Пере, чисти, търка СЕПТЕМВРИЙСКА мама таткото побърква. Тема № 22

• 29 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Аз имам по 2 - 3 контракции, но аз продължавам с магнерота може би заради това. По - добре така, искам да си изчакам датата за секцио, която се надявам вече във вторник да определим, ако не като се върне АГ от отпуск . 26.08 ако не съм родила до тогава.

# 406
А що се отнася за контракции на мен ми писна да тичам всяка нощ до спешното хапчета нищо не помага какво става не знам обаче тази нощ болката беше #Crazy #Crazy #Crazy наближава мамитаааааа  Hug Crazy Crazy Не знам вас боли ли ви колкото мен обаче ако това не е нищо не искам да си представя каква ще е  болката когато дойде  Grinning Grinning Grinning

В коя седмица си
Докторите не казват ли от какво е болката,от контракциите ли  newsm78
Стискай още малко  Peace
В 35 при мен е малко объркано понеже не знаят кога е последната менструация щот имах киста преди това и цикъл нямах термина първо беше на 27.09 след тва казаха 22.09 сега казват 12.09 и тая сутрин в спешното казаха наближава и се отказват да търсят термин  Grinning И ме е бая страх щот първа бременност не знам как да разбера кога да го очаквам    Grinning моля за помощ от опитни мами тая нощ някакви бели парцали има побелях  Thinking

# 407
Както са казали момичетата вече стигне ли се до напъните - те са най-сладкото нещо. Не боли, а ако се напъва правилно, т.е. все едно сте с тежък запек, бебето изкача бързо бързо. Въпросът е да се напъва ниско долу с дупето и корема, не с очите, че тогава става лошо. На мен акушерката ми обяснява накрая при изгонването на бебето да поема колкото мога въздух и да напъвам колкото мога - общо 3 пъти на напън, следва почивка от около минутка две до следващия напън, през това време следят до къде е стигнало бебето и как са му тоновете и като дойде следващия напън пак такава процедура - общо взето с два напъна (и по 2-3 поемания на въздух и напъване) изскочи бебето.

Най-болезнено за мен беше момента на последните контракции, които се смесват с напъни - почти пълно разкритие, но не трябва да се напъва тогава за да няма разкъсвания. Акушерката е най-близкия ви човек, слушайте изцяло какво ви казва и ще мине бързо и без разкъсвания. Мен също ми направиха епизиотомия накрая, но пък нищо не усетих  newsm78

Ако сте с болезнен цикъл ще изкарате и без упойка. Аз накрая си поисках, но нямаше за кога да ми слагат. Това беше много добре, защото усещах идеално напъните и много бързо излезе бебето.
Като родих си помислих само това ли беше наистина  Mr. Green

# 408
  • София
Здравейте, момичета!

Ние се завърнахме от почивчицата, много добре ми дойде на хладинка, въпреки че не се потопих в басейна Simple Smile

Сега ще се върна да ви прочета, че само хвърлях по едно око за някакви новини Peace

Май се сдобих с нова екстра от бременността- от няколко дни много ме сърбят дланите и особено стъпалата на краката, много е неприятно, нощем се будя и почва едно чесане, което не се облекчава обаче. Нямам обрив, нормална кожа която сърби много newsm78
Четох в нета разни неща, някои и не много хубави Tired
Някой с подобни оплаквания дали има? Thinking

# 409
Пинки, защо се тревожиш? Четох скоро, че било нормално да имаш сърбежи по тялото . Може да е и нещо на нервна почва. Не го мисли много, сигурно е нериятно, но съм забелязала, че понякога, когато  спреш да се впрягаш и тревожиш за нещо то се оправя от самосебеси. Казвам го от личен опит  Peace
Беше ми се появило мъртво месце  на много гадно място.Оказа се, че се получавало от щъкащите хормони. Закачаше се от дрехите и много ме тормозеше. Доки мислеше да ме праща да кожен или хирург. Накрая падна от самосебеси... newsm78 За мое огромно щастие  Wink
 Иначе от 3 дни съм с доста чести контракции. Сигурно не минава час без да ме стегне. А не съм се преуморявала и си пия хапчолъка. Моля се да е временно, че почвам да се тревожа. Ако се продължава ще ида на преглед в сряда. Странното е, че докато спя мисля, че нямам  newsm78

# 410
Мая, пиеш ли достатъчно вода? Изключително е важен приемът на течности, защото иначе кръвта се сгъстява образно казано и съответно процентното отношение на хормоните в нея се повишава. Опитай се да издържиш още малко.
Допълвам се, понякога и перисталтиката на червата може да предизвиква контракции, ако си яла храни като сини сливи или пъпеш, на пример, помисли дали да не ги ограничиш.

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 20:10 от Forelle

# 411
Мая, пиеш ли достатъчно вода? Изключително е важен приемът на течности, защото иначе кръвта се сгъстява образно казано и съответно процентното отношение на хормоните в нея се повишава. Опитай се да издържиш още малко.
Допълвам се, понякога и перисталтиката на червата може да предизвиква контракции, ако си яла храни като сини сливи или пъпеш, на пример, помисли дали да не ги ограничиш.
Благодаря  Hug Ами да ти кажа пия, но не равномерно през целия ден. Като че ли сутрин не пия, а вечер и следобяд повечко. Иначе и аз се замислих. С тези праскови дето ги нагъвам  Mr. Green Ама доктора вика: не на тестяното и сладкото. Ми то само плодовете ми останаха  Whistling Оххх и аз се моля за още поне 10 дни. Ама вече толкова ми тежи и ми е дотегнало. Забелязах, че откакто беба се обърна с главичката надолу, корема ми видимо спадна надолу.
 Пък да кажа нещо положително: от една разпродажба на Спайдър бебонка се обзаведе с чорапогащниче, чорапки и уникални терлички на Дисни. Не спирам да си ги гледам и мачкам  Heart Eyes

# 412
Аз от вчера се чувствам много тежка. А днес целия ден не мога да разбера дали имам контракции или просто бебето напъва здраво по корема  newsm78 Но определено се е посмъкнал надолу защото вече не ме рита под ребрата, а е доста по търпимо.

zvezdi4ka Това със сортирането на дрехите е добра идея. Моите "с надежда да вляза след раждането" някъде са ми прибрани и има да ги търся после Crazy Но пък сега нямам никакво желание да ги ровя, че са нависоко.

Бях попаднала на една световна статистика за това кога най-често се появяват бебетата, но затворих линка и не мога да го намеря. Най-общо около 65% се раждат в седмицата преди и след термин. Сравнително малко има още в първата седмица на 9ти месец. Колкото по-близо до термин толкова по-голяма вероятност, така че да не се настройвате предварително, че скоро ще се отървете  Mr. Green

# 413
Бях попаднала на една световна статистика за това кога най-често се появяват бебетата, но затворих линка и не мога да го намеря. Най-общо около 65% се раждат в седмицата преди и след термин. Сравнително малко има още в първата седмица на 9ти месец. Колкото по-близо до термин толкова по-голяма вероятност, така че да не се настройвате предварително, че скоро ще се отървете  Mr. Green
Heart Eyes Колко ми харесва твоя позитивизъм. Тази вечер ще спя с една идея по-спокойно  Wink

# 414
Pinki_81, аз имах подобно преживяване преди месец. Три дни и най-вече нощи ме сърбяха дланите и мекото на краката. После изведнъж изчезна и три дни бях със схванати пръсти и китки  Laughing и това мина от само себе си. Само дето дадох 150 лв. за безмислени изследвания.

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 22:37 от ени

# 415
Контракции си имам много редовно, не съм ги броила, сигурно стигат до десетина на ден, може и повече. Не виждам нищо тревожно в тях, даже напротив - нека си ги има, че после  пък като вземат да се бавят... като вземат всички да те питат "Не роди ли вече?" и да ти се обаждат хора, с които от които отдавна не си се чувал, уж много загрижени...
Особено за влезлите в девети месец, не виждам какво толкова им се плашите на контракциите  Hug Нали целта им е да ни подготвят за раждането, колкото по-подготвен е организмът, толкова по-добре ще понесе раждането. Аз поне така разсъждавам - ако се тъпчем с магнезий до 38ма седмица, за да ги стопираме, после пък ще ги чакаме и ще ревем, че термин идва - контракции няма; от там пък трябва да провокират раждането, да те тъпчат с окситоцин и да ти насилват контракциите, организмът да не е готов и ги приема болезнено и хайде да не продължавам Simple Smile Аз съм на мнение, че природата си знае най-добре работата и много добре е изчислила кое и кога да се случва. Peace
Затова и съм привърженик на минимум намеса в нейните процеси, особено пък когато се отнася за нещо толкова деликатно като раждането на бебе. Peace

# 416
Здравейте, момичета!

Ние се завърнахме от почивчицата, много добре ми дойде на хладинка, въпреки че не се потопих в басейна Simple Smile

Сега ще се върна да ви прочета, че само хвърлях по едно око за някакви новини Peace

Май се сдобих с нова екстра от бременността- от няколко дни много ме сърбят дланите и особено стъпалата на краката, много е неприятно, нощем се будя и почва едно чесане, което не се облекчава обаче. Нямам обрив, нормална кожа която сърби много newsm78
Четох в нета разни неща, някои и не много хубави Tired
Някой с подобни оплаквания дали има? Thinking
Аз имах ужасенно  хормонален сърбеж 4-ти и 5-ти месец . На твое място бих се посъветвала с АГ , главно заради зоните , където ти се появява. Ти си чела вече и сигурно си се запознала , че може да сгтава въпрос за промяна в чернодробните показатели . Надявам се да не е това , но ако продължава повече от няколко дни най-добре говори с лекарят си  Peace

# 417
  • Пловдив
Здравейте и от мен,
най - сетне и аз да се включа в темата....от няколко дена не мога да смогна с нищо. По цял ден съм в новото жилище и гледам майсторите какво вършат. И нещо ми е много каръшко. Все не ни върви. С каквото се захванем с ММ и все наопаки. Ама аз съм оптимист и вярвам, че след лошотията винаги идва добро.
Лече нямаме все още нова кола. Не сме я избрали Sad по точно ММ не може да я избере. Скоро и това ще се случи. Аз пък немога да избера возило за беболинка. И сега пак сме в чуденка Sad Скоро като ти натисне времето още повече и многооо бързо ще се решат всички чуденки и колебания  Mr. Green
Много се радвам, че някой от мамите с по 1 и повече дечица са споделили за ражданията си Simple Smile Много поучителни и интересни истории. Мен не ме е шубе още, ама като ида в болницата с болките кой знае какво ще ми хрумне на главата... Grinning
Ох, тоя моя доктор си ни разхожда стабилно...Миналата седмица ми взе МБ и каза на ММ в понеделник (утре) да идел сам до Плевен, за да вземе резултатите. Е толкова ли е трудно един телефон да звънне?!?!? Та мен не ме бърка да идем до Плевен де  Mr. Green Все пак има мноооогоо повече магазини от моя град. Нищо, че детските не ги знам, ама знам стройтелните и МЕТРО къде са Simple Smile)) Утре ще има шопинг.
Аз да се похваля, че спалнята ни е готова и гостната и тя. Остана хол/кухнята...тя е по сложна и затова ще си почакам още някой ден. Та другата седмица започвам с голямото премъкване на багажи, пране, гладене и прибиране по гардеробите.
Ей пак прекалих, но да си кажа всичко за което се сетя. Утре ще се включа пак след като се прибера от Плевен . Лека вечер за сега от мен  bouquet  bouquet

# 418
Контракции си имам много редовно, не съм ги броила, сигурно стигат до десетина на ден, може и повече. Не виждам нищо тревожно в тях, даже напротив - нека си ги има, че после  пък като вземат да се бавят... като вземат всички да те питат "Не роди ли вече?" и да ти се обаждат хора, с които от които отдавна не си се чувал, уж много загрижени...
Особено за влезлите в девети месец, не виждам какво толкова им се плашите на контракциите  Hug Нали целта им е да ни подготвят за раждането, колкото по-подготвен е организмът, толкова по-добре ще понесе раждането. Аз поне така разсъждавам - ако се тъпчем с магнезий до 38ма седмица, за да ги стопираме, после пък ще ги чакаме и ще ревем, че термин идва - контракции няма; от там пък трябва да провокират раждането, да те тъпчат с окситоцин и да ти насилват контракциите, организмът да не е готов и ги приема болезнено и хайде да не продължавам Simple Smile Аз съм на мнение, че природата си знае най-добре работата и много добре е изчислила кое и кога да се случва. Peace
Затова и съм привърженик на минимум намеса в нейните процеси, особено пък когато се отнася за нещо толкова деликатно като раждането на бебе. Peace

Именно. С предната бременност контракции имах бол ... до 7ми месец  Crazy Като влязох в 7ми месец изчезнаха и край. 9ти месец нямах пукната контракцийка и нулево разкритие, никакви признаци да раждам до деня преди термин. Ужасно е! Много изнервящо и само като си помислиш, че после ще го насилят да излезе.

Дай боже всеки му в 9ти месец малко незначителни контракцийки и постепенно разкритие. Имаше мами от предната отчетна дето без да разберат имаха 2-3см разкритие. И аз искам пък  Crossing Arms А на мен ми изтекоха водите и пак нула контракции, нула разкритие и непомръднала да се скъсява шийка. Всичкото накуп дойде  Crazy

# 419
Май наистина е по-добре да си имаме по някоя и друга контракцийка. Аз предният път нямах нито една . Не знаех какво е това контракция докато не ми вляха окситоцин. Това е лошият сценарий според мен , по-добре тялото бавно да си се подготвя . Разбирасе както и Малина е казала , тези монтракции не са определящи , че раждането ще е скорошно .

Аз в момента съм бясна  Close  Писна ми и от нахални и несъобразителни съседи , слушащи гадна чалга  Twisted Evil  За мен не е нормално по това време в неделя вечер музиката да е на 6 и купона да се вихри , а пък съседите ти кучетата ги яли ...

Локресиа,  наистина има такива периоди , когато нищо не върви , с времето всичко ще си дойде на мястото  Peace

Много мами се губят тези дни ... Naughty Разписвайте се да не ви мислим  Peace

Общи условия

Активация на акаунт