Румъния - близка и непозната

• 74 903
  • 390
  •   2
Отговори
# 300
missNoir, горе долу такъв е моя план  Hug
Тъкмо мислех да публикувам сайта на хоп он автобусите да ви питам за превода Simple Smile Нали правилно съм разбрала, че може на всяка спирка да слизаш и да се качваш на следващия автобус до другата забележителност? И друго - дали можем с колата да минем по същия маршрут? Да не минава по някакви забранени улици? Макар че ако наистина е такава лудница на пътя може да е по-добре с автобуса.
Ние мислим оттук да си обърнем леи, да си имаме. Сега ще погледна в гугъла коя е тази улица от Мол-а до стария град. Само ме е страх, че минем ли покрай него отиде разходката  Mr. Green Имаме две мол-маниачки, които ако влязат там - заминаха всички забележителности  Laughing
А природонаучния музей кой точно е - ако можете да дадете линк или поне името му на английски или румънски? И дали е близо до Парламента?

# 301
  • някъде ... тук ...
Ето го: http://www.antipa.ro/en
отпред има статуя на жираф Simple Smile
площадът е паркинг.

# 302
  • Варна
Джина, малко по-късно ще погледна как се казва улицата водеща към стария град, ако не си се ориентирала и ще пиша.
Струва ми се, че в този мол е загуба на време. Аз съм влизала веднъж да търся червило и го обходих на бегом и изобщо не ми допадна.

# 303
Нали имало някакъв много голям МОЛ, но не знам дали е точно този  newsm78
Аз и преди бях питала - за някакъв много висок небостъргач, най-високия май на Балканите ли, в Европа ли, където Наталия от Предай нататък води едно болно момче, но не знам дали беше МОЛ или просто някаква офис сграда  Confused
https://www.google.bg/maps/place/Old+City/@44.431895,26.0977432, … 430987!4d26.10071
Ето я картата, коя улица взимаме от фонтаните? Или е все едно? Горе долу разбрах къде е , само там не знам къде да оставим колата? Мислех на Парламента, но май не е много близо  newsm78 Може би на МОЛ-а?

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 11:26 от Джинa

# 304
  • някъде ... тук ...
Ние бяхме паркирали тук (има пазар със сергии), за да разглеждаме Стария град. Не е далеч и има подлез под булеварда.

Високият небостъргач вероятно е Sky Tower - офис сграда е. Не знам дали пускат да се гледа от горе.

# 305
  • Варна
Джина, телефонът ми не отваря твоята карта да я видя.
От парламента тръгвате по булевард Uniri и излизате на площада с фонтаните Piata Uniri.
Влизате в стария град от улица Selari.
Тя влиза в стария град. Там е и най известната улица Липскани. Другите улици са Габровени, доамней, ставрополеос и другите улички около тях.
Това е стария град между реката, булевард Regina Elizabeta и булевард Bratianu

# 306
Много, много сте мили  Hug Сега ще ги обиколя с гугъла Simple Smile
На това ли казват Историческата част на града? ( гледах къде водят туристите с екскурия и пише, че има 2 ч. свободно време в историческата част на града  Rolling Eyes)

# 307
  • Варна
Да, това е историческата част.
Там са били работилниците на занаятчиите и тъй като най - много били тези от Лайпциг, оттам идва името на района Липскани.
Там има една много известна кръчма, за която научих от тук.
Доста посещавана и малко по скъпа.
Това, което ядохме беше добре, вкусно, но не е чак кой знае какво.
Всъщност, за мен тази кръчма е много хубава и интереси, не заради храната, а заради интериора.
Като влязах и все едно се озовах в двореца Пелеш.
Ако ви е интересно и  искате поне да влезете, трябва да се разровя назад, за да си спомня името. Та, имай едно наум с моите впечатления  Mr. Green
Не знам дали ще сте така впечатлени като мен, но аз ахнах от изненада като влязах, изобщо не очаквах да се почувствам като на обиколка в двореца.
Да не те подведа, но аз винаги много съм се впечатлявала от архитектурата в Букурещ и много го харесвам този град, заради странните сгради  Simple Smile
Мъжът ми не иска повече да ходи в Румъния, докато мен ужасно много ме влече. Луда работа  Heart Eyes

