От плода на нашата любов,през МАРТ ще се роди нов живот!

• 25 417
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета, и аз се включвам в групата на мартенките, терминът ми е 14.03. 2014, имам дъщеря Илияна на 7 месеца и се оказа че отново съм бременна Wink В началото като видях 2 чертички и свят ми се зави, бях супер разстроена, но сега като видях на ехографа как бие сърцето му съм мн щастлива.  Има ли създадена група във фейсбук, с мамитата от януари си направихме, ако има създадена от вас ще се радвам някоя да ме добави Simple Smile

# 361
На мен газираната вода с лимон ми стана любимо питие  newsm68 Може и заради това да съм толкова кисела напоследък  newsm47
Оууууу, не съм ви се похвалила  ooooh! Моя баща има на Богородица, наречен курбан, та сватовете ще се запознават  #Crazy То  ще има уговорки чудеса, и като знам моя свекър как държи на сватба не ми се мисли  Crazy

# 362
Магнитните бури са до края на месеца Cry Мен също ме мъчи нещо като главаобол ама не точно, по скоро ми е размътена главата и съвсем леко ме понаболва отпред на челото ooooh! това е всеки ден докато съм на работа, прибера ли се минава ми  newsm78 На всичкото отгоре снощи гледахме метеоритния дъжд и сега ми е схванат и врата малко  Laughing

# 363
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте момичета, и аз се включвам в групата на мартенките, терминът ми е 14.03. 2014, имам дъщеря Илияна на 7 месеца и се оказа че отново съм бременна Wink В началото като видях 2 чертички и свят ми се зави, бях супер разстроена, но сега като видях на ехографа как бие сърцето му съм мн щастлива.  Има ли създадена група във фейсбук, с мамитата от януари си направихме, ако има създадена от вас ще се радвам някоя да ме добави Simple Smile

Здравей и добре дошла! Пиши ми на лични как си във фейса и ще те довабя в групата  Hug

# 364
  sunny:*kiss Главоболието може да се дължи на много неща, като проблеми в кръвното или липса на магнезий. Най-добре е да приемаш повече течности, а съм чувала и че кафе с повечко захар също помага. Можеш да пиеш в краен случай РАПИДОЛ, който е безвреден през цялата бременност или ПАРАЦЕТАМОЛ, но след 3-тия месец. Успех и дано отмине.

И аз, вместо да се похваля, че вчера ми се размина гаденето, сега си имам нов проблем - зъбобол или подут венец, не знам кое точно от двете, ама не можах да спя. Четох, че няма проблем с упойките при зъболекар, стига да са без адреналин, но всякакви манипулации били препоръчителни след 3-тия месец, а аз съм още в края на 2-рия. Същият проблем, на същото място имах при първата бременност. Тогава бях в 4-тия и отказаха да ми вадят мъдрец, както и да ми слагат упойка. Направиха някакъв дренаж да изтече гнойта и така се разминах, но с контракции и страх до последно. След раждането го извадих, а сега - сякаш отново расте. 
Rage

# 365
Аз много се разспамих тези дни ама ийам да наваксвам  Peace Вече съм ви питала са имена за момиченца с буквичката Д. ММ онзи ден неочквано подхвана темата за имената и ме попита как ще кръстим детето ако е момче, при което му отговорих че абсолютно си нямам на идея по скоро имам няколко варианта за женски имена. Нащия горделивко реши проблема по бързата процедура като заяви че ще го кръстим на него демек - Денислав че и младши  Joy  Naughtyпадна голямо убеждаване докато проумее че не живеем в САЩ и може и без младши да минем иначе като цялото името ми допада, видях че има доста темички с имена и предложения, и т.н, но предпочитам всякаш с вас да го обсъждам, по-близки ми станахте покрай приказките за бебоци и лични драми  Hug И върпеки че знам че е много рано да се коментират такива неща, ама аз съм нетърпелива, та идеята ми беше че можем да си спретнем така подтема или анкета, мможе дори и в групата във фейс не знам и аз  да обсъдим предпочитанията на всяка от нас  Hug

