На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 856
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Вече повече от 10 са годините в които не сме стъпвали по бреговете на Черно море. Нямам и намерение! Имахме любими места, които отдавна не съществуват! Затова пък сега всяка година преоткривам спокойствието и красотата на Гърция и нейното блестящо море.
Жалко, но факт!

Колкото до нашето черноморие все пак стотици хиляди живеем тук и много от нас си вадят хляба в/от/около морето и съвсем си ни харесва.Не е чак толкова страшно и все още има много и красиви и чисти места и за плаж и за риболов.Което не ни пречи да ходим и в Гърция и Турция , а защо не и на Карибите Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ох пак старата тема. Петерки вие живеете на морето, можете да отскачате за бързо до тези места - където и да са те. Не е лошо да ги споделиш, защото аз вече серизоно се съмнявам, че останаха некомерсиализирани, спокойни и чисти места по Черноморието.
Обаче всички ние търсим хем простички удобства като чисто и приветливо място за спане и хапване + спокоен плаж без цигания, навалица, пияници, наркомани за който не е нужно да изсипеш едни 50 лв. само за да го ползваш. Аз такова място в БГ вече не знам.

# 166
.Огромна част от тях са голи камъни пред които Тасос , Халкидики или Пелион  са  много по красиви и много по достъпни.Голяма част от островите са приспособени и за чартърен туризъм за клиенти от Западна Европа и са твърде различни от почти селския туризъм на който сме свикнали в Северна Гърция и са почти недостъпни за нас и финансово.

Повтарям се. От малкия ми островен опит- не е чак толкова по-скъпо да почиваш на остров. Студия и апартаменти, които на Халкидики се харчат по 60-70 евро и нагоре в хай-сезона, на повечето острови вървят по 30-40. Част от спестените пари биха могли да покрият ферибота. Не съм забелязала да има разлика в цената на храната. Останалото, което получаваш (атмосфера, дух, уединение, срещата с нови места....) е бонус.
   А тия "голи камъни" като ги погледнеш отблизо ти се струват кътчета от рая, повярвай ми. Стига да имаш очи да ги видиш.

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 20:15 от Anna bel

# 167
  • София
От всички места, които съм посещавала в Елада, Северна Гърция и в частност Халкидики и Тасос са с най-високи цени за средно към базово настаняване, това е мое мнение разбира се и не говоря за 5 звездни работи.

# 168
и аз имам същото впечатление, не от личен опит, но доста често в буукинг ми се отварят хотели и студиа със същото име, което търся, само че на острови - и цените им са много по-смислени от разглезеното Халкидики  - сърби, българи, румънци и македонци ги заливат непрекъснато - от май до септември, как после няма да продават по 70 евро нещо, в което тук в България никой от нас не би нощувал...мисля, че транспортът ни спира - и като продължителност, и като съотношение на стойността му в общите разходи в рамките на една стандартна 7-8 дневна почивка, от която 2-3 дни ти минават в път

# 169
Ето обещаните снимки. Зная, че Скирос е далече и на повечето момичета никаква работа не върши, но все пак...някой може да се вдъхнови : )

http://www.flickr.com/photos/pontess/sets/72157634952472037/

Уникално   Heart Eyes,  благодаря  Hug

# 170
  • София
От всички места, които съм посещавала в Елада, Северна Гърция и в частност Халкидики и Тасос са с най-високи цени за средно към базово настаняване, това е мое мнение разбира се и не говоря за 5 звездни работи.

На Закинтос спахме 4-ма в апартамент с 2 стаи за 35 евро. Дори и басейн имаше.  Wink  В Северна Гърция не мога да намеря такива цени.

А тия "голи камъни" като ги погледнеш отблизо ти се струват кътчета от рая, повярвай ми. Стига да имаш очи да ги видиш.

Взе ми думите от клавиатурата.  Wink  И голите камъни си имат своя чар и по нищо не отстъпват на зеленината на някои острови. Освен това Йонийските острови са също зелени, а са лесно достъпни.

Ето обещаните снимки. Зная, че Скирос е далече и на повечето момичета никаква работа не върши, но все пак...някой може да се вдъхнови : )

Чудесни снимки!  Hug И на мен много малко ми трябва.  Wink

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 21:31 от Тaня67

# 171
  • София
Да приветствам и аз новата тема като се включа за цените и островите.
Най-уникалните и спокойни почивки, които сме изкарали в Гърция са по островите.
Да погледнем като последно уникалните снимки на pontes от Скирос, какво да искаш повече.
Най-лесно намираме хубави, но на добри цени хотели, пак по островите. Да, наистина пътя е в повече, а и скъпо. Но ако намериш подходящия хотел на добра цена, може и да остане за ферито.
Скоро пак тръгваме към шест от най-желаните острови, но това не значи, че са най-хубавите. Според мен някои от островите са доста прехвалени и рекламата ги прави най-посещаваните, но аз не мисля че е така. Не споменавам имена за да не разваля почивката на някой, а и в всяко подобно кътче има винаги нещо което ти пълни душата и те прави щастлив.

# 172
  • София
Ех, Блед, искам и аз така, да пътувам всеки месец на нови и познати места... Heart Eyes
Каквото и да работиш, блазе ти  Hug

Понтес, след тези снимки нещо ми се отщя да гледам сайтове на Тасос и Халкидики за септември...много скучно ми се вижда всичко сега..

# 173
Петерку,
приеми, че сме "исломаниачки*" и стига се драка по темата. Аз като видна такава - и темерутка също - да кажа, че харесвам по-трудно достъпните и непопулярни места, където тълпата не стига и не знае. Не винаги са острови. Но има ли елемент на масовост - не е за мен, мерси.

* Islomania is a rare affliction of spirit. There are people who find islands somehow irresistible. The mere knowledge that they are in a little world surrounded by sea fills them with an indescribable intoxication.” - Lawrence Durrell, Reflections on a Marine Venus

Специално за Скирос има доста причини да е толкова натурален - една от тях е, че е забранено на чужденци да купуват земя/имоти на острова.

П.П. Северна (и Йонийска) Гърция има страхотни природни дадености, всъщност е вярно, че лунният пейзаж на юг не може да й стъпи на малкия пръст като ландшафт. Но като артефакти, история, дух, хора, архитектура, корабостроителство, приключенство - аре моля ти се, къде отиваш ти. Даже и без туристите от Източна Европа.

# 174
  • софия

КРАСОТА.

# 175
  • София
Moudounou Beach, Afytos, Halkidiki - White Suites Resort.....Някой? Отзиви? Или препоръка на принципа "И Хасан е хора" - тоест романтични 4 дни без дете....Не държа толкова на лукса, колкото да е чистичко и да не е многолюдно, преди време бяхма на плажната зона в Сикия, много ми хареса, но формата беше семейства с деца. За романтика настаняването в Линараки студио тогава не ме вдъхновява нещо...Пък и не ми се бие май толкова път....Ще съм благодарна ако някой сподели тайно лИбовно местенце, дето си е набелязал и заплюл...Simple Smile

# 176
Отличен избор!

# 177
  • София

Много красиви снимки!  bouquet

# 178
  • София
 Sad Най-добрата цена, която намирам (от сайта на хотела, в booking го няма) е 152 евро....струва ли си наистина?

# 179
  • София
Sad Най-добрата цена, която намирам (от сайта на хотела, в booking го няма) е 152 евро....струва ли си наистина?
В Reyma  е малко по-евтино http://www.reyma.bg/index.php/whitesuites5
Но аз бих предпочела Аchtis Boutique hotel, въпреки че е не само за възрастни. Струва ми се по-добър и по-евтин http://www.achtishotel.com/index.php/en/

pontes, прекрасни снимки. Имаш безспорен усет за красивото.

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 00:38 от dechy

Общи условия

Активация на акаунт