Пере, чисти, търка СЕПТЕМВРИЙСКА мама таткото побърква. Тема № 22

• 29 775
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • София
На кое точно казвате болезнени контракции? Разбирам, че ако е супер силна болка няма как да я сбъркам, но болката като преди цикъл брои ли се? Не е силна, но достатъчно неприятна. За втвърдяването на корема ясно, но аз там не мога да го засека за да разбера регулярно ли е или не. Като не ми причинява болка хич не обръщам внимание.

# 661
Благодаря ви за отговорите момичете Hug Поне това отпада като ангажимент hahaha

# 662
Здравейте мацки,

И аз с отчет от доки. Днес влизам в 37-ма седм. 2900 тежим, плацента - в норма, околоплодни води - достатъчно, шийка стабилна, тонове - ок. Вървим само с 3 дена напред. Засега няма изгледи за по-ранно тръгване, а и аз много искам да си изчакам поне още 3 седмици до началото на септември.  Praynig Очаквам новини от мамите на стартова позиция. Hug

Хубава вечер ви желая!

# 663
На кое точно казвате болезнени контракции? Разбирам, че ако е супер силна болка няма как да я сбъркам, но болката като преди цикъл брои ли се? Не е силна, но достатъчно неприятна. За втвърдяването на корема ясно, но аз там не мога да го засека за да разбера регулярно ли е или не. Като не ми причинява болка хич не обръщам внимание.

soho, вслушвай се за болка, която идва на вълни - започва, усилва се и стихва и всичко това за около половин или една минута (тоест, не безкрайно бързо, останалите болки наоколо обикновено са по-остри и отшумяват за няколко секунди) - и обърни внимание дали в това време ти се стяга корема. При мен поне бяха като болки в кръста, но при някои жени се явяват и под друга форма.
На мен пък ми е трудно да ги оприлича на предменструални болки, понеже при мен предменструалните обикновено са тъпи болки, като дискомфорт по-скоро, отколкото като конкретна болка. И със сигурност им липсва вълнистото движение. Ако не те боли достатъчно - тоест, ако все още се чудиш дали това е контракция, няма и смисъл да засичаш Simple Smile

# 664
сохо даже болките са строго индивидуални. Аз например такива като менструални имам сега с тази бременност от няколко дни. Ако не беше зълвата и после попрочетох малко из форумите даже нямаше да разбера, че са контракции  Crazy

С първата бременност ми изтекоха първо водите, разкритие нямах, такива болки никога не съм имала тогава. Директно ме почната истинските контракции - тях няма как да ги сбъркаш, като дойде момента ще разбереш  Mr. Green

Но както се оказва доста момичета са имали преди това някакво разкритие само с такива тип менструални. Пък болки в кръста също не съм имала нито преди, нито сега. За всеки усещането е различно, само преглед може да потвърди или отхвърли разкритие. Както и запис на тонове - тогава се виждат и контракции, които ти даже не си разбрала, че си имала  Peace

# 665
  • София
Уф, днес направо се побърках, докато го мисля е ли е или не е. Еми, боли си ме като преди цикъл. За болките в кръста и аз знам, но разбрах, че те зависят от положението на бебето, затова не са при всички жени. Страх ме е от началото, както и от приемането в болницата. Даже мисля, че точно това да съм на чуждо място с непознати хора, които ме подлагат на мъчения, в момент, когато съм най-уязвима, ме притеснява много повече.

# 666
Звучи си съвсем като контракции Simple Smile Да не се похвалиш скоро  Hug

Аз съм страшно благодарна на лекарите и сестрите от Токуда, които направиха всичко възможно по време на първото ми раждане да се чувствам удобно и като сред близки. За първи път тогава бях в болница и то сама, почувствах се много добре. Това е и причината да избера тази лекарка и болница отново, иначе си имах разни забележки по скоро към неонантологията.

# 667
Ако са същински контракции, които водят до раждането, ще се усилят - и като болка, и като честота.

За мен също стресът от това да си на чуждо място, сред непознати, с болки и да търпиш евентуалните унижения на санитарки и акушерки е екстра в повече, затова държа на таткото до мен. Хем да следи дали всичко е ок и както го искаш, хем никой не смее да се държи грубо, хем има с кого да се разведриш и да си говориш Simple Smile Другото, на което държах и което ме успокояваше, беше да съм при мойта лекарка.

# 668
и аз се притеснявам дали ще разбера ако почна с контракции. С Ива раждането започна с изтичане на води и контракциите дойдоха около половин час по-късно и определено нямаше с какво да ги сбъркам, бяха жестоки от самото начало. Започваха като стягане в кръста и после пълзене нагоре по гръбнака, за секунда усещане,че ми спира въздуха и после "плъзване" надолу по корема.
Сега много се дразня като ме пита доктора дали имам предменструални болки! Ами аз нямам болезнена менструация - идва ми без никакво предизвестие, добре,че ми е на 28 дена и си знам, но ако съм се разсеяла и не съм следила календара,ще разбера,че ми идва мензеса като си видя изцапаното бельо! Как може да разчитат на това като индикатор за родилни контракции.

Сега от няколко седмици имам пристягания, но не бих казала,че са болезнени. Не са вълнообразни и не обхващат целия корем. По-болезнени за мен са ритниците на бебето и разпъването в хоризонтална посока. И бодежите във влагалището, заради които не мога да си седна на Д-то,а винаги на хълбок.

# 669
Като най-голямата клюкарка да кажа:
Йоанка и Кучо са родили момичемца Ребека и Дара, да са им живи и здрави и да ги слушкат много, желаем бързо прибиране у дома
За който го интересува в Фб има снимка на Ребека и инфо за тегло и ръст на децата Mr. Green

# 670
Добро утро, вече всяка сутрин ни очаква приятна изненада.
Честити бебчета на Йоанка и Кучо   bouquet Да са им живи и здрави рожбите  bouquet

# 671
Ауууу каква хубава новина!! Честито на мамите, да са им много здрави бебенцата и те с тях  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Все повече се вълнувам, с всеки изминал ден наближава Денят  Mr. Green

Аз пак сънувах, че раждам...почнах всяка нощ да имам такива сънища  Crazy
Рядкото ми шастие и то продължава...Четох в нет и както Сохо подхвърли, това било нещо като симптом, че скоро налижава раждане...леле мале  Mr. Green
Аз в понеделник съм на лекар и ще се отчитам тогава.

# 672
Честити бебчета на Йоанка и Кучо! Да са им живи и здрави и много да ги радват! Темата започна да се пълни с бебчета.  Crazy Засега момиченцата са повече.

# 673
Ама забелязахте ли тенденцията първо док казват на мъжките майки, че чакат момченца, а се раждат първо повече моиченца Mr. Green
Аз си имам вече норвежки гости и мсля да ги уморя днес от жега Twisted Evil

# 674
Добро утро и от мен пупита  Hug
Честити бебки на Йоанка и Кучо! Да са много здрави и да радват мамама и тати!
Сутрин нямам вече търпение да отворя да видя дали няма нови попълнения в голямото ни семейство, оххх голям кеф  Joy Толкова е вълнуващо и очакващо и така ме зарежда сутринта с емоции. Но девойките нещо много бързат, момците не им се излиза нещо, искат си на топличко Simple Smile
Днес съм решила да отдам деня си на къщата пак, че два дни мерих само улиците, и сега започвам с чистката.
Днес го дават по-хладничко и ще се живее. Хубав ден пупки   bouquet
Anni0422  Peace
П.С.
So^Amazing тук сме силна Софийска група, няма да те оставим, винаги при нужда може да разчиташ на нас  Hug /аз мисля термина да ми е на 5.09., но аз си предлагам услугите  Joy, ако мога с нещо да помагна - насреща съм/, а и мисля, че момичетата Софиянки няма да имат нищо против да помогат ако се наложи  Hug

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 08:52 от _Ninka

Общи условия

Активация на акаунт