2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 45 167
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
здравейте,
моля някой да внесе яснота по следното:
значи, живот и здраве чакам бебе януари 2014г. Харесах си една специалност, но за тази година съм изпуснала срокът за прием. Ако кандидатствам догодина юли и на есен почна, ще имам ли право на помощта? Детето ще на повече от 6 месеца, когато почна, а вероятно и когато ме приемат, но все пак на под 1 година. Последно какви са точно изискванията по отношение на възрастта на бебето? Благодаря!

Подадох документи в края на Юли и днес най накрая видях заветните 2 880 лв. в сметката си. При мен още при подаването ми казаха, че ще бъда одобрена след като детето няма навършение 6 месеца. Никой не ми е казал, че няма да бъда одобрена защото ме няма някъде си или защото не е започнала учебната година - простете, но това са пълно тъпотии и простотии. Много ясно, че като кандидатстваш няма как да е започнала учебната година. А и тях според мен не ги касае това, а дали наистина се води даденият човек редовен студент. А и в закона майка с дете под еди каква си възраст ( простете, но не помня ) има право да прекъсне за да си гледа детето. Така, че на тях им е пределно ясно как седят нещата и че една част се записват само да вземат помоща.
При мен се получи това забавяне, тъй като видиш ли забравили ме миналият месец....просто пропуснали да пуснат и моето плащане, защото явно в нашата община няма много кандидатстващи за тази помощ. Но важното е че я получих и всичко е ОК.

# 661
здравейте,
моля някой да внесе яснота по следното:
значи, живот и здраве чакам бебе януари 2014г. Харесах си една специалност, но за тази година съм изпуснала срокът за прием. Ако кандидатствам догодина юли и на есен почна, ще имам ли право на помощта? Детето ще на повече от 6 месеца, когато почна, а вероятно и когато ме приемат, но все пак на под 1 година. Последно какви са точно изискванията по отношение на възрастта на бебето? Благодаря!
Ама не четете бре хора smile3515
Ако детето ти е на повече от 6 месеца при подаване на документите, то нямаш право да получиш помощта!
Това, че помощта се отпуска до навършване на 1г. означава, че е за 12 месеца х 240 лв., = 2 880 лв., а не, че се подава до навършване на една година на детето.

Bibs_i , имаш отказ ли? Ако е така,  "разправията с дамите" няма да свърши работа, трябва да подадеш жалба.

# 662
Не нямам официален отказ, просто миналия петък подадох док. , служителката се опита да ме открие в регистура на МОН и т. като ме няма тч каза, ако искам да си взема документите, че така или иначе няма да ми пусне молбата докато ме няма в регистъра и ми показа още 2 уверения на момичета занесли си док. още август, които не ги пуска! А как да ни има като регистъра е актуален за летен сем. на 2012 ?Та с няколко думи молбата не ми е пусната за да имам отказ ! Sad

# 663
Има ли някой подал документи за помощ в общ. Подуяне София?

# 664
Не нямам официален отказ, просто миналия петък подадох док. , служителката се опита да ме открие в регистура на МОН и т. като ме няма тч каза, ако искам да си взема документите, че така или иначе няма да ми пусне молбата докато ме няма в регистъра и ми показа още 2 уверения на момичета занесли си док. още август, които не ги пуска! А как да ни има като регистъра е актуален за летен сем. на 2012 ?Та с няколко думи молбата не ми е пусната за да имам отказ ! Sad
Значи, отиваш и си подаваш документите без да слушаш глупости, казваш, че единственото, което искаш е входящ номер. Не вярвам да ти откажат, но ако все пак се случи това много лесно пада при евентуална жалба. Единственото изискване е детето да не е навършило 6 м. и ти да си студентка редовна форма на обучение. Другото са градски митове и легенди.

# 665
Ами да те даже ми останаха там док. като аз си мислех, че ще се появя в този рег. след няколко дни, но като видях от в къщи, че е за 2012 ми стана ясно, че явно ни баламосват.Защото видях, че и др. мами са получили такъв отговор. И ти си на мнение, че нямат право нали? Днес ще отида да настоявам  ooooh!

# 666
Ами да те даже ми останаха там док. като аз си мислех, че ще се появя в този рег. след няколко дни, но като видях от в къщи, че е за 2012 ми стана ясно, че явно ни баламосват.Защото видях, че и др. мами са получили такъв отговор. И ти си на мнение, че нямат право нали? Днес ще отида да настоявам  ooooh!

Ааа, щом са ти ги взели, няма страшно. Дори и да ти откажат (което не вярвам, щото то никоя от нас не излиза в този регистър и по тази логика 90% щяхме да сме с откази), това се обжалва и отпада после. Ти сега и да отидеш, какво ще им кажеш? Остави ги, те така си плямпат, макар и да недоумявам поради каква причина. Моите пък бяха много печени, въпреки че в квартала ми има много цигани и при тях нонстоп е чудо ooooh!

# 667
Те са там но молбата ми не е пусната, тя ми показа 2 една папка още 2 уверения на момичета подали едното през август другото септември и си стоят там тоест уверенията са им от тогава!!Това са 2 месеца а малкия ми е на 4 м. и 10 дни ...тя просто ще си чака..за да ме прецака...Ще и искам входящ номер както ти каза!

# 668
Днес пратих мъжа ми да провери какво става - оказа се, че още чакали отговор от университета. Някой има ли представа от СУ колко се бавят горе-долу?

# 669
  • София
Днес пратих мъжа ми да провери какво става - оказа се, че още чакали отговор от университета. Някой има ли представа от СУ колко се бавят горе-долу?
aз си получих парите може би на 3 месец от подаването, не помня съвсем точно, но се позабавиха  Rolling Eyes
точно от су чакаха потвърждение.

# 670
Бибс, служителката няма право еднолично да решава кои молби да предвижва и кои не. Има си закон и той би следвало да се изпълнява. Задължително си вземи входящ номер и след известно време ако няма все още решение във връзка с молбата ти, подавай жалба и това е.

И понеже тук вече няколко човека твърдят, че МОН актуализирали списъците си на 2-3 дни, аз недоумявам, защо все още е актуален летен семестър 2012/2013г, след като вече сме в зимен семестър 2013/2014?

# 671
aз си получих парите може би на 3 месец от подаването, не помня съвсем точно, но се позабавиха  Rolling Eyes
точно от су чакаха потвърждение.

Ох, и като знам от нашия факултет колко са "бързи"...  ooooh!

# 672

И понеже тук вече няколко човека твърдят, че МОН актуализирали списъците си на 2-3 дни, аз недоумявам, защо все още е актуален летен семестър 2012/2013г, след като вече сме в зимен семестър 2013/2014?

И понеже аз го твърдя ще отговоря. Това, че сайта им се актуализира на няколко дни, не означава, че информацията по дадения въпрос се акуализира също на няколко дни.

# 673
Ами нас ни интересува информацията кога се актуализира, а не кога сайта им. Защото аз от месец и нещо съм студентка в ИУ Варна, а все още не фигурирам като такава в регистъра на МОН.

# 674
Аз също не фигурирам и други момичета също, въпреки, че вече са получили помощта! Това нали се изясни, че не е важно. ДСП трябва да пратят запитване до уни-то. Друг е въпроса, ако някои не го правят  Peace

Общи условия

Активация на акаунт