Първи зъбки, първи каши чакат МАРТенчета наши!

• 35 881
  • 711
  •   1
Отговори
# 600
То нощния сън май си е до дете и на късмет - нашия отказа нощно на 20 дни и винаги прави 8 часова пауза, сега на 7 м спи по 12 часа, но почнат ли зъби сигурно и аз ще усетя че има дете у дома  Mr. Green Мен много ме е страх да спинкам с него на едно легло - като мъничък го вземах следобяд, но съм го удряла без да искам като заспя дълбоко и от тогава в кошарата.

# 601
Розичке, да не те отчаъвам, но: колики, зъби, детски кошмари, боледувания от ДГ, едва към 5-тата годинка на щерката започнах да спя цяла нощ Laughing
След 5 години казваш ще се наспя като хората...аз мислех ще кажете нещо малко по-раничко... TiredАма той само беб да е жив и здрав пък другото не е толкова важно.

Радостинче, ако ми кажеш, че кърмиш и бебето е спряло да се събужда на 20 дни за нощно хранене ще те обявя за голяма късметлийка наистина. Peace

# 602
  • София
ние пък си спим по цяла вечер  Mr. Green
младежа сам си направи режим и вече определено знае какво иска.
сутрин се събужда към 8, пие мляко.
към 12 зеленчуково пюре, не иска мляко след него и вътре ако сложа го плюе.
към 16 часа каша с плодово пюре.
към 20 мляко и заспива, събужда се около 12 пак пие мляко и захърква трайно до 8 сутринта.
като е жаден си иска вода, плюе всичко останало докато не му предложа вода.
8500 е и 71 см.

имаме си 4 зъба, ужасно скърца с тях. много обича да скубе чужди коси, само като докопа започва да дърпа и да се смее с глас. надявам се да отмине, че докато предупредя незапознатите и вече ги е оскубал  ooooh!
иска и да седи прав, но разбира се не може, трябва някой да го подпира, на моменти ми е трудно да го сложа в столчето за хранене или количката, изпъва краката и много се радва че е прав.
пълзи все още само назад, напред никакъв шанс, явно му е по-лесно назад, просто се избутва.

# 603
И аз съм от късметлийките,след 1-вия месец заспива около 9 и се събужда около 6.Беше само на кърма до 6 месец,после започна да се събужда,защото не му стигаше кърамата,сега вечер му давам АМ и ако се събуди давам водичка и пак заспива.Да се похваля започна да яде вече с лъжичка и май е благодарение на "camomilla vulgaris"-хомеопатични грнулки.От както ги давам е по спокоен,но още няма зъбче.Моето момче вече се хваща и се изправя сам,та се чудя може ли вече в проходилка или е рано?

# 604
Спане през нощта  Shocked това чудо дали ще го доживея  ooooh!. Първо бяха ужасни колики, пищеше по 3 часа плътно всяка вечер точно от  18:00 часа и после на 1-2 часа кърмене, защото й е тежко на коремчето иначе.
Първите два зъба ги изкара ударно едновременно за 2 седмици на 6 месеца - разстройство + нощен сън по 20 минути и половин час носене и пеене (а как фалшиво пея само Embarassed). Сега сме почнали зъб номер 3 ( а може би и номер 4  ooooh!). Мори ме грип и съм на АБ, значи тя е двойно разстроена и спи само с лявата  hahaha ми гърда в уста, не суче, обаче щом усети, че я  е изпуснала става страшно.

# 605
Като ви чета и се успокоявам, че всичко е наред.
Ние имахме хубав режим преди, който детето си беше изградил, заспиваше в 10 и после се будеше чак към 4-5 да хапва. Обаче от 3 седмици, става всяка вече по 3 пъти, заспива към 9:30 и става към 1-2, после към 4-5, после пак яде в 8 някъде и се събуждаме окончателно. На обед хапва пюре, другите хранения са на 3 часа.
Не знам зъби ли ни тормозят или нещо друго.

От малък като заспи се събужда с истеричен рев.  Thinking Thinking Thinking не знам от какво е.
На пръсти се броят пътите да се събуди с усмивка.
Напоследък и с рев заспиваме, хем му се спи, хем не се дава и започва да плаче да хленчи.

иначе е кротко дете, което естесвено иска много внимание, не обича да стои само, иска да сяда, но не може, иска да ходи, но не може, абе въобще всичко му се иска, ама не може.  Crazy Crazy

напоследък прави нещо много странно, згъва и разгъва длани, Всякаш стиска един от онези инструменти за мускули.  hahaha  Нещо проучва света.

За сега се отказахме от опитите за пълзене, по едно време бяха много интензивни, ама явно като видя, че дупето е много тежко и се отказа.  Laughing

Лека вечер мами, че се отплеснах! Peace

# 606
Ние си спим, обаче се събуждаме с писък!!!!  Cry Продължаваме да не ядем. Все още няма зъб.....То коликите ме побъркаха и си викам веднъж да минат, а сега.........Пълзи и неконтролируемо, голяма е забава!

