150 Джетлагнати американски летни ваканции!

• 37 168
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Фейо, разрових се и открих това, интересно е, особено за нови майчета Simple Smile http://www.healthychild.com/has-the-cause-of-crib-death-sids-been-found/
"Dr. Sprott explains that the risk of death increases when mattresses are re-used from one baby to the next because the fungus has already had a chance to establish itself in the used mattress. When the next baby uses the same mattress, the fungus is soon active. Toxic gas production begins sooner and is generated in greater volume. It is known that crib death rates increase markedly from the first baby in a family to the second, and from the second to the third, and so on (Mitchell 2001). " брррр...

# 226
Ние купихме матраче за 30 лева в БГ. Толкова ни бяха възможностите, но си беше хубаво, твърдо, с някакво меко покриетие. Като тръгнахме за насам го подарихме на едно семейство (както и всичко друго), та не знам как е било след това. Мишо си поспа доста на нашето легло, но и на неговото не  се е оплаквал Simple Smile Те според мен започват да хлътват от ходене, подкачане след първата годинка Simple Smile

# 227

А такъв цвят ли е? Много е стилно!

Терми, вероятно става дума за матраци, които не са с найлоново покритие. Нали именно затова е покритието - за да предпазва матрака от влагата => не се образува мухъл.

# 228
От вчера съм с първокласничка, че и домашно си донесе.  Grinning

Един пружинест матрак на Serta за 4 години стана на нищо и половина от тодлъра. Мислете му! Simple Smile

От както малката проходи/заклати е изполвала количка 2 (два) пъти. Ако има да мъкна багаж - в раница на гърба. Ама за бебета акъл не мога да дам.  Peace

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 03:45 от Марлела

# 229
Нашият бебешки матрак беше от Икеа. Детето спа на него 4.5 години и изглеждаше като нов, когато го разкарахме. Не си спомням какъв протектор имахме, отделно го купувах.
Избрах Маклерън ХТ количка, защото моя приятелка с бебе имаше такава и можех да я пробвам доста преди да купя. Хареса ми да се сгъва/разгъва с една ръка, ставаше за новородено и лесно се боравеше и с по-голямо бебе. Взех и втора, друг модел, но на сегашният акъл и опит можех спокойно да си изкарам с първата. Ама нали и аз сметки без кръчмар, като дойде второто....

И моето дете започва първи клас другата седмица. И нещо съм се уплашила, че май не съм избрала правилното училище за него. С всички съседи, с които говоря, казват, че е много стриктно и много домашно имат. Ако индийци и китайци мислят така, моето авъридж бяло дете дано успее да се справи.
Киндергартен четат чаптър букс в нашият дистрикт.

Мишки, хубаво е леглото.

Уинкс, не знам дали са за прохождащи крачета, но по разни блогове от известно време, много хвалят freshly picked moccasins. Личен опит нямам с тях, моето имаше робийз.

http://shop.freshly-picked.com/collections/moccasins

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 03:55 от benson10

# 230
Киндергартен четат чаптър букс в нашият дистрикт.

Shocked Мале, мале. Тия деца без детство останаха...

# 231
# 232
Ванх, расте и пее (от 2 вечери неспирно). Вчера обаче я изведох на вън още като усетих, че серенадата ще започне и се разминахме.
Сестра й ако е щастлива е грижовна, но ако не е- дава бебето на всеки, който я поиска. И да не е в леглото й, ако обичам.... Laughing

# 233
  • USA
Бенс, не се притенявай, ще се справи! Дори и чептър буукс да са, не са Война и мир, ами Флай гай (да речем). Той преди няколко месеца чете сам Dr Seuss, така че си е добре детето.

# 234
  • Boston, MA
Mишки, много хубаво легло.

Всеки си почва училище когато си иска, ние чак на 9 септември (Дани ще е втори клас). За сметка на това учиха до края на юни, лятната ваканция е само два месеца.

Бройката ваканции също е различна, ние имаме зимна (коледна) ваканция, февруарска ваканция и априлска ваканция. 

# 235
Благодаря за коментарите за легълцето, нали ни е много хубавко   Flutter  Тъмното избрахме, другото някак безлично ни се стори.  Много исках да си е стандартно легло, а не да ми изглежда като шкаф с този по-висок гръб отзад.  Странни са ми, надявам се да не обидя някого.  Другата причина е, че не искам да купувам отделна мебел за преповиване, а да използвам лека стандартна подложка.  Такова нещо видях в БГ и ми се стори много удобно.  Слагам, повивам и махам, без излишни мебели.

Терми, много интересна и страшна статия.  Кой знае с какво още се тровим и нас си и децата...

Насочвам се към Неутрапедик, органик и не използват токсични материали при изработката, също не третират с противопожарни химикали.  Май няма да има нужда и от протектор, но допълнително ще преценим.  Другия нетоксичен органик тип е natural mat coco mattress, но е без пружини.

И на мен ми се иска да не ползваме много-много количката като проходим, ама нали и ние си правим сметка без кръчмар, ще бързаме за второто, че първото бая го чакахме, та дано се ползва дълго...   Flutter

# 236
Писах, писах вчера и накрая взех, че го затрих. Сега на ново.

Имам черна количка, по-практична ми се струва, макар че пак често си я пера, но със светлата беше по-зле, особено като поотраснат. Ползвах и басинет и за тукашната зима мисля, че е много подходящо. Синът ми изкара до 8-9 месеца в него, след това не се събираше. Като малко бебе не искаше нито кошчето, нито басинета, само гушнат в слинг и то в изправено, не полегнало положение. Та слингът за мен си е задължителна покупка и то няколко различни, че не се знае кой модел точно ще ви се напасне. Кошарката я разкарах, защото само за игра се ползваше и да държи мобайла.

Изобщо съм развила някаква непоносимост към бебешки неща и гледам всичко да разкарам, направо имам чувството, че ще ми превземат къщата. Simple Smile Ама това ми е ясно, че на нова мам няма как да се обясни, всеки трябва да си мине по пътя.  Hug

Аааа, за количките и снобарията  Laughing - има други авенюта за изява според мен, количките са последна дрянка на клона. На мен лично Кико/Чико травел системата много ми хареса, а столчето си го ползвах пак. Количката беше ползвана 3г без спиране, но за съжаление поддаде на една преспа сняг. Сега си взех снобарска количка  Sunglasses, ми да си кажа честно не е кой знае какво. Ако имаше по-хубава приставка за Бърлито за новородени, можех да мина изобщо без бебешка количка.

Бенс, много се радвам, че ви харесва новото място, все така да ви върви!

О, Мишки, не си мисли, че като проходи човечето и няма да ти трябва количка. То че ходи, ходи, ама където си иска и с каквато скорост си иска. Изобщо ако си тръгнал занякъде и искаш всъщност да стигнеш не си е работа.

Уинкс, и аз имам ученик тази година и от сега съм се запритеснявала как ще го прибирам като по това време бебето спи.

# 237
Мишки, найлоновите покрития често са винил, не бих го причинила на бебе, нито на себе си.
Матракът за децата е този: http://www.babyletto.com/willow-natural-coconut-palm-crib-mattress, купихме го намален. В амазон в момента е $170 с фри шипинг и фри ритърн, има го и още по-намален, порови из гугъл.
Отлични непромокаеми вълнени кавъри се продават: http://www.naturepedic.com/products/baby/organic_mattress_pads.php Имаме този: http://www.naturepedic.com/products/baby/organic_quilted_topper.php
Сега видях, че си писала за Нейчърпедик. Много съм доволна от тяхните продукти, имаме няколко, вкл. чаршафи.
Леглото, което си избрала, много ми харесва, изчистено и семпло.  Peace

Хиър, 15 кутии занесох сега по същата причина за близка приятелка. Никой нищо не ме пита, не плащах, не декларирах.

Яна, много лично го взе мнението ми.  Wink Не го написах с цел да обиждам някой (най-малко пък теб,  Hug харесвам те как си стъпила с двата крака на земята по много горещи въпроси), наистина не ги харесвам Грако количките.

Моите и двамата проходиха боси и все още ходят боси, когато времето, условията и мястото са подходящи.

Успешен старт на всички първокласници!  Grinning

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 20:50 от Solley.

# 238
Мишки, найлоновите покрития...
Солей, имах предвид подплътен пачумен топър, в никакъв случай найлон!   Naughty

# 239
подплътен пачумен топър

Не знам за какво говориш.  Simple Smile Или поне не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт