На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 856
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Mur,  Hug
mkp, тогава няма ли свободно в Антигони?
На тези дати любезно ми предлагат само апартамент срещу 900 евра, по около 228 на нощ.  Crazy
mkp, за твоите дати има една идея по-евтино в booking http://www.booking.com/hotel/gr/antigoni-beach.bg.html?aid=35702 … 82382f0670ff168X1 за 755 евро джуниор сюит.

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 17:30 от dechy

# 226
А какво ще кажете за Nea Potideа като район?

# 227
  • София
Миналата година на връщане от Ситония се отбихме до Неа Потидеа, да разгледаме и да хапнем. Не сме спали там. Широока и дълга пясъчна ивица, плитко и чиста вода. Имаше малко хора по плажа, но беше септември, и то след десети.

Това, което не ми хареса - мръсничко. Не водата, а плажа, и самото градче. Някак позанемарено ми се стори. Може би и защото беше края на сезона, не знам. Хората с които се разминавахме бяха основно руснаци.
Иначе е голямо, места има колкото искаш  Peace

# 228
dama, как се казва вилата (може  и на лични ) . Аз днес изпратих капаро за Барбаджиянис хаус- www.barbagiannishouse.com , по снимките в сайта изглежда спокойно , намира се между Ормос Панагияс и Трани Амудия.  Някой ако знае мястото да сподели Simple Smile

Тази неделя бяхме за един ден до Ситония, минахме през Ормос Панагияс , после тръгнахме посока Сарти , слязохме до плажа Зографи , малък е и шезлонгите бяха заети всички , продължихме до Сарти и там плажувахме  - кристална и много топла вода , хареса ми много . На връщане хапнахме много вкусна пица във Вурвуру, на главния път е пицарията

Ако някой се интересува  - тук дават цена 30 евро и имат свободни студия след 2 септември http://www.lofosvourvourou.gr/index.php

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 23:07 от Shadow of the Wind

# 229
Благодарско Таис   bouquet
Уф...дано накрая си намеря мойто местенце  Praynig

# 230
Момичета, рИве ми се.
Нашата Лефкада се провали, трябваха ми два дни, за да събера сили и да отворя темата.
Тръгнахме в петък вечерта - нощен, спокоен преход. Лесен, нямаше трудни участъци, карахме бавничко. Магистрални такси - 9 евро общо. Пристигнахме в Лефкада в събота към обяд, бяхме решили да сме във Василики. Без предварителна резервация си намерихме за около пет минути стая, доста прилична, с кухненски бокс, за 35 евро. Починахме и на следващия ден моя милост се събуди с ужасно висока температура и болки в гърлото. Гнойна ангина, подробности за гръцките лекари, лекарства, и спешни кабинети, няма да пиша, за да не съсипваме хубавата тема. Мъчих се два дни и във вторник сутрин - поехме обратен курс.
Нямам особено силни впечатления - островът е доста пренаселен, с доста планински релеф и почти май не видях плажни ивици. Във Василики категорично са едри камъни, отидохме за малко до Mikros Gialos - същата работа. Не знам кой ми беше казвал, че бил плитък и хубав - нищо подобно. За Нидри - транзит минахме по улицата успоредна до морето - но и там пясък и плитчини не видях. Друго не видях, ни Порто Кацики, ни Егремни, Ни Катизма, за мечтания Агиофили - дори не смея и да си помисля.
И така, по обратния път - та, в Бг.
Мечтаем да отидем пак септември - дали времето ще е хубаво? По това време на годината определено беше много топло денем. 

# 231
М.г. бяхме там на 9-10 септември, беше страшна жега, вятър за сърфистите почти нямаше.
Съжалявам за прецаканата ви почивка, покрай тая Лефкада много се разболяват хората, съм забелязала...

# 232
  • София
Много неприятно се е получило за съжаление при вас, Ina.
Ние пък бяхме на Лефкада в края на септември по-миналата година и времето и водата бяха перфектни.

# 233
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена, това ли е фабриката:

http://www.discovergreece.ru/thassos/irisgold

Пише, че е в Лименария, така че и плажа трябва да е там  Peace
Вселена, това ли е фабриката:

http://www.discovergreece.ru/thassos/irisgold

Пише, че е в Лименария, така че и плажа трябва да е там  Peace
Да. Фабриката се казва Iris gold и се намира в юго-източната част на острова. Плажа там е доста голям, но поне миналата година, когато минахме от там беше доста мръсен.

Когато бяхме миналия септември не беше мръсен, но е с едър пясък:

http://prikachi.com/images/866/6419866s.jpg

http://prikachi.com/images/889/6419889N.jpg

Момичета, на първа стр. на темата прочетох "ОББ - откриване на еврова сметка 2 лв., превод - 6 лв. към сметки в National Bank of Greeceе", но днес на мъжа ми са казали 2 + 35 лв.  newsm78

Вие от коя банка превеждате пари?  
Аз бях писала някъде в по -  предна тема. На мен също ми поискаха 35 лв, но аз се запънах, че искам да проверят дали наистина е така, защото имам информация за други тарифи. Доста киселата служителка звънна на колеги в друг отдел и се оказа, че наистина превода е 6 лв., банките са "под една шапка", ако мога така да се изразя. Превод правих за капаро през юни тази година.

Виж ги ти хитреците. Ние в крайна сметка платихме с Виза, но тези номерца ... Close

# 234
Ina_22, съжалявам за провалената почивка, но пък мисля, че септември ще е по-спокойно и по-хубаво! Ще чакам да разказваш само за положителни впечатления и емоции следващия път  Hug

# 235
  • София

е щом е за романтика, направо отивайте в Александра Бутик -  http://www.booking.com/hotel/gr/alexandra-golden-boutique.bg.html на Тасос, няма опасност да те хване някоя майка от квартала, тъй като там са добре дошли само деца над 18 Grinning

точно преди да разровя за линка се замислих за секунда дали пък моя мъж баш на тия дати не е "в командировка", а пък всъщност да си организира романтично пътуване някъде  ["отпуска"] и аз да помагам -  и си казах : е, не, то по-добре аз да отида там така Laughing

Ако е навит мъжа ти, срещу 1620 евра за 4 нощувки, зарязвам моя, даже и теб съм съгласна да вземем Simple Smile

# 236
  • София
Ina_22, и аз съжалявам за провалената почивка  Hug Ние също юли месец като се разболя детето, бяхме на косъм на втория ден да събираме багажа. Добре че звъннахме на педиатъра ни тук в Сф, и той ни каза "Я, не се излагайте, гледайте си почивката, детето ще се оправи".
Просто понякога нещата не се развиват по най-приятния начин... Пожелавам ти септември като отидете - където и да отидете - да си изкарате страхотно  Simple Smile

mkp, за тези пари искам и аз да дойда, зарязвам моя веднага, и
ви взимам и двете без проблем  Mr. Green  Joy

# 237
бе направо да се вдигаме и да тръгваме, съвсем ще им вземем акъла там на хотелиерите и ще ги объркаме - двойка ли сме, тройка, четворка... няма значение, давайте suite-а, пък ние ще си се редуваме Laughing

# 238
Тююю, много съжалявам, че така се е получило, още повече като знам колко много искаше това пътуване..  Sad
Скрит текст:
А тези ангини - в момента, в София има бум на вирусни ангини и на херпангини. Аз пък бях на косъм от пневмонията, изкарах страхотен бронхит 2 седмици, а сега съм с някаква измислена диагноза "интеркостална невралгия" и съм като робокоп. Но здравето преди всичко! Аз нямаше да се чувствам комфортно и спокойно болна на чужда територия. Надявам се, че вече си по-добре. Стягай банските гащи за септември и бъдете всички живи и здрави!  Hug

Аз включих обратното броене и съм на ден 24-ти до заветната почивка.  Mr. Green
Малко раничко, ама вече ме сърбят петичките.

# 239
  • София
Василики съвсем не е най хубавото място на Лефкада...не го казвам за сефте.
Жалко е,че си се разболяла.... Tired
Но през Септември всичко е по хубаво там Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт