От плода на нашата любов,през МАРТ ще се роди нов живот!

• 25 399
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна, морето, сините вълни...
Ние се наспахме с малчо!
Аз този път съм решила ако имам възможност де (но и все пак еднократната съм решила да ми е заколичка, ако може не цялата!) да не купувам Бертони, Кенгуру или Чиполино. Харесват ми Пег Перего, Х-лендър или ABC desing...но проблема ми е че не харесвам триколки. Търся с големи гуми, НЕ ПОМПЕЩИ СЕ, да не ме изненада на средата на пътя!

Ох предстои ми пътуване утре, с кола ще съм но ще е около 500км. в двете посоки чудя се дали да си го причинявам... newsm78

# 91
Момичета ако знаете какво ми се случи току що  Joy Joy Гледачка дойде в офиса хаххаахх не мога да се въздържа. Каза ми, че съм била бременна ама с близнаци  newsm03 Била съм живяла с мъж ама къде ми било венчилото. Вярвайте ми от както започнах да работя в този офис тази е третата  ooooh!
А за количка аз мисля да заложа на 2 ръка от продавалник, но държа да е ХАУК. Сестра ми ползва такава с малкия. И е много доволна и аз като негова леля имам опит с бутането  smile3521
И смяната на памперси  newsm44 Та няма да стоя като гръмната  #Sniper

# 92
  • Пловдив
Ами аз сега влезнах в няколко сайта да се информирам за тези колички, наистина изобилие голямо,даже вече харесах няколко модела, май ще се купува комбинирана, интересна ми се стори на Hauck - Malibu.

Да му дойде времето пак ще се допитвам сигурно до вас, благодаря на всички които писаха за подробностите около количките smile3525

# 93
Чери няма зимни колички. Има летни, комбинирани и такива само със седнал кош. Лятната количка е рамка с плат и тя е подходща за кратки разстояния и големи деца.
И да знаете, че кошницата за кола не замества легналия кош. Не е хубаво детето да прекарва повече от 2 часа в кошницата
Пък за пола смятам като предния път да си го оставя изненада и да не ми казват докторите до края
Серозно ли, как издържа  newsm78 То и за мен беше изненада де, но понеже в 6м. на 4д ми казаха момче, а в 9тия ми каза един др че няма пишка ама още не съм ходила да му покажа на Симеон нямащата пишка  Joy

На мен също ми харесват Хаук!

# 94
  • Пловдив
Маги, интересни случки ,нека има хубави емоции покрай всички ни!

# 95
Мими, хич не искам да знам. Почвам да си представям как изглежда, пък то друго ще се появи. Затова искам да е изненада. Между другото все си мислех, че първото ще е момче, та наистина си беше изненада. Даже в болницата като се събудих от упойката вместо да питам как е, питах какво е Simple Smile

# 96
Здравейте бремелинки,
 виждам че обсъждате любимата ми тема - колички. Кошът за новородено според мен е задължителен. Няма как мъничкото човече да се чувства удобно, ако гръбчето му не е на твърдо. Аз лично, за да спестя място в къщи, в началото оставях мъника да си спи в количката... и така до 3 месец. Чак след това му сложихме легълце. Количката ми е с помпащи гуми и никога не ми се е случвало да ме изостави на пътя. На плажа бях единствената майка, която си буташе количката с лекота, точно заради големите гуми. Количката ми е тежка, но никога не ми се е налагало да я вдигам - нито по стъпала, нито по неравности, пак заради големите гуми. Може моделчето да е старо, но не бих си купила друга, особено пък за много пари. Не мисля че една количка от 2000 лева е кой знае колко по-различна от тези от по 700 лева.

Има още време за мислене, но от собствен опит ще кажа, че количката трябва да е удобна първо на бебето, после и на нас.