# 308
Кръчмата трябва да е Carul Cu Bere - видях, че е коментирана и съм си я включила в обектите  Laughing

# 309
  • Варна
Тя е  chef

# 310
Хора, върнахме се - БЕШЕ СУПЕЕЕЕР  newsm44 Много, много съм щастлива Simple Smile Харесва ми този град, искам още тази седмица да отидем пак  Mr. Green
Успяхме да видим много неща - Атенеул, CEC bank, Площада на революцията и още каквото имаше там, Палата на Парламента - не знам какво не му харесвате Simple Smile  Освен това имаше някакъв маратон RunBucharesht  с много шатри и различни занимания, но не сме стояли много, защото нямаше да ни остане време. Но пък булеварда, който води до Парламента беше затворен за движение и беше много яко. Фонтаните работеха. Красота. Старата част на града е разкошна, видяхме кръчмата Carul cu bere, не сме сядали там, но се намъкнах вътре да разгледам  Mr. Green Като че ли в стария град най-малко време прекарахме - за да търсим пустия МОЛ  Mr. Green Ама като не сме сами - трябваше да се съобразим и с другите хора. Само че на това ако му викат МОЛ  Rolling Eyes За Unirii става въпрос - че в Плевен нашия е на светлинни години пред този  Laughing Та само 15 мин. загубихме там  Laughing
До Музея на селото малко трудно се оправихме, докато тръгне навигацията, че не сме си пуснали роуминга (не знаех, че нещо допълнително се прави  Embarassed), но както и да е - стигнахме  Laughing Музея е хубав, интересно е, макар че в нашия Етър, с който го сравняват, е по-интересно, защото всичко работи, а там са само къщи. Ноооо голямата сензация за нас беше парка Херастрау  Heart Eyes Божествено просто  Heart Eyes  Там пък попаднахме на някакво събитие - бяха извадени шатри с всякакви ястия - месни, качамаци, имаше и традиционни облекла - не знам какво беше, ще потърся, но беше много интересно. Опитахме и прословутите коминчета (между другото в самия Букурещ никъде не ги видях  newsm78), но много ни харесаха Laughing  Знаете ли коя е тази сграда, която се вижда в другия край на езерото - това ли е Sky tower?
Не можахме да видим парк Чишмиджиу, парк Карол I, патриаршията, Природонаучния музей (само минахме покрай него). Иска ми се и тези Терми да посетим - някой ходил ли е там?
Абе поне една нощувка си трябва Simple Smile
Някой ходил ли е на  Коледния базар - мисля си да направя един подарък за рождения ден там Simple Smile Но да не е голям студ само. А и цените по хотелите не знам как ще са  Rolling Eyes
Вече ми се иска и до замъците да отидем, само пари да отделим Simple Smile Нищо страшно нямало. Хората са много любезни - упътиха ни, знаят си английски, че и по-добре от мен  Mr. Green Нямаше някой да го питам на английски и да ми каже, че не разбира  Simple Smile
Сигурна съм, че има и по-хубави градове в Европа, но като за нас, за които това е първата Европейска столица, която посещават, освен София, много ни хареса Simple Smile

# 311
  • Варна
Парк Чишмиджиу не е толкова красив и голям като Херастрау.
Освен това беше мръсен, а Херастрау идеално чист.
Не мисля, че сте загубили, че не сте го видяли.
Имам спомени, че някой миналата година беше на Коледния базар, но дали беше писал в тази тема или другата, не помня.
Има още една тема, тя май беше само за Букурещ.

Мъжът ми разказва, че за Коледа украсата на Букурещ е безкрайно богата.

Може да наемете апартамент за Коледа. По евтино е от хотелите.
Ние така наехме, в центъра, на 10 минути пеша от Стария град и на 5 минути от парк Чишмиджиу.
Ако искаш ще потърся линк.
Фирмата има още апартаменти.
Може да потърсиш и в airbnb. Com

Туристическите агенции предлагат и посрещане на нова година в хотел, с програма, в Букурещ.

Другата част на Румъния е още по красива, там където са дворците, Брашов. И много хубава природа.

# 312
 missNoir, ако намериш линк - прати, моля те Simple Smile
За хотел ще ни е скъпо, гледах офертите.  Rolling Eyes А в този сайт с апартамените гледах за Пиза, но цената е една,а като продължиш напред почват едни такси, които оскъпяват  Rolling Eyes И освен това коя опция трябва да избера, за да не ми дава апартамент с обща баня? Само private или и entire може  newsm78

# 313
  • някъде ... тук ...
Джина, внимавай за таксата за почистване, особено ако е за 1-2 вечери.
Аз резервирах накрая през букинг, в airbnb ми се стори сложно за 1 нощувка.
Обаче търсех апартамент на пешеходно разстояние до площада на парламента (на концерт и с деца бяхме Simple Smile)

# 314
В букинг има ли такива такси или каквото ти даде като цена - това е?

Общи условия

Активация на акаунт