Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 80 876
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Мисля го това масло от ему..Феичке,не те ли бъгва че убиват емута за да се мажем ние?
Аз след четкане и къпане мажа много умерено с някое от растителните масла, ползвам кристал за анитиизпотяващ,грим и др-нивгаш,клиник за лице,турям един гребен и беж да ме няма,сутришната рутина по разхубавяване отнема седем минути по часовник Mr. Green

# 211
  • София
Момичета камъкът/кристалът против изпотяване, при вас действат ли сто процента? В офиса се справя, но за ден на вън не издържа.
Също като се обръсна и намажа ми щипе от него, явно си наранявам тук-таме кожата.

# 212
  • най-шареното място
Да, Frozy.

И на мен ми е интересно за емуто. Някак самата идея за животинска мазнина... не ме изкушава. НО явно има специални ползи. Дайте подробности. не че ще ме спечели, но любопитство Simple Smile

# 213
Аз се включвам от време на време тук, но още не съм в отбора на четкащите. Заглеждам една четка в нашия DM ...

Frozy, да, и при мен е така сега в жегите. Рядко се случва да издържа до вечерта само със сутрешното нанасяне на камъка. Следобед правя още едно нанасяне /имам условия и възможност на работа/. Обаче есента и зимата си трае цял ден.
Зависи от активността на човек и от това дали се поти много или малко.
А щипенето си е нормално, поне при мен е търпимо и само първия ден, все пак при бръснене се разранява кожата.

За маслото от ему - не може ли да се ползват растителни масла, например кокосовото, което ползвам бързо попива и има приятен аромат, и на него приписват безброй качества Simple Smile

# 214
И мен ми е интересно за ему-маслото  newsm78

# 215
  • Бургас
Интересна тема. Докато съм бременна, мога ли да се четкам?
За момичетата от Бургас - видях четка с дълга дръжка в "Карфур" в МОЛ Галерия, на козметичния щанд, беше евтина - около 5 лв.

# 216
  • Пловдив
  Аз сега се изчетках - не настръхнах  Laughing ,четках навсякъде, само от клипчето не можах да разбера под мишниците трябва или не трябва да се четка? Усещам си кожата като след пилинг , готино е и дано съумея всеки ден да го правя... Сложих четката в един пауч за да не се праши. Вие къде се четкате- в банята или в някоя стая?   Crazy

# 217
  • Бургас
Фея, страхотна темичка си подхванала   bouquet
Аз днес се зачетох в една статия за сухото четкане и се зарибих много.
Мисля да си взема четка от някой козметичен магазин, защото нямам търпение да чакам поръчка от чужбина. Иначе харесах тази четка:
http://www.iherb.com/Earth-Therapeutics-Ergo-Form-Massage-Brush-1-Brush/21480

И да питам - може ли да използвам обикновен антицелулитен крем/гел или трябва да е задължително масло /жожоба, ему, кокосово, какаово/. Иначе имам такова кокосово масло в хладилника. Подходящо ли е според вас:
http://www.iherb.com/Cococare-100-Coconut-Oil-7-oz-198-g/41792

След четкане ще използвам сапуните на Out of Africa:
http://www.iherb.com/Out-of-Africa-Pure-Shea-Butter-Bar-Soap-Afr … -4-oz-113-g/28859

# 218
  • София
Аз в банята.
То си хвърчи прах все пак.
След това къпя, мия и така.
Мажа с кокосовото масло на Икаров. Докато се сдобия с по-хубаво - това.
Кожата буквално го поглъща. Peace

# 219
За маслото от ему

Емутата се отглеждат заради месото и яйцата им. Маслото е тъй да се каже отпадъчен продукт, но е много полезно за кожата ни. Причината е, че то съдържа основните масни киселини (омега 3 и 6), олеинова киселина (която се използва при третирането на кожни заболявания заради противовъзпалителните й характеристики) и линоленова киселина (намаляваща мускулните и ставните болки).

Преди ми се налагаше да пия всеки ден MSM заради колянни болки, които са следствие от стара балетна травма и се влошаваха при тренировки. Откакто се мажа с маслото от ему, изобщо нямам болки, при това без да пия MSM.

Понеже маслото от ему е почти идентично с мазнината, която тялото ни произвежда, то не запушва порите, усвоява се много по-лесно и подхранва кожата по-добре от растителните масла.

Мис Джулай, можеш да използваш какъвто крем искаш, но аз лично спрях да ползвам всякаква химия след четкане. Дори сапунът, с който се къпя е максимално чист. Като е гарга, да е рошава Wink

аН, подмишниците се четкат в рамките на движението под гърдата. Все едно рисуваш усмивка, която започва между гърдите, минава под гърдата ти и завършва в подмишечната ямка.

Тинтина, разбира се, че можеш да се четкаш, докато си бременна! Само ще ти е от полза. Карай полека в коремната област, разбира се.

Фрози, ако усетиш, че солта се е отмила вследствие на потенето можеш да направиш следното: забърсваш подмишницата с дезинфектантна кърпичка, след това с навлажнена хартиена кърпа и после нанасяш отново сол от дезодоранта. При обилно потене е напълно нормално солта да се разнесе.

Нормално е също при бръснене подмишечната ямка да се поразрани, поради което леко да те щипе от солта. Не се притеснявай, не е опасно.

# 220
  • София
Фея, благодаря! Аз се чудех, дали при другите просто устоява в жегите цял ден или аз нещо не правя като хората.
Не съм се и сещала да нося ролката с мен на вън, просто задръстващите порите дезодоранти издържаха до вечерта и кой да се сети... Thinking

# 221
Merси за ему-то инфо,ще пропусна аз,че нещо не ми е правилно
Кристалът държи ок,но аз живея от кола-офис-кола-къща ,все с АК,та хич не съм пример за подражание..

# 222
  • GYM
Аз след четкане мажа с какаово масло. Открай време го обичам на моята кожа. Днес поръчах и карите, пак от Гана, пак органик. Покрай четкането подобрих и храненето си Laughing Като че ли, ще стане човек от мен Mr. Green

# 223
задръстващите порите дезодоранти издържаха до вечерта
Е как няма?! Тия антипреспиранти пълнят порите с отрови (които се мажат в зона с лимфни възли!), след което "бетонират" кожата, та да останат токсините колкото се може по-дълго и да се абсорбират колкото се може по-добре от организма ни:

- алуминиеви съединения, които не само оцветяват дрехите в жълто, но и се считат за една от причините за рак на гърдата;
- триклозан и парабени, които влияят върху ендокринната система;
- синтетични ароматизатори, които могат да доведат до репродуктивни проблеми;
- бензинов алкохол, който дразни кожата;
- бутилхидрокситолуол, който предизвиква хиперактивност при децата и е в списъка на канцерогените на US Dept. of Health and Human Services;
- пропилен гликол - петролен продукт, който уврежда нервната система, сърцето и черния дроб.

# 224
  • София
Като че ли, ще стане човек от мен Mr. Green
А, бе всички сме се наредили тука на тая опашка! Без предреждане! Joy hahaha

Я кажи за маслото-от къде, какво? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт