Време е за Икеа! - Тема 18

• 88 223
  • 745
  •   2
Отговори
# 585
Днес  се сдобихме с ново обзавеждане на банята:

Скрит текст:
Скрит текст:

Ще заменят настоящият плот от боядисан MDF и мивка купичка, които са много красиви на дизайн, но са възможно най-нефункционалните неща, които можах да сложа вкъщи. Най-вероятно ще сменим и настоящия смесител, но искам да пробвам дали все пак няма да мога да го интегрирам. Монтажът ще бъде най-рано следващата седмица, т.к замислям гранде разместване в банята.Може да постна снимки преди и след Simple Smile

П.П. Купих си и разни други от долният етаж - два нови тигана - един уок с капак и един грил, иноксови солнички и един чаршаф с ластик....разбира се хапнахме......

# 586
Някой да има това бюро. Интересува ме размера на подвижния плот.

# 587
Здравейте!
Въпроса ми е към ползващите завивките на Икеа: какво означават топлинните показатели. Т.е. за какви температури се отнасят цифрите, как да преценя коя е подходяща за мен? Като се има предвид, че съм топлолюбиво животно, но предпочитам да спя на по-хладен въздух( хем да ми е топло, хем да дишам свеж въздух)какво да си взема?  newsm78  Материала честно казано ми е все едно какъв е.

И ние сме с комбинираните завивки две в едно, показатели 1+3, но по-евтиния модел MYSA STRA : http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=22232
Пълнежът е синтетичен. На показаните по-горе мисля, че е целулоза+пух.

ИКЕА има Ръководство за избор на завивки, където е обяснено всичко за топлинните показатели, пълнежа, състава и т.н. за всички модели, които продават:  
http://www.ikea.bg/files/ImageGallery/Buying_Guides/textiles/%D0 … 2%D0%BA%D0%B8.pdf

Делят ги на летни (показатели 1,2 и 3), зимни (4,5 и 6) и комбинирани за всички сезони. Но според мен тези завивки са измислени за шведските условия и за тях са подходящи, за нашите условия са прекомерно топли.  

Нашата завивка с показател 3 държи много топло. Оказа се, че нямаме нужда от нея и почти не я използваме през зимата, тъй като сме с парно. Общо взето си спим с единицата целогодишно. А двете заедно да ги ползваме е абсурд, просто няма такъв студ в отопляем апартамент.   Laughing
Съветът ми е да не купуваш 4-ка в никакъв случай, 3-ката също много топли, най-добре комбинирана 1+3 си вземи, кеф ти по-тънката, кеф ти по-плътната или двете заедно. В магазина има изложени мостри, можеш да ги пробваш.  Peace  

# 588
  • Sofia
Нашата завивка с показател 3 държи много топло. Оказа се, че нямаме нужда от нея и почти не я използваме през зимата, тъй като сме с парно. Общо взето си спим с единицата целогодишно. А двете заедно да ги ползваме е абсурд, просто няма такъв студ в отопляем апартамент.   Laughing
Съветът ми е да не купуваш 4-ка в никакъв случай, 3-ката също много топли, най-добре комбинирана 1+3 си вземи, кеф ти по-тънката, кеф ти по-плътната или двете заедно. В магазина има изложени мостри, можеш да ги пробваш.  Peace  

Подкрепям напълно! И аз съм с тази, чудесна е, мека и лека, 3-ката топли прекрасно (зиморничава съм), а да комбинирам 3+1 е направо безумно, сигурно може да се случи, ако живееш по северните държави. Почти през цялата година спим с 1-ка, в 3-те най-студени месеци на зимата сме с 3-ката.

# 589
Здравейте.
Имам въпрос: Харесала съм за детската ето тези завеси: http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=80175 Размерът, който е даден и по-конкретно ширината (120 см.) за едната или и за двете завеси е?
Моля, който е запознат да ме просветли.  Praynig Grinning

Ширината е за една завеса, но 120 е самият плат, т.е. ти върши работа примерно за прозорец 80 см. Правя това уточнение, защото аз скоро купувах готови пердета и нещо се обърках, че 120 означава, че е за прозорец 120, та се връщах да купувам още. ooooh!

# 590
  • Пловдив
Здравейте,
 Търся бяло бюро за детска стая.
 Някой има ли това бюро: http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82176. Качествено ли е?
 Благодаря много Hug

# 591
Момичета, забелязали ли сте в детския сектор дали все още предлагат аплика цвете или луна. В последния каталог го няма и в сайта също.

# 592
  • Sofia
Случайно видях това предупреждение за детските легла:
http://ikea.bg/DefaultLM.aspx?page=recall

Ние имаме точно такива (KRITTER), но къде е този печат, нищо не намирам?  newsm78

# 593
   Радвам се, че коментирахте олектените завивки и се насочих в изобора си.   bouquet

Искам да попитам ползвате ли възглавниците за спане на Икеа и доволни ли сте?

# 594
  • София
Кашарел, от близо година сме с възглавници и завивки на Икеа, нямам оплаквания до сега. ММ е с 365+, аз спя с GOSA, доволни сме.

# 595
Възглавница GOSA и аз съм взела на малката. Сега я следя дали ще се сплеска.
Иначе имам едни обикновени възгавници от МЕТРО (с пълнеж силиконова вата) Те се сплескаха наполовина, т.е. височината им се намали драстично!

# 596
  • Berlin
Имахме възглавници за спане по корем (не съм сигурна за модела). Ами определено само по корем можеше да се спи на тях. Абсурд беше да спя настрани или по гръб, супер много се сплескваха и все едно спиш на матрака едва ли не. Не бях доволна, хем не обичам високи възглавници.

# 597
  • Пловдив
И ние сме с възглавници на ИКЕА, за децата са супер ниски, ГОСА нещо си. Нарочно са ниски Simple Smile Имаме и две нормално високи. От няколко месеца сме, засега сме доволни.
Хубавото на възглавниците в ИКЕА е, че има изкарани разпечатани и можеш да ги пробваш дали ти харесват на твърдост.

# 598
  • софия
И ние сме с възглавници на ИКЕА. Нашите са за спане на страни с пера и пух. Не са много високи. Не помня модел. Избирахме си ги на място. Имаме ги от повече от година. Доволна съм. Нищо лошо не мога да кажа.

# 599
  • София
Аз от година съм с анатомична 365+, от по-високите. Доволна съм, удобна ми е много, но като все още не съм намерила моята висока възглавница, принципно търся не анатомична такава.

Общи условия

Активация на акаунт