Време е за Икеа! - Тема 18

• 88 087
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Може би е най-добре да заведеш детето и да ги пробвате. На мен ми се видяха малки за продължителен сън след 6 години.

Аз отивам след работа за бюро, после ако не ме домързи ще покажа снимка.

# 706
Някой има ли от детските легла с матрак 160/70? До каква възраст вършат работа? Чудя се между kritter, singlar и malm ( ако малките са за до към 6-7 годишна възраст ). Трябва да взема ново легло за дъщеря ми на 2 г. 8 м.

Моят син е 1 клас, на шест и половина, още спи в легло 140/70 см.
В тези легла по 160 см сигурно могат да изкарат докъм 12 год., но зависи и колко едро върви детето, разбира се. Според таблиците децата на 12 години се въртят средно около ръст 150 см.

# 707
  • при моите любими
Моето мнение е, че подобно легло няма да е за дълго, ако детето е високо. Дъщеря ми спеше в легло 140/70 до скоро и въпреки, че е висока само 117см и беше тясно и некомфортно. Като се завърти нощем винаги се удряше в някоя от страните. Сама поиска да спи в по-голямото легло.  Peace 

# 708
  • София
Може би е най-добре да заведеш детето и да ги пробвате. На мен ми се видяха малки за продължителен сън след 6 години.

Аз отивам след работа за бюро, после ако не ме домързи ще покажа снимка.

Дано сте видяли това:
Уважаеми клиенти,
на 5 ноември 2013 г. магазин ИКЕА ще бъде отворен до 19:00 ч.

# 709
  • Sofia
Благодаря за мненията. Нашата идея е да вземем сега такива легла, после след 10 годишна възраст да вземем двуетажно легло. И двамата вървят ниски, като се има предвид, че аз нямам метър и 60 и мъжа м не е среден на ръст, няма откъде да са високи. Притеснява ме да не са им тесни, щото за сега и двамата много се въртят. Аз като я заведа всички легла ще и харесат, не мога да разчитам на мнението и, засега.

# 710
  • София
Някой ако си е купувал шалте за легло ще се радвам на отзиви, това ми е на дневен ред, както и детска олекотена завивка за легло 70/140.

Аз имам тази кувертюра и съм много доволна, малко е тежка, но пък е доста голяма. Двулицева е.  Peace

http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82650

# 711
jane_anderson благодаря за мнението, точно този модел загледах и аз в сайта, но не рискувах мжа ми да я купи без да съм я видяла на живо, че после  Twisted Evil
За детските легла мога да дам мнение само за размера не и за модела - сина ми е на 2г. и 5м. и е висок 92см, но заради многото въртене по време на сън определено 70ж140 му е малко тясно. За дължината също мисля, че като стане 100см и има възглавница няма да му е комфортно. Той в момента като се разположи и му остават по една педя място откъм краката и откъм главата. На кг е слаб - 12.500
Икейските легла ми харесват, че имат преграда против падане - аз още не съм свалила решетката на детето да не пада по време на сън.

# 712
  • София
Синът ми спа в легло 70/140 до към 5,5 годишна възраст,беше 116-118 см. Според мен тези легла са за до към 6-7 години, в зависимост от ръста на детето. Друг е въпросът, че сега в ДГ са им направили двуетажни легла в този размер и той се оплаква, че главата и краката му опират в таблите (сега е 126 см.)

За шалтетата - заглеждам ги от няколко месеца, но сега не мога да отделя толкова пари. Това http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82650 е изкуствено, но има много хубави цветове. Харесала съм си, обаче, друго, което е 150 лв. за нашия размер: http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82650 , което е от памук.

# 713
  • София
160/70 см легло за мен е макс до към 8 години удобно, все пак има и възглавници, а и не е приятно краката да ти се опират в таблата на леглото или да стърчат, 70 пък е неприятно тясно, колкото и да е слабо детето.
Моят син матрака му е 82/190см  и не бих го сложила на по-тясно, а е още на 8 и е слаб 25 кг.
Колкото до преградите, те икеа предлагат и само преграда, която може да си монтирате върху всякакво легло.

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 09:09 от Angel_Dust

# 714
  • на североизток
Не съвсем върху всяко легло - не трябва да е много дебел профила на леглото, защото иначе не стават. Моите две прегради така си стоят неизползвани, защото не можаха да влязат на леглата ODDA. Пасват само на детските легла с размер 140/70.

# 715
  • София
ОК, ако не са икейските има други прегради, универсални, които могат да се ползват, подпъхващи се под матрака.(вярно не са по 20 лв, но пък  предвид, че се ползват дълго си струва)

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 09:21 от Angel_Dust

# 716
# 717
  • София

Много сладко съчетание на цвета на лаптопа и възглавничката. Като цяло на мен ми харесва, но аз лично не бих работила на компютър и бюро без облегалка на стола.

# 718
Пробвахме с няколко стола, но синът ми иска да си слага караката и да не му висят във въздуха. Затова реших така, а после ще му купя стол какъвто иска. Горе-долу му трябват още 10 см да порастне и ще му е удобен нормален стол. Сега е висок за масата си от Mammut-a и нисък за обикновен стол, та ще се мести от едното на другото през деня.   

# 719
  • София
Октопод - не знам колко ти е високо детето, но ме съмнява след 10 см да стъпва съвсем на земята, моят вторкласник още не стъпва, ако видиш, че му липсва облегалка и много се изгърбва, може да  вземете стол нормален и под бюрото да сложиш просто едно стъпалце(тип за баня), за крачетата.
Иначе е симпатично, така за лаптоп, дано му е удобно и за работа с домашни(ако за това е предвидено)

Общи условия

Активация на акаунт