# 607
Момичетата със спящите бебета, наистина сте късметлийки за дългия нощен сън. Аз си мислех, че бебетата, които са на кърма се събуждат по-често, а тези на АМ-спят по-дълго, защото ги засища по-добре. Но ето, че имало и кърмени бебета дето спят цяла нощ. Grinning

# 608
И ние спяхме по цяла нощ от първата седмица вкъщи допреди месец - два. Колики нямахме изобщо и си бяхме бомба, но сега не знам какво стана, но се будим през час - два. До 4 ч. го държа в кошарката с възпитателна цел и само бутам бибата в устата, но после се смилявам над него и го взимам на "колонката" и така си се гушкаме докъм 7. Много жалко, не помня откога не съм се наспивала. Но все тая де, той и да не се буди, тя каката се буди - както е каза ЛъкиПлам, като съвсем точно ги е изредила хронологично, сега сме на етап нощни кошмари с нея.
Още не съм заместила цяло хранене. Ще взема да опитам, може и с това да е свързано. Защото и апетита си изгуби преди около 3 месеца. Не че се притеснявам, гони 10 кг, 73 см беше преди 10 дена.
Пълзи от един месец, аз съм му постлала в средата на хола, но той ходи навсякъде другаде а не там  hahaha Но се уморява и бързо му писва да е на земята, предпочита да е седнал на дивана или в столчето за хранене. Подозирам, че пропълзя преди да е достатъчно зрял ментално, за да оцени новото ниво на свобода, което постигна  Crazy
Хубав ви ден!

# 609
  • София
.... Подозирам, че пропълзя преди да е достатъчно зрял ментално, за да оцени новото ниво на свобода, което постигна  Crazy...

Joy Joy Joy Joy
те май всички са така още  Mr. Green
ние имаме още един зъб, никнат без да ги усетим  tooth tooth

# 610
Борис от около 2-3седмици ми се буди нощно време за мляко.
Преди ядеше последно към 22-23ч. и до 6-7ч. изкарваше.
Не пълзи изобщо, но и няма как да се случи, тъй като мрази да стои по корем. А за да тръгне да пълзи, трябва да му щракне в акъла, че от тази позиция може да има и друга. )
Стои стабилно от 3дни вече и се задържа много дълго време така.
Любимото му занимание е като седне, да му дам един панер с играчки. Вади играчките една по една, разглежда, играе и така докато изпразни панера. После алармира, че е празен, за да му го напълня и отново да започне ваденето. )
Също повтаря срички, най-усилено е - "вавава".  Laughing

# 611
И аз съм от късметлийките,след 1-вия месец заспива около 9 и се събужда около 6.Беше само на кърма до 6 месец,после започна да се събужда,защото не му стигаше кърамата,сега вечер му давам АМ и ако се събуди давам водичка и пак заспива.Да се похваля започна да яде вече с лъжичка и май е благодарение на "camomilla vulgaris"-хомеопатични грнулки.От както ги давам е по спокоен,но още няма зъбче.Моето момче вече се хваща и се изправя сам,та се чудя може ли вече в проходилка или е рано?
Я кажи по колко на ден даваш,и как разтворени във вода ли,аз съм взела 15сн,а ти?

# 612
Жълта Роза кърмим се Wink аз затова ти казах, че е до късмет и до бебе, то ако от АМ спяха непробудно всички щяхме това да даваме за вечеря  Laughing Но ние още нямаме зъби може би затова сме кротки....
Аз също не добавям АМ или кърма в храната.
Почнахме попарата, ама много едри парченца стават със сиренцето и сухара и нашия се дави, нали попара не се пасира?
Браво на пълзящите - сами ли се научават децата или трябва и помощ? Ние стоим стабилно, но не ни идва на ум че може и да се пълзи  newsm78 Слагам го в проходилката от 6-тия, но за малко

# 613
  • Пловдив
Жълта роза в имунизационният паспорт от БГ пише, че на 7 ммесеца се поставя BCG
2 administration 7 m. Първата гледам , че ни е сложена 2 дни след раждането. Показах я, но ми казаха, че в САЩ няма. Другите мами от БГ кажете на 7 месеца на вашите бебчета слагаха ли такава ваксина, да не би аз да се бъркам. Но щом пише значи трябва да се сложи.
Жълта роза кажи и ти на колко месеца сте и да ли са ви сложили такава ваксина?
Моята бебеа спи по цяла нощ по корем и през деня също, сутрин като се събуди очичките и са подути и след час два се оправя. Мисля, че е от спането, но освен по корем не иска да спи по друг начин.
ИИИ някой беше по горе споменал за пълзенето, ние не пълзим въобще макар, че е постоянно по корем Simple Smile

# 614
  • София
на 7 месец няма нищо, последната беше на 6м хепатит и после чак на 1г нещо  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт