150 Джетлагнати американски летни ваканции!

• 37 076
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Sawah, ние сме се местили много, но винаги е било свързано с училище или работата на мъжа ми. В нашата ситуация е невъзможно да избираме щат по желание. Живяли сме в Остин и Финекс, предпочитам вторият. Не знам колко работа има за програмисти обаче.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 19:51 от benson10

# 121
Може да е полезно за някой.

Генерално консулство на Република България в Чикаго планира провеждане на изнесени консулски дни в градовете:

Сент Луис, Щат Мисури - St. Louis, MO:
 24 или 25 август 2013

Индианаполис, Индиана - Indianapolis, IN
 7 или 8 септември 2013

Mинеаполос-Сент Пол, щат Минесота - Minneapolis-St Paul, MN
 14 или 15 септември 2013

Денвър, щат Колорадо - Denver, CO
края на октомври или ноември 2013, според броя на записаните

Детройт, щат Мичиган - Detroit, MI
края на октомври или ноември 2013, според броя на записаните

При провеждането на изнесените консулски дни, ще могат да бъдат подавани заявления за подновяване на български лични документи и заверки на документи (пълномощни, декларации и др.). Всички консулски услуги при изнесените консулски дни са със завишение от 100%.

Посочените дати за провеждането на консулските дни ще бъдат потвърдени, след набиране на достатъчен брой регистрирани желаещи.

Всички желаещи ще могат да се регистрират, като изпратят е-mail на адреса на ГК Чикаго, със subject съответно:

- St. Louis Consular Days
 - Indianapolis Consular Days
 - Minneapolis-St. Paul Consular Days
 - Detroit Consular Days
 - Denver Consular Days

Моля да имате предвид, че потвърждаване на всяка от планираните дати ще направим една седмица предварително, на база на заявилите желание граждани.

В случай, че няма достатъчно желаещи, датата за посещение ще се измества за по-късен етап и записването ще продължава.

# 122
  • У дома
Лаваца купувам от време на време, ще се поправя.

Sawah, в Чикаго винаги ще се намери работа за програмист.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 07:48 от Atalanta

# 123
лени, поклон! аз не мога да преглътна нещо само заради презумцията, че трябва и ако не го преглътна ще обидя смъртно някого, определено не става от мен дипломат...

Е, ние не гребахме със супената лъжица, само така малко на върха на виличката и после омешано здраво с много ориз. За вкуса не мога да се изкажа, защото в мешаяицата присъстваха още чесън, чили пепърс, и силно солена рибена паста и бяха доминиращи като вкус.

и аз искам екзотични деликатеси, може и мърдащи! Ако и локацията е екзотична - тем паче!!!

о не знам дали това се вписва в моите представи за екзотика, малко хард кор ми дойде Laughing

За рент вс оун, аз отдавна съм казала, че не е за нас. Също смятам, че къщата е лукс по ред прични, затова живеем в апт. Риъл естейта в Маями е от по-скъпите, макар и не като Сан Фран, ЛА