Задължителни ли са допълнителните платени занимания в ДГ?

• 2 285
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Хайде да не е била толкова, но май беше 110 лева на курс.Моя позната записа детето/което беше в 1 група/ на плуване и народни танци, плати на 2 пъти въпросните суми.
Понеже тя е пуснала клипове от тържеството в края на годината във ФБ и от открития урок по плуване, реших да ги изгледам и освен въртене на децата в кръг нищо друго не видях.
Плуването им се състоеше пък в това да плуват върху подобие на пояс на стълбите на плиткото.
Не знам какво трябва да научат децата на тази възраст, но от демонстрираното хич не съм очарована.

# 16
  • Mediterraneo
12 лв е на месец таксата при нас( поне толкова беше преди 2 години). Та всъщност, ако я искат накуп за цялата година, пак идва долу- горе толкова  Peace Но не бих се съгласила да плащам нещо в началото- искам да имам опция да се откажа от този "курс" по всяко време. Освен това със сигурност поне 30 % от часовете няма да се посещават поради отсъствие на детето от градина.

# 17
Напълно съм съгласна с Тарталета, трябва цената на курса да е месечна.Всичко става, детето може да се разболее, преподавателя също може да не дойде на някой урок поради тази или друга причина, как така трябва да се плаща за нещо предварително и то за цялата учебна година?

# 18
Не знам какво трябва да научат децата на тази възраст, но от демонстрираното хич не съм очарована.

Имаш 2 варианта. Или да си направиш извод, че очакванията ти са нереалистични или да разбереш какво трябва да научат децата на тази възраст.

И от тази, и от старата ти тема отпреди 6 месеца разбрах, че си против допълнителните занимания в ДГ. Какво целиш с пускането на нови теми, завоалирани под различни заглавия, освен да натякваш негативното си мнение по въпроса? Две теми не са ли ти достатъчни да проумееш, че има и различни от твоето мнения.

А цената на допълнителните занимания е месечна. Ако ти предлагат друго и не те устройва, едва ли възмущението ти във форума ще промени офертата.

# 19
Естествено, че всеки има право на мнение.

# 20

Съмнявам се, че толкова малки деца ще разбират какво им се говори на английски, но това е друг въпрос.

Поне без допълнителни занимания няма как да стане, наистина.
Принципно няма по- евтин вариант за занимания от ДГ.

# 21
При нас таксата е месечна.Плаща се в началото на следващия месец.Танците и пеенето са по 2лв/почити съм сигурна/ и са на бр. ходене.Ходило 3 пъти значи 6 лв.Плуването е 2 пъти в седмицата.И е твърда сума 8 лв.Това е така защото всеки път преди плуването се носи проба в РИОСВ и се прави изследване на водата.Пак се плаща месец за месец.Ако детето е ходило 1-2 пъти само на плуване таксата се опрощава.А имаше случай от нашата група където детето не искаше да посещава заниманията по танци и го отписаха.Много често моето хлапе е изявявал желание за танци когато другите деца имат занятие и са го водили и не съм плащала нищо.

# 22
  • София
А цената на допълнителните занимания е месечна. Ако ти предлагат друго и не те устройва, едва ли възмущението ти във форума ще промени офертата.
Peace

За мен е по-правилно да е месечна цената, в случай че детето размисли и се откаже.
Но пък ако много му харесва и съм убедена, че ще ходи (както е при нас с плуването), бих платила предварително. Още повече, че след 1-ва група боледуванията доста разредиха и така от там няма да има особени 'загуби'.

Плуването им се състоеше пък в това да плуват върху подобие на пояс на стълбите на плиткото.
За мъниците специално (3г-4г) нашият треньор си каза, че най-важното е да се научат да не се страхуват от водата. Целата е, след 4 години, в 4-та група да могат да плуват по гръб и да могат още един стил (но забравих кой точно, признавам си).
Това поне при моята и при още 2-3 деца, с чиито родители съм говорила, е постигнато още в 1-ва група.
Децата не се страхуват, задържат се добре над водата и се придвижват на прилично разстояние. Сега ми се демонстрираше гмуркане. Е не е професионално, но детето успява частично, старае се и най-вече - гордо е от себе си.

Плуването е едниственото нещо, което за което моята не мрънка и от раз ми каза, че иска да ходи отново. За другите неща (танци, английски) е раздвоена, чуди се.

Общи условия

Активация на акаунт