От плода на нашата любов,през МАРТ ще се роди нов живот!

• 25 413
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте!
Днес видях сърчице и се успокоих Heart Eyes
Нали съм си почти априлка и като чета колко отдавна сте видяли, та се бях посдухала   Laughing , ама вече вс е ок.
Предната бременост имах на всеки преглед фотосесии, ама този лекар малко се стиска  Laughing Ще видим тази работа  Rolling Eyes

И на теб ли не ти даде, значи не съм единствената. Честито сърчице!!!!!

Не си, не си  Simple Smile
Благодаря!

# 406
Здравейте!
Днес видях сърчице и се успокоих Heart Eyes
Нали съм си почти априлка и като чета колко отдавна сте видяли, та се бях посдухала   Laughing , ама вече вс е ок.
Предната бременост имах на всеки преглед фотосесии, ама този лекар малко се стиска  Laughing Ще видим тази работа  Rolling Eyes

И на теб ли не ти даде, значи не съм единствената. Честито сърчице!!!!!

Не си, не си  Simple Smile
Благодаря!
Истински габровец е нашия лекар  Joy Joy Joy

# 407
ЙоТо, браво за болничния. Аз вече няколко път писах, че си мечтая и аз да взема и да си чета книжки, да гледам филмчета, да се разхождам и наслаждавам на това време. Ще видим дали може да взема и аз такъв болничен при другия преглед, дали може да ми откаже док ...
Аз имам една неуспешна бременност с аборт преди половин година и никак не мисля да се правя на кариеристка точно сега.

Момичета, вие досега колко кг качихте. Аз 2-3кг и ми се струват доста като за начало  newsm78

# 408
Гери,  newsm10
Да споделя и с другите мами: според моя доки, не било необходимо да пия витамини, а според мен, си е наложително. Пия Pregnacare + от около месец и мисля така да е до края на бремеността  Peace . Към тях, взимам и калций. Повярвайте, ако ще по цял ден да се тъпчем с плодове и зеленчуци,  няма как да си набавим необходимите витаминки. Засичам го и за още работи, дето не ми харесват, ама то е като с връзките: комромиси  hahaha
Иначе взимам инфо от Pregnancy book, която излиза всяка година обновена от Английското здравно министерство.

# 409
Моят доктор също е против синтетичните витамини. Бъкани са с какво ли не. Още повече лекари казват, че ако по време на бременността се пият такива витамини и не се спрат преди влизането в девети месец често бебетата са с твърди глави, което възпрепятства нормалното раждане. Да не говорим и че има опасност да се роди с малка фонтанела и ако се затвори бързо също не е никак добре. Аз смятам като приключат пресните плодове и зеленчуци да си намеря максимално натурални и да пия по 1-2 макс 3 на седмица. Допълнителният прием на калции пък може да доведе до контракции..

# 410
She_moto, всеки сам си преценя какво да прави. Тук сме, за да обменяме мнения.
Не знам къде си прочела тези неща. Разбира се, всяко прекалено нещо, е вредно. Затова има таблици с дозировки на витамините. Уверявам те, че в Англия нищо не се прсви току- така и, ако нещо причинява контракции, меко казано, няма да е на пазара  Peace
А иначе, гледах предаване, в което изчислиха, че трябва да ядеш по 80 портокала на ден, за да си набавиш съответния витамин. Ааа не, благодаря  Joy

# 411
Здравейте,
Присъединявам се към вас след тайно четене през последните седмици. Нямах смелост да се запиша по-рано, но след като чухме сърчицето вече съм по-спокойна.
Бременността ми е дългочакана - почти шест години и пет инвитро опита.
По въпроса за витамините - и аз пия на pregnacare тези с омега 3 в комплект. До скоро пиех и Dhea-B, но самосиндикално я спрях. Множко ми идват останалите 19 хапчета всеки ден, които се налага да приемам.
Иначе гледам да ям и пия само естествени неща - много плодове и зеленчуци пресни и на сокове. Знам, че е добре да се ядат ядки, но нещо не мога точно сега да ги ям. Наблягам на рибата и съм спряла всякакво месо по заведенията.
Наложи ми се още миналата есен рязко да променя начина си на живот, за да имам шанс за дете. Така че сега ми е естествено продължение. Само дето ми липсват танците, но ще го преживея Simple Smile.

# 412
  • В градината...
Абре, добре си дошла   Peace Аз до вторник не мърдам от тука  Whistling

# 413
Абре, добре си дошла   Peace Аз до вторник не мърдам от тука  Whistling

Перу, не те познавам, но от вчера все за теб си мисля и много-много се надявам всичко да продължи по най-добрия начин. Всички тези страхове и притеснения да изчезнат и следващите месеци да са пълни с наслада.

# 414
И аз съм на мнение, че трябва да се пият витамини, няма как да си набавим всичко необходимо само с плодове и зеленчуци. Друг е въпроса, че не знаем колко качествени са плодовете, които купуваме. Предния път пих витамини и всички изследвания ми бяха в норма. Фонтанелата на детето също си беше нормална, така че тези твърдения не ми се струват много верни. Най-добре е всеки да се довери на лекаря си дали да пие витамини или не Peace

# 415
  • В градината...
 Hug Hug

# 416
Не един и двама лекари го твърдят това за фонтанелата и за твърдата глава. Не се случва при всички естествено, но явно се е случвало често в практиката им.
Да не споменавам колко витамини за бременни ей тъй изведнъж откриват, че нещо не им е наред и както са продавани с години ги спират от производство. Който пил пил, да си носи последствията.
Предаването с портокалите го гледах и аз, но ставаше въпрос само за витамин С, който е най-неустойчив и ако е отминало много време от откъсването му естествено е намалял многократно. Аз гледам да използвам предимно домашни плодове и зеленчуци, както и био или поне такива, които знам, че не са пръскани с пестициди.
Не казвам на никого какво да прави. Всеки си преценява. Споделям информация. Който иска да потърси източници, на които да се довери, който иска да не вярва. И пак да кажа няма нищо лошо във витамините, просто гледайте състава. Аз бих избрала максимално натурални. За сега съм се насочила към jameson или едни от зоя.бг. Но ако реша да пия ще е чак октомври.

# 417
На никого не се доверявам на 100%, в т.ч. лекари. Всичко проверявам, защото,  за съжаление, повечето са от старата школа, включваща и захранване на 3 месеца  Shocked
She_moto, ти си от малкото щастливки с домашна градина. Супер!  newsm10 Но 99% от нас, ядем плодове и зеленчуци с неустойчиви витамини.
Дозировката им в Pregnacare лично съм сравнявала с източника, на когото съм се доверила и са на 100% Peace И още нещо, момичета: една от малкото марки, в която няма витамин А, който е противопоказен за бременни.
Надявам се да съм била полезна на някого   bouquet

# 418
Завиждам ви искам и аз да си видя бебко вече, ама не може.
Аз имам мноооого снимки, ама не от хубаво, така че и тези без снимките не ги мислете, има време за снимане.
И аз съм много раздвоена относно витамините, хем нинкога не съм била фен на всичко що е хапче, та дори и витамини, хем пък верно не може да си набавим достатъчно калций, магнезий..и всичко въобще...
Искам и аз да ме добавите във фейсбук групата, ама имам въпрос - в моя фейсбук никой не знае още, пък и не е хубаво да знае ввсе още...има ли начин да не се вижда от всички, че съм член на еди коя си група или фб не е напреднал до там  Grinning

Simple Smile Усмихнати дни на всички, без главоболие.

# 419
perunika, как си, ходи ли на лекар? Hug

Общи условия

Активация на акаунт