# 366
  • Пловдив
Здравейте на всички мами днес  Hug. Токущо се прибирам с резултати от изследвания на кръв и урина  ooooh!
Оказва се ,че хемоглобинът ми е малко по-нисък 111, вместо минимум 120-160, но да кажем горе долу ще ям каквото трябва и ще го кача, обаче друго ме озадачи - имам еритроцити в урината. Личната лекарка се оказа случайно по коридора и я питах, каза че можело да е от пикочните пътища, бъбреците, някакво кървене или други работи. Аз й казах,че нямам оплаквания,ама какво ще се окаже незнам, мисля следобяд да ида до гинеколага да го питам.

# 367
  • Пловдив
Аз много се разспамих тези дни ама ийам да наваксвам  Peace Вече съм ви питала са имена за момиченца с буквичката Д. ММ онзи ден неочквано подхвана темата за имената и ме попита как ще кръстим детето ако е момче, при което му отговорих че абсолютно си нямам на идея по скоро имам няколко варианта за женски имена. Нащия горделивко реши проблема по бързата процедура като заяви че ще го кръстим на него демек - Денислав че и младши  Joy  Naughtyпадна голямо убеждаване докато проумее че не живеем в САЩ и може и без младши да минем иначе като цялото името ми допада, видях че има доста темички с имена и предложения, и т.н, но предпочитам всякаш с вас да го обсъждам, по-близки ми станахте покрай приказките за бебоци и лични драми  Hug И върпеки че знам че е много рано да се коментират такива неща, ама аз съм нетърпелива, та идеята ми беше че можем да си спретнем така подтема или анкета, мможе дори и в групата във фейс не знам и аз  да обсъдим предпочитанията на всяка от нас  Hug

Мисля, че идеята е великолепна.  Hug  Аз също съм се зачудила за имена, въпреки че имам и едно,две на ум. Дори ми се струва много важно нещо изборът на име на детето, аз малко си падам по езотериката и т.н. и съм чела,че името ти дава и късмет и лекота в живота, както и трудности или неволи в зависимост от буквите и символиката му. Ще обмислям сериозно,защото ми се иска поне с нещичко да дам тласък в животата на бебока ни.

# 368
Момичета, искам да споделя радостта си с вас! Вчера бях на преглед / 1 месец след като видяхме сърчице /, сега бебчо е 4 см и се държеше като " Тае Бо - инструктор"  Joy Риташе с крачета, мърдаше постоянно с ръце, по едно време сякаш подскачаше... умрях от смях! Докторът също много му се радва и тича до съседната стая да ми вземе чантата и телефона, за да го снимаме на клипче Simple Smile
Чувството е невероятно! След прегледа ходех из софийските улици и се усмихвах... всичко ми изглеждаше толкова прекрасно хаха Simple Smile  Взех си и първият дълъг болничен - 30 дни и ще я карам така до края. Докторът каза, че няма проблем и аз и бебето сме най-важни, та много ми олекна...
Иначе нито бърза, нито се бави... и отново термин - 6 март Simple Smile Пък ще видим после! А първите изследвания на кръв и урина и всички там "питанки" ще са ми на следващия преглед - 3 септември /13 г.с. и 5 дена/, тогава официално ще ме запише докторът за ЖК. Преди това съм на ФМ.
Перуника, не съм от най-вещите в развитието на плода, но доколкото знам не е важно дали изостава или избързва от първата определена седмица, в която е трябвало да си, а е важно да се развива добре... Казаха ли ти, че има проблем с това или само, че изостава бебчо от предполагаемата седмица, в която да е?
Гери, интересни торти... част от тях са си направо зловещи!  Joy
Маги, вицът ти е много добър... може да се получи накрая и с "Е, удави ли се, гадино" хяхя Simple Smile
А явно скоро ще трябва да те дават вашите...хаха Simple Smile
tiny_lili, ако има такъв срок за болничния, то аз никога не съм го спазвала  Blush От вчера съм в болничен - 30 дни, но листа от доктора ще си го взема утре и евентуално тогава или в петък ще го отнеса в работата, ако не - даже другата седмица...
Ди, какво искаш да кажеш за болничния... т.е., както аз съм взела от вчера - 13ти, трябва да го занеса до утре? А той даже не е в мен още  newsm78 Аз мислех, че просто, ако се занесе до 15-то число, то тогава ти го изплащат по-бързо, защото го даваш преди отчетния период за болничните, който е до 15-ти. А ако го занесеш след 15-то число, тогава може бая да чакаш да ти го изплатят и само толкова... или съм в грешка?
eliks86, споко, момиче! Аз, ако трябва да отговарям на стандартните изчисления, трябва да съм в 14-та седмица, а съм в 10-та  Laughing Забременяла съм на около 30-я ден от цикъла ми! А по принцип имам цикъл 32 дни... късна овулация Simple Smile Въпросът е след датата на зачеване, бебчо да се развива нормално, не се слагай в стандартната схема за изчисляване на седмиците, защото не винаги в възможно! А в такъв случай, терминът се определя по големината и развитието на плода Simple Smile
sunny:*kiss, и аз съм с ужасно главоболие тази сутрин...  ooooh! мисля, че е от климатика в колата и аз имам същата чуденка - как без хапчета да се справя  Whistling
А за имената - за момиче съм си го избрала, но за момче имам доста сериозни колебания... ако има анкета, мисля че ще е интересно  Peace

