Румъния - близка и непозната

• 74 895
  • 390
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
И аз мисля, че времето за Букурещ няма да ви стигне.

Ние сме пътували от Варна през Букурещ, но спахме в Бран.
Минахме границата около 10ч и бяхме в Бран следобед, но не помня часа.
Минахме само през Букурещ, без да спираме.
Пътувахме през седмицата и нямаше голям трафик,
както на магистралата, така и след Плоещ.
На нас много, много ни хареса пътя след Плоещ.
Планински, завои, голяма красота, спирахме за снимки.
Виж го ако искаш във viamichelin.
Вкарай си там изходна и крайна точка
и сайта ще ти даде пътищата и времето,
което е нужно.
Така ще ти е в пъти по-лесно и удобно да плануваш.
Ние като тръгнем за някъде, по viamichelin преценяваме
нощувки и време за разходки.

Музея на селото е за топло и сухо време, да не е кално.

Сега прочетох , че ти е трудно за изчисляване на времето.
Ето го сайта. Дори ти вкарах София за Брашов.
Ти може да промениш дали колата е седан и колко харчи.
Така ще си плануваш и колко ще ви струва пътя.

https://www.viamichelin.com/web/Routes?departure=Sofija&depa … &arrivalDate=

# 346
Имайте предвид, че може да чакате повечко за минаване на Дунав мост.
Ние 2010г. пътувахме Русе-Синая, въобще не стигнахме по-нататък, следобед имахме време да влезем с последната група в замъка. На другият ден отидохме до Бран, Брашов за обяд с кратка разходка и потеглихме обратно следобед за Русе, прибрахме се късно вечерта. Някъде след Бран заварихме задръстване - бяхме август месец. Има места в Румъния, където се пътува доста бавно.

# 347
  • Варна
Точно това и аз се сетих, задължително виж на viamichelin пътя за Синая.
Има много завои, остри, с денивелация и се пътува наистина много бавно.
Няма нищо страшно в пътя, много е красиво.

Освен заради завоите, се пътува много бавно, защото селцата са едно след друго, направо се сливат
и има ограничения на скоростта.

Спомням си, че ние пътувахме през седмицата и пак имаше колона от коли за Синая.
Дори преминаването през едното село, ако не се лъжа последното преди завоите и изкачването,
ни отне към 30мин. да преминем през това село. Колноната беше много дълга, дори на места чак спирахме
и аз скочих да купя гевреци Simple Smile
Навсякъде има полицаи.

Помисли си, последната ви нощувка да е в Синая.
Ние точно така направихме, с цел на другата сутрин рано и бързо да стигнем до Пелеш, да няма завои и колони от коли и да сме там от първите. И пак имаше опашка на касите. После ни чакаше път за Варна.

Собственикът на хотела в Бран ни посъветва същото.
При възможност да сме там с отварянето или малко след това.
После ставало пренатоварено и огромни опашки за касите.

По мое скромни мнение, няма да успеете да сте приключили до обяд с Пелеш,
ако спите в Брашов...така си мисля.

Сега погледнах. Дават го 45км за 1ч и 15мин, ако няма трафик,
но аз не знам дали има такъв момент без трафик.
Завоите са преди Предеал, увеличи и ще ги видиш.
https://www.viamichelin.com/web/Routes?departure=Bra%C5%9Fov& … &arrivalDate=

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 14:48 от missNoir

# 348
  • София
 Hug Благодаря ви ! Много ми помагат вашите съвети и разсъждения.За Пелеш- ако е ден сряда и инфото по сайтовете е вярно, то тогава отварят чак в 11 ч.Т.е.  ще имаме време сутринта да станем  и да  стигнем от Брашов.Ако влезем  с първата група  и оттук отброя около  час,   мисля че ще успеем  с времето и за двата замъка и обяд в Синая  докъм 15 ч newsm78 Сега започвам  сметките с виамишлин

# 349
Джуди, къде сте отсядали в стария град? Може ли линк или име?
Ето тук:
https://www.booking.com/hotel/ro/best-suites-apartment-accommoda … 69f259f60c51de946
Бяхме двамата, без децата, този път и наехме студио Piata Universitatii на булевард Regina Elisabeta 23, точно до едно полицейско управление и на 5 минутки пеша от Липскани. Има си стая, сервизно и кухня с всичко необходимо. За 30 евро на вечер.

