2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 745
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
ехооо бях питала върпосче по-рано? някое може ли да ми отговори

# 511
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
yana_traeva, може би ще трябва да провериш в университета дали ще си със статут на студентка в редовна форма на обучение  Peace

# 512
ехооо бях питала върпосче по-рано? някое може ли да ми отговори

Ами нали условието е, да си записана редовна форма в акредитиран университет и в момента на подаване на помощта, детето ти да на не повече от 6 месеца! Ти ще имаш само изпити, няма да учиш в момента ( демек няма да ходиш на редовни лекции, защото такива няма да има). Според мен няма да фигурираш като записана редовно, защото няма да е така!   bouquet

# 513
  • Бургас
Всичко зависи от моментната ситуация на подаването на молбата. В момента, в който приключи семестърът, студентът вече се води отчислен с право на дипломиране. От друга страна обаче, по проекта "Студентски практики", който се реализира в момента от МОН, завършилите студенти ги считат такива до датата на първия държавен изпит и те имат право да се включат по него. Т.е. до датата на първия държавен изпит те все още са студенти.

Вариантът е да се иска помощта докато се учи, преди да приключи семестърът и преди датата на държавните изпити.

# 514
Здравейте,
Аз имам друго запитване (може да го е имало из форума но точно сега немога да го намеря).Студетка съм редовна форма, акредитиран унив БСУ по точно, НО сега ще почвам 5-ти курс и знаете ли ако забременея но съм завършила семестрялно и ми остават държавните дали ще отпуснат ?

Ще се ползваш със студентски права до първа дата за държавен изпит за твоя курс. Когато мине държавния, независимо дали си се явила или не, вече не си студентка. Ако не се явиш те отчисляват с право на дипломиране, за определен срок, който за всяко ВУЗ е различен и се определя от самото ВУЗ. С една дума, ако термина ти е преди ДИ, имаш право на уверение, в което да пише, че си студентка. (служител съм в университет)

# 515
Мерси много за отговора ви  Peace

# 516
Може ли да попитам в тази тема, какво точно са тези "Студентски практики"?  Simple Smile

# 517
До колкото знам по биология, примерно за седмица след семестъра ги пращат сред природата да събират буболечки и цветя Grinning за всяка специалност са различни нещата.

# 518
Искам да питам, сигурно е обсъждано, но не видях в последните страници. Ние с таткото не сме женени, в молбата-декларация където се попълват данните за съпруга, аз да попълвам ли нещо?  newsm78

# 519
Може ли да попитам в тази тема, какво точно са тези "Студентски практики"?  Simple Smile

http://praktiki.mon.bg/sp/
Провери тук, аз изкарах такава преди да родя. Влизаш - регистрираш се, имаш право да кандидатстваш само по обяви в специалността, по която се обучаваш в момента. Повече подробности ще видиш на сайта.

# 520
  • Бургас
И аз да се присъединя към Sonderzeichen - много полезни са тези стажове. В нашата фирма имахме (и още имаме) стажанти, първите вече си получиха и стипендиите. Плаща се както на студента, така и на ръководителя във фирмата, който отговаря за него. Всички са доволни, а бумащината е минимална. Специално при нас идват и студенти, които работят другаде, просто се договаряме да свършат определена работа, когато има възможност, не се следи стриктно идват ли, или не не стаж. Другаде не знам как е.

# 521
Тинтина, за жалост много работодатели са възползват недобросъвестно и обявяват много места - говоря над 40, за да вземат повече пари.
Моят стаж беше наистина с много гъвкаво време и ми се позволяваше да си ходя на работа. Явно всичко си зависи от работодателя. И нашите пари ги преведоха.

# 522
  • Бургас
Ти си майка-героиня, като ти гледам лентичката Simple Smile Хем на работа, хем на стаж, браво!

# 523
Ти си майка-героиня, като ти гледам лентичката Simple Smile Хем на работа, хем на стаж, браво!
Бременността ми беше адски лека и нямах никаква оплаквания. Сега пък това стоене вкъщи ме убива:) Хубаво, че шефът ми дава работа за вкъщи успявам да не губя връзка със света Simple Smile
Някой нов да си е получил парите по студентската помощ?  newsm78

# 524
  Здравейте,
прочетох всичко изписано по темата до тук.Благодаря на всички за ценната информация. Heart Eyes Като всички и аз бях  притеснена ако прекъсна по някаква причина дали ще трябва да връщам пари?Все пак човек никога не знае Simple Smile Та исках да  споделя какво ми се случи.Подадоха ми документите за втора магистратура - прием по документи в София - Университет по библиотекознание и инф.технологии.Документите подаде сестра ми.От учебен отдел тогава и казали "да знаете само ако сестра ви е бременна и се записва само заради соц.помощ ще си изкара всички сем. иначе ще връща парите".Аз се възмутих и се обадих да питам като съм бременна не може да уча ли?И имам ли право да прекъсна ако реша?Казаха ми, че ги  Карали да предупреждават всички и сама да си преценя ако е само за помощта дали си заслужава. Sad Ако има някой в този университет моля да пише.Предстои ми до няколко дена класиране и се надявам да се запиша и да няма проблем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт