Време е за Икеа! - Тема 18

• 88 079
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • В кошера...
Благодаря на коментирали коридорчето ни. Държачите върху Трон са от Баумакс, а часовникът е от Практикер. Огледалото пък си го правихме сами.
Аз пък обичам тъмни стени и цветът в коридора трябваше да е много тъмно "кафеникакво", но се поддадох на увещанията на мъжа ми.

# 691
  • София
За интересуващите се от Стува - в момента има белите врати за гардеробите. Всъщност имаше всичко, което ни трябваше и днес ще започваме сглобяването. Сини врати няма.
Много съм доволна и от обслужването в детския сектор. Направиха ни списък с необходимите неща за конфигурацията и описание в кой сектор и стилаж са. Само слязохме да си ги натоварим.

# 692
  • на североизток
Юхуу, благодаря за отговора  bouquet Надявам се ще дадеш отзиви и по-нататък като го ползвате повечко време.

Аз пък мисля, че дифузера е нещо допълнително към чашката на полилея, което разпръсква светлината. Или както пише в описанието "Разсейвателят се поставя в абажура."
А ето какво казва речника по този въпрос:
DIFFUSE
[di'fju:z]
I. 1. разпространявам, разпръсвам, разсейвам

2. разливам, физ. дифундирам (се)

II. 1. разпространен, разпръснат, физ. дифузен, опт. разсеян

2. многословен, разлят, развлечен (за стил и пр.)

И ние сме с легла ODDA /FLAXA и съм много доволна. Таблите са си към него и точно затова избрах този модел. Много е удобна височината му, особено, когато трябва да преобличам малката - не се налага да се навеждам в неудобна за кръста поза. А долното легло го ползвам без матрак за складиране на дрехи като едно голяяяямо чекмедже Wink По този начин най-пълно се оползотворява пространството под леглото. И понеже ще попитате - съвсем лесно се издърпва, дори така, както е натъпкано и дори като преодолява рошавия килим.

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 16:20 от iv4i_79

# 693
Благодаря на всички, изказали мнение за масата BJURSTA. Надявам се и аз скоро да имам такава. Ще я комбинираме с пейка и столове. Някой има ли пейка към масата за хранене да сподели дали е удобна?

# 694
За интересуващите се от Стува - в момента има белите врати за гардеробите.

В сайта обаче ги няма.  Thinking

# 695
  • София
В сайта няма много от нещата, които има в магазина.

# 696
А знаете ли, дали продават брави за врати? Само брави?

# 697
А знаете ли, дали продават брави за врати? Само брави?

Не. Само кухненски дръжки или за мебели.

# 698
Благодаря на коментирали коридорчето ни...
Heart Eyes На мен много, много ми харесва!

# 699
Здравейте - реших да пиша в темата освен заради това, че харесвам Икеа и да ви кажа, че в румънската Икеа човек получава Family card точно за 5 мин. От Русе съм и Букурещ ми е по-близо и удобно. Миналата седмица мъжа ми ходи до там и на касата са му обяснили, че част от покупките са с отстъпка, ако си направи карта, за целта си набира имената на компютърен терминал, заедно с адреса и е получил картата веднага - пластика. Не е имало проблем за това, че е чужденец.
Цените в Румънската Икеа също имат някои разлики в полза на румънците. Приятели си купиха маса преди 3г. за хранене, която тук е с 25лв. по-скъпа.

# 700
Аз вчера сравнявах цени - един диван в Румъния беше осезаемо по-евтин, но пък стол и шкаф бяха по-евтини при нас в сравнение с Гърция и Румъния. Не са задълбочени анализи, а само сравняване на 3-4 стоки  Peace

# 701
Освен мебелите/ няколко неща сме купували ние и наши приятели/, ароматните свещи също бяха на добри цени/аз просто харесвам свещи - по много и различни/, разни аксесоари, сервизи с чинии също. Повечето ми покупки са преди да открият Икеа в Сф. От софийската имам само две маси за по 10лв. и едни кутии за съхранение за 5лв. комплект от 3бр. Simple Smile.
Някой ако си е купувал шалте за легло ще се радвам на отзиви, това ми е на дневен ред, както и детска олекотена завивка за легло 70/140.

# 702
  • Sofia
Някой има ли от детските легла с матрак 160/70? До каква възраст вършат работа? Чудя се между kritter, singlar и malm ( ако малките са за до към 6-7 годишна възраст ). Трябва да взема ново легло за дъщеря ми на 2 г. 8 м.

# 703
  • Deutschland/HE
Някой има ли от детските легла с матрак 160/70? До каква възраст вършат работа? Чудя се между kritter, singlar и malm ( ако малките са за до към 6-7 годишна възраст ). Трябва да взема ново легло за дъщеря ми на 2 г. 8 м.

Ние имаме за децата ето тези легла http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=33578. Доволна съм от качеството им, ползваме ги вече почти 3г.. Катерина е на 9 и вече леко и окъсява, тя е висока около 140см. Най-вероятно пролетта ще сменим нейното легло, а брат и ще продължи да ползва другото.

# 704
  • Sofia
Мерси, ако стават за до към 10 годишна възраст значи си заслужава да вземем и ние такива, а не от по евтините. А на широчина, как са? Струват ми се теснички?

Общи условия

Активация на акаунт