# 350
Благодаря на всички за полезната информация! Да се включа и аз с един въпрос.
В началото на февруари сме запланували почивка в района на Брашов. Някой може ли да ми каже дали по това време на годината работи зоологическата градина в града и дали си струва да се посети – най-вече заради детето. В Трипадвайзър прочетох някои мнения, но доста противоположни и не знам какво да мисля.
Извинете, ако повтарям някой, но как е най-добре да се паркира в самия град Брашов, по-точно в центъра? Има ли лесно откриваеми платени паркинги?

# 351
  • София
И аз се интересувам от паркирането в Брашов.Не съм намерила нужната ми информация все още.

# 352
За паркирането в Брашов-точно в центъра, зад една голяма градина/но има и на много други места/ си има платени паркинги с апарати с монети, които таксуват по време-пускаш колкото си решил да останеш и те ти отчитат и минутата. Запасете се с монети, че за нас това се оказа първоначалния проблем.

# 353
  • София
А какви са часовите параметри на тяхната зона за паркиране? Имате ли спомен за цената също?

# 354
Спомен за цената нямам, но не беше скъпо. Часовите параметри бяха спрямо стойността на монетите-всяка минутка се изчисляваше и автоматично ти излиза крайното време на бележката от апарата.

# 355
Ние ползвахме един паркинг в центъра зад голям хранителен магазин. Цените не помня да са били нещо стресиращи. С паркирането проблеми не сме имали.

# 356
  • София
Благодаря ви.Букнала съм две нощувки в Брашов и ще имаме повечко от няколко часа престой и паркиране там.
И друго питане имам.Относно изпълнението на орган в черната църква.Не мога да намеря информация кога се състои.Четох че е сезонно,но кога....?

# 357
  • София
Супернова, ходихте ли до Брашов?Сподели, моля те за пътуването и престоя ви там Praynig

# 358
  • София
АЗ продължавам да трупам инфо и да запълвам пропграмата за предстоящата ни екскурзия в детайли.Имам питане-  за някои цени и  ще се радвам ако някой , който ги знае- сподели, за да успеем да споделим  по-добре и финансовата част на пътуването....Та-каква е цената  за телекабината в Синая  и тази в Брашов?Чудя се дали   да се опитам да планирам и изкачване до планината. newsm78 ТО и за времето се притеснявам- все пак  е началото на април, а чувам че и лятото е  доста хладно. СЪщо така имам  голяма чуденка във връзка със Синая.Ще влеземв Румъния в неделя и се прибираме в сряда. ПОнеделник и вторник   замъците  не работят.Остава вариант  в сряда на прибиране.Отварят в 11.Най-късно в 14 трябва да сме разгледали градчето, замъците, хапнали и тръгнали към БГ....СУпер сложно става с времето за жалост.И ми минават мисли  да разгледаме само отвън евентуално....ДАйте съвет.Сигурна съм че ще ме човърка и ще ме е яд, но   сме притиснати от времето.ИЛи пък само един от замъците... Thinking Какво бихте препоръчали? Първоначално мислех манастира Синая, двата змаъка ,кратка разходка из СИная, хапваме и тръгваме, тъй като  това се пада денят  преди великденските празници и  се притеснявам   доста и от  трафика...Ох- много ми е объркано,а трябва  да  се планира точно малкото време,с което разполагаме.Всякакви съвети ще са ми от полза.Разчитам на вас bouquet

# 359
  • Варна
Ние видяхме само големия замък в Синая.
Моят спомен от градчето е, че няма нищо за разглеждане. То се, беше отдавна, улиците бяха разкопани.
За цената на лифта - не беше евтино, но не помня точно, беше отдавна.
Защо ми се струва, че имаха сайт  newsm78
Там може и цена да има. Би трябвало да имат сайт.
Както и в Брашов.

Общи условия

Активация на акаунт