Румъния - близка и непозната

• 74 932
  • 390
  •   1
Отговори
# 255
  • В центъра на моретата
Здравейте, ще пътуваме до Букурещ другата седмица, ще водим децата в Зоологическата градина, но ми се иска да отидем и още някъде, където ще е интересно за деца. Четох за някакви увеселителни паркове, но така и не намерих по-нова информация. Може ли да препоръчате нещо? Благодаря, предварително!

Има един увеселителен парк - TERRA PARK с адрес: Timisoara blvd., no.8, Bucharest, Romania. Аз също гледах за нещо интересно за деца, защото и ние смятаме да ходим с малката и това открих, но не открих отзиви.

# 256
В парковете на Букурещ има страхотни площадки. Зад двореца на децата има виенско колело и разни други тип панаирни въртележки.

# 257
  • Русе
Природонаучният музей - много е интересен и за деца, и за възрастни.

# 258
  • Велико Търново
Благодаря ви за бързите отговори Simple Smile

Devil_Rose извинявай за лаишкия въпрос, но кой е двореца на децата?

# 259
Момичета, може ли помощ  Crazy Ще пътуваме от Букурещ и искаме да отидем до там с кола, но не мога да се ориентирам къде можем да я оставим за 1 седмица...Нещо близо до летището  Thinking
върни се малко по напред - там съм писала точно за същото

# 260
Има театър в Четвърти район Букурещ и на гърба му е нещо като младежки дом. Там наблизо е входа за парка. Доста е обширен. Има тоалетни, павилиони за вода и сладолед, охрана.

# 261
  • Велико Търново
Има театър в Четвърти район Букурещ и на гърба му е нещо като младежки дом. Там наблизо е входа за парка. Доста е обширен. Има тоалетни, павилиони за вода и сладолед, охрана.

Благодаря, а може ли да помогнеш с адрес или координати. За първи път ще ходим до Букурещ.

# 262
Здравейте.Предстои ми пътуване до Румъния с две нощувки в Синая като организирана група.В офертата има включена закуска ,но не и вечеря.Предложете ми места ,където може да се вечеря?Заслужава ли си т.нар. румънска вечер и воечатления от нея?Благодаря.

# 263
  • София, България

scrye, мина ли вашето пътуване, как беше, дай отзиви, защото и ние мислим да отидем в Бу курещпрез почивните дни в началото на септември.

Ние ще спим при приятели в Русе. Искаме два от дните да отделим за Букурещ. Ще пътуваме с кола и исках да питам за паркинг за цял ден, който да е някъде в центъра  newsm78

# 264
  • Велико Търново
Здравейте, да мина пътуването. Във вторник, на 16.08 бяхме в Букурещ. Успяхме да видим само музея на селото + да се разходим в парка и край езерото и зоологическата градина в Банеаса. За зоологическата градина имайте предвид, че няма никакви табели и трудно я открихме. Определно ще отидем пак да разгледаме и другите неща, които сме си набелязали. Лошото е, че на излизане от Букурещ хванахме голямо задръставане и час и половина не можахме да излезем от града, но като цяло съм със страхотно впечатление от града.

# 265
Ние пътувахме в петък и след Дунав мост преди Румънската граница ни хвана зверско задръстване - до сега такова чудо не е било. 50мин чакахме около 11:00-11:30 на обед. Вечерта 16:30 беше спокойно иминахме бързо. Вчера ходихме отново и минаването беше нормално и сутринта към 10:00ч. и вечерта към 20:00ч. чакахме от българска страна 20мин само на връщане.
Има нови тунели в района на Триумфалната арка за разпределяне на трафика, google maps е актуален за тях като навигация.

# 266
  • Варна

За зоологическата градина имайте предвид, че няма никакви табели и трудно я открихме.

Може ли някакъв ориентир как да се намери и има ли къде да се паркира наблизо ? Ние преди две години така се опитахме да я намерим на връщане от летището ,че видяхме една указателна табела ,но се озовахме пред Музея на селото , разходихме се из парка и така и не разбрахме откъде се влиза , после заваля и така и не отидохме до там. Ако може някакво упътване за входа  Simple Smile А хареса ли ви ?

# 267
  • Велико Търново
Може ли някакъв ориентир как да се намери и има ли къде да се паркира наблизо ? Ние преди две години така се опитахме да я намерим на връщане от летището ,че видяхме една указателна табела ,но се озовахме пред Музея на селото , разходихме се из парка и така и не разбрахме откъде се влиза , после заваля и така и не отидохме до там. Ако може някакво упътване за входа  Simple Smile А хареса ли ви ?

Пред зоологическата градина има паркинг, безплатен е. За намирането като се тръгне от Букуреш в посока летището, се кара по главния път и трябва да се хване втората отбивка в дясно, пада се след ИКЕЯ. В началото на уличката е плоицейската академия, продължава се направо по същата улица и вече има табели. Има клръгово и табле за заоологическата градина.
За музея и ние се объркахме от къде да влезем, пропуснахме да завием на първата отбивка в лято откъм главния път и малко след това завихме пак в ляво. Оказахме се на паркинг, който беше безплатен (имаше таблеи за плащане, но нямаше никой наоколо, питах един румънец и ми каза, че се плаща, само ако дойде някой докато паркираш, иначе не). На този паркинг излизаше един от изходите или единствения не знам на музея. Обиколухме музея покрай езерото и самия вход беше откъм главния път, отбивката която пропуснахме.
Съжалявам, ако го обясних много объркано. Ако има нещо неясно пиши.

# 268
  • Варна
Ах, ама така съм си написала въпроса  Joy Интересува ме само как се намира входа на Зоопарка, защото тръгнахме към него пък се озовахме в Музея на селото , там влязохме да разгледаме /  музея /  . Мисля, че за Зоопарка  разбрах обясненията, до ИКЕА сме ходили няколко пъти и мъжът ми ще се ориентира  Hug  А там хареса ли ви , има ли много животни ?

# 269
  • Велико Търново
Бяхме се пренавили малко, че ще видим повече неща, но като е добре. Мога да кажа, че имаше най-голям брой животни, от това което сме виждали до сега, но не сме били в Софийската. Тази година сме се отдали за зоологическите и мисля есента да посетим и софийската. Най-много ни впечатлиха крокодилите, зебрата, пума, снежен леопард и белият вълк.

Общи условия

Активация на акаунт