Частното образование - коментари, плюсове, минуси, разсъждения, гледни точки

• 83 360
  • 1 308
  •   1
Отговори
# 480
Черна станция, до сертификатите, за които ме питаш, допускат ли се деца под 14 г.? Детето, дори и да има отлични езиковите познания, може ли да се яви? Питам, защото знам, че някои сертификати са само за големи деца и възрастни. Ако плеснат на 5-класник да говори за политическите явления в съвременния свят, дали ще успее да се справи даже и на български?

Допускат се. А дали ще се справят вече е въпрос на ниво. Но нали говорим за високо ниво по езика, а високото ниво е това. И не ги карат чак да говорят за политика и икономика де.

# 481
пенсионирана русалка повтаряш едно и също. Опита и натрупването в частни гимнаизии все още е много по-малко (като време) отколкото в частни основни училища. И все пак освен АК в челните редици видях и ПЧМГ и някои други. Не бива да се обобщава лековато. Може пък в следващите години да те изненадат частните гимназии и да започнете да не признавате и матурите след 12 клас, така както не признавате след 7-ми и след 4-ти.

ПЧМГ ни изненада още тази година - не успяха да сформират 8 клас Twisted Evil

Що се отнася до матурите след 12 клас - единствено тази по БЕЛ е относително показателна.

# 482
  • София

Ти гледай резултатите по олимпиади и състезания, за които например Лиляна е давала линкове и където възпитаниците на ЧУ се представят далеч по-зле от тези на ДУ и всъщност сред победителите няма въобще нито едно дете от ЧУ.  Във всички класове.

ж

Следя основно набора на моя син. В момента най-лесно ми е да покажа класацията от 1-во до 3-то място на последното Великденско МС (тогавашните 3-токласници):

125 СОУ    75  точки  1-во място
 144 СОУ    75              1
 2  СОУ       75              1
 125 СОУ    75              1
 125 СОУ    75              1
 41  ОУ       75              1
ЧОУ"СВ.КЛ.ОХР."  75   1
 55 СОУ       75             1
 ЧНУ "ПИТАГОР" 75     1
 125 СОУ    75             1
 ЧНУ "ПИТАГОР" 75      1
 107  ОУ    75             1
 ЧОУ"СВ.КЛ.ОХР." 75 1
 119  СОУ   75         1

107  ОУ      74       2-ро място
 107  ОУ      74       2
Дорис Тенеди 74   2

41  ОУ         72      3 -то място
В Св.Кл.Охр. и Питагор децата бяха по около 14 деца във випуск. При това положение да се твърди, че нямат успехи е смехотворно.

Във втори клас в клас /випуск от 14 деца на Ч.Храбър 5 /пет/ бяха с грамоти от Св.Кл.Охридски (2 деца от явилите се в НПМГ + 3 от явилите се в СМГ/! Убедена съм, че друг такъв клас не е имало в цяла България тогава! И да се говори за липса на успехи на ЧУ е абсурд. А Питагор наскоро навърши 2 години, мисля, че стартът им е повече от добър!

# 483

Това ми изглежда като злорадство. Тук има участващи с деца в това училище и съм сигурна че ще разяснят този факт. Аз дори подозирам отговора.

# 484
Призма, Питагор няма никаква конкуренция като концепция до 4 клас. Нека гледаме от 5 клас нагоре. Още повече моето мнение е, че на състезания трябва да се тръгва от 3 клас. Този наплив от първокласници по състезанията е смешен.

# 485

Това ми изглежда като злорадство. Тук има участващи с деца в това училище и съм сигурна че ще разяснят този факт. Аз дори подозирам отговора.

И какво подозираш? Ч е ръся злостни клевети?

Иначе не е злорадство. Бях откровено изненадана, но нещата си имат логично обяснение.

# 486
По време на кандидат-гимназиаллната кампания потребител, представил се като родител на седмокласник в ПЧМГ написа това в седмокласната тема.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727186.msg25645521#msg25645521

# 487
Призма, Питагор няма никаква конкуренция като концепция до 4 клас. Нека гледаме от 5 клас нагоре. Още повече моето мнение е, че на състезания трябва да се тръгва от 3 клас. Този наплив от първокласници по състезанията е смешен.

Ама всъщност какво се вижда от постнатото от Призма - преобладават учениците от ДУ. Две деца има от Питагор и две от Св.Климент Охридски, а 10 деца са от ДУ. За първото място. На второто са две от ДУ и едно от ЧУ, а на третото - само от ДУ. Т.е. да се говори за предимство на децата от ЧУ е смехотворно.

# 488
Oт поста на Призма искам да коментираме 125 -най-доброто в Младост училище и резултатите от там. Ако някой има ПРЕКИ впечатления да дава..после аз ще изложа не толкова преки.

# 489

Ама всъщност какво се вижда от постнатото от Призма - преобладават учениците от ДУ. Две деца има от Питагор и две от Св.Климент Охридски, а 10 деца са от ДУ. За първото място. На второто са само от ДУ, а на третото - едно от ДУ и едно от ЧУ. Т.е. да се говори за предимство на децата от ЧУ е смехотворно.

Добре де... а къде забрави относителното тегло... колко деца от ДУ са се явили срещу колко явили се от ЧУ? Така погледнато си е абсолютен успех. Затова и беше споменат броя на деца във випуска.

# 490
Hope for Two, кажи какво знаеш, поне на мен ще ми е много интересно.

Блис, ами не пише колко са се явили...как да сметнеш относително тегло.

# 491

Ама всъщност какво се вижда от постнатото от Призма - преобладават учениците от ДУ. Две деца има от Питагор и две от Св.Климент Охридски, а 10 деца са от ДУ. За първото място. На второто са две от ДУ и едно от ЧУ, а на третото - само от ДУ. Т.е. да се говори за предимство на децата от ЧУ е смехотворно.

Беше добре да вникнете повече в поста на Призма - в другите училища има 5-6 паралелка от по 24-27 деца. Поне за 125 то училище паралелките са обичайно 6 и в тях децата не са под 25, понякога достигат и 28. В Питагор и в Св.Климент Охридски в същият момент в класа има 7 до 14 деца. На фона на общото количество, смятам че представянето е повече от добро.
Едно е да извадиш 2-3 силни от 10, друго е от 50-60.

Не успях да отворя линка на Дидева, но доколкото знам клас не се е сформирал, тъй като желаещите деца са били под минимума за паралелка поставен от училището или поне достатъчно родители са били колебаещи се, за да се състави такава. Според мен е жалко, защото обичайно в течение на учебната година се "влива" по някое дете, което по правило е силно.

Oт поста на Призма искам да коментираме 125 -най-доброто в Младост училище и резултатите от там. Ако някой има ПРЕКИ впечатления да дава..после аз ще изложа не толкова преки.
Допълвам се защото късно видях поста ти. Имам достатъчно преки впечатления с давност 2 години назад - питай какво те интересува?

# 492
Добре де... а къде забрави относителното тегло... колко деца от ДУ са се явили срещу колко явили се от ЧУ? Така погледнато си е абсолютен успех. Затова и беше споменат броя на деца във випуска.

Защо не се сети за този подход, когато коментираше резултатите от НВО в 7 клас? Wink

# 493
Писна ми от спора - водя го за нам кой си път, та да разнообразя с малко офтопик.

По принцип всички предимства са на страната на ЧУ и няма защо да се отрича това. Те имат малки класове, подбрани деца, добри условия, добри преподаватели и почти всичко друго. Това, което нямат, е най-добрите деца. Само по тази причина не са номер едно. Но иначе родителите, фенове на ЧУ, могат да са спокойни - там децата наистина получават повече грижи и внимание. Само слепец може да отрече това и ако споря, то е не защото не виждам, а защото ме дразни вманиачеността на родителите фенове на ЧО. Те спорят с някакъв странен хъс и с непоколебима вяра отричат всичко различно от своята истина, при това с нескрито високомерие и презрение (не всички де).

# 494
Това което знам за 125 е че имат по 2 часа математика на ден. В часовете по СИП решават само задачи за съсъезанията.
Та моята логика е, че ако цяла година решават задачи за състезания е логично да са с такъв резултат.
За разлика от Българският дето май не е така. Информацията ми е косвена...от дете на познати.

Общи условия

Активация на акаунт