# 97
  • София
cherry_cherry, аз лично съм си изградила система за качване на количка по стълби, но трябва задължително да е с големи колелета. Количката, която можех да кача навсякъде, тежеше 12кг и съвсем спокойно си я качвах барабар с малката. Дори ми беше по-удобно така да я качвам, отколкото някой да хване другия край и да я вдигаме по стълбите. Все се налагаше да обяснявам на разни доброволци да помагат, че всъщност няма нужда и все ме гледаха тъпо и неразбиращо.

Системата е следната. Обръщам количката с гърба към мен, хващам дръжката - аз се качвам 2 -3 стъпала по-нагоре и почвам да дърпам - големите колелета на практика сами я изкачват. Просто трябва да я държа само на задните колелета, защото предните нямат опора. Но не е толкова трудно. При слизането е нещо подобно - макар че е по-гадно - по-друсащо е за бебето.

# 98
На мен ще ми е трудно със слизането и качването. Въпреки че живея в къща ние сме на 2 етаж, съответно имам около 20-десет стъпала.  Tired И заради това искам и кош

# 99
  • Варна
Точно, защото живеем на 5-ти етаж без асансьор количката трябваше да се събира в багажника. Абсурдно ми е да нося кош нагоре, а да го оставям в колата, където трябва да е на задна седалка, защото рамата ще е в багажника и няма да има място за кош+ рама в нея тотално се отказах от този вариант.
Пег перегото си има пълно легнало, покривало за крачета и всичко необходимо да ме изкара през по-студените дни. И влиза в багажника лесно Simple Smile
Но всеки решава според обстоятелствата  Laughing

Аз никога не бих издържала да не разбера пола докрая. От сега ме сърби вече  Joy

# 100
Всъщност еднократната помощ за второ дете нали е 600 лева?

# 101
  • Варна
Всъщност еднократната помощ за второ дете нали е 600 лева?

Да,

# 102
Мими, хич не искам да знам. Почвам да си представям как изглежда, пък то друго ще се появи. Затова искам да е изненада. Между другото все си мислех, че първото ще е момче, та наистина си беше изненада. Даже в болницата като се събудих от упойката вместо да питам как е, питах какво е Simple Smile
И азз Joy нямах лентичка и много се притесних по едно време ми носят синя и вика "а момче ли е?"  Shocked и сестрата: "да не ви ли казаха"
menyanthe и аз по същия начин се качвах и слизах по стълни на 3ет. без асансьор живеехме  Mr. Green но не ми пречеше да излизам и по 2-3 пъти на ден...Обаче в автобуси и т.н. просто няма как да не я вдигнеш. Ако е от тези новите без стъпала по може да стане, но иначе има място между първото стъпало и бродюра и е невъзможно да се вдигне без помощ. А аз съм се качвала във всички превозни средства от градския транспорт в София (както и Русе и Варна)  Peace

# 103
  • София
mimi_jobnoto, права си - в превозно средство не става - но не ми се е налагало много често. А и след като стана на около 5-6 месеца почнах да я нося в кенгуру (с цял гръб - иначе рамената ми се натоварваха много) и така можех да ходя навсякъде. До около годинка, годинка и нещо си я носих в кенгуру, ако трябваше да се ходи някъде на по-дълги разстояния.

# 104
  • Пловдив
Определено ще ми е ново и интересно докато свикна с количката и багажите,но да са живи и здрави бебчетата в коремчетата да се родят, ще правим каквото трябва, майката си е майка.

Аз да ви се оплача, вчера отивам да се запиша за избор на Аг за проследяване и доктора - "ми ти сега работиш ли,ми можеш ли да дойдеш друг път". Аз питам защо, а то се оказа че неможел да ме въведе в системата,защото било след 16,30ч.Питам,неможе ли да си направи прегледа ,пък когато иска да ме въвежда, той обаче твърно отказа и ми обясни,че само понеделник и сряда до 16,30 се правели консултации. Не,че исках да се разправяме, но му казах че часа съм си го взела преди цяла седмица и какви са тези от регистратурата да не знаят,че трябва да ми дадат час преди 16,30. Той ми вика - "ми аз съм им казал". Казал,казал, ама аз си увиснах още 4 дена .Много им се ядосах.

Общи условия

Активация на акаунт