pontes,   bouquet  bouquet  bouquet

# 160

pontes, снимките ти пуснати на слайд моментално печелят евро-проект на неуточнена [но в хиляди] стойност за национална туристическа рекламна кампания на Гърция  Nature Sunny слабо е да кажа, че са страхотни и вдъхновяващи, много чувство има вътре

малко се натъжих обаче -  особено покрай усиленото ровене в последните дни за по-близките ниместа - колко всъщност са далеч от традиционната гръцка култура, която излъчват снимките

абе, направо бих си жертвала хладилната чанта от възхищение Laughing

# 161
  • Варна
Вече повече от 10 са годините в които не сме стъпвали по бреговете на Черно море. Нямам и намерение! Имахме любими места, които отдавна не съществуват! Затова пък сега всяка година преоткривам спокойствието и красотата на Гърция и нейното блестящо море.
Жалко, но факт!

Колкото до нашето черноморие все пак стотици хиляди живеем тук и много от нас си вадят хляба в/от/около морето и съвсем си ни харесва.Не е чак толкова страшно и все още има много и красиви и чисти места и за плаж и за риболов.Което не ни пречи да ходим и в Гърция и Турция , а защо не и на Карибите Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 162
  • Варна

малко се натъжих обаче -  особено покрай усиленото ровене в последните дни за по-близките ниместа - колко всъщност са далеч от традиционната гръцка култура, която излъчват снимките

Ами съвсем на толкова далеч има колкото си искате от ''традиционната гръцка култура, която излъчват снимките''.
Александропулис и селцата около него.Селцата от Паралия Катерини до Волос включително и съвсем скоро коментирания Пелион са всъщност на 450 - 500 км. от София.На толкова е и Каламици или Палиури!!!

# 163
  Както и предполагах, pontes изби рибата и спечели твърди последователи. Много я бива в тези работи! След това представяне,за мен догодина дестинацията  ще е въпрос на буква - Сирос или СКирос.

peterky2002, нищо общо, ама нищо, нямат селата около Александрополис с показаното на снимките на pontes! Прави ми впечатление,че си негативно настроен към островно пътуване. Защо?

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 20:09 от Anna bel

# 164
  • Варна
 Както и предполагах, pontes изби рибата и спечели твърди последователи. Много я бива в тези работи! След това представяне,за мен догодина дестинацията  ще е въпрос на буква - Сирос или СКирос.

peterky2002, нищо общо, ама нищо, нямат селата около Александрополис с показаното на снимките! Прави ми впечатление,че си негативно настроен към островно пътуване. Защо?

Не се сравнява несравнимото.Помня че тръгвате да скитате по плажовете между Александропулис и Керамоти.Те са именно такива-диви и красиви и селцата са типичо гръцки(е има и няколко типично турски:)Simple SmileSimple Smile.Колкото до островите те са около 300 обитаеми и поне 1 500 необитаеми и са много различни и фаворитизирането им е много неразбираемо.Огромна част от тях са голи камъни пред които Тасос , Халкидики или Пелион  са  много по красиви и много по достъпни.Голяма част от островите са приспособени и за чартърен туризъм за клиенти от Западна Европа и са твърде различни от почти селския туризъм на който сме свикнали в Северна Гърция и са почти недостъпни за нас и финансово.

Общи условия

Активация на акаунт