# 369
мога само допълнително да те объркам с тия болнични. Единствеото което зна е че срока за представяне е 15то число на месеца, някой по-горе беше писал че наистина имало някакъв 3 дневен срок който бил вкаран от март месец и аз не знам вече  Thinking

# 370
С промени в Кодекса за социално осигуряване, от 01.01.2013 е въведен нов срок за представянето на болничните. Задължението за представяне на болничните в НОИ вече няма да е обвързано с датите на начисляване или изплащане на трудовите възнаграждения.
Документите за изплащане на парично обезщетение за временна неработоспособност или трудоустрояване се представят в НОИ в следните срокове:
1. от работодателите – до 15-о число на месеца, следващ този, през който лицето е представило документите за изплащане на обезщетението пред работодателя;
2. от самоосигуряващите се лица – до 15-о число на месеца, следващ този, през който е издаден документът за изплащане на обезщетението.

В същите срокове се предоставят и документите за изплащане на парично обезщетение за бременност и раждане и изплащане на парично обезщетение за отглеждане на дете. Като за самоосигуряващите се лица срокът е до 15-о число на месеца, следващ този, от който се иска изплащане на обезщетението.

Практически – болничните листове, представени от служителите през януари, ще трябва да бъдат предадени от работодателите в НОИ, най-късно до 15.02.2013.

# 371
# 372
  • Варна, морето, сините вълни...
За имената имаме 2 за момиче и за момче май толкова но този път ни се разминават с ММ желанията  Sad не знам как ще го решим накрая!

# 373
Момичета, я да ви питам нещо, че случайно попаднах на едни писания в интернет, които не разбрах много... Пример: Сега съм бременна с първо дете. Живи и здрави, раждам, получавам майчинство първата година около 650 лева /поне така го сметнах/, втората - 310 лева. Минават тези две години и пак забременявам. Тогава как се изчислява новото майчинство - на база това, което съм взимала тези две години??? Или тъй като майчинството се води трудов стаж, на база осигурителния ми доход за заплатата... извинявам се, ако не се изразявам правилно, но ми е тъмна Индия... и, ако е по втория начин, то задължително трябва да работя поне две години след първото майчинство, за да взимам "нормално" второ... ???

# 374
ЙоТо, ако се застъпят двете ти майчинства, т.е. излезеш в болничен 45 дни преди термин за второто дете, преди първото да е навършило 2 години, се подава декларация и първата година ще взимаш майчинство като с първото дете, в твоя случай 650лв., втората година за всички е 310лв. Wink

Общи условия

Активация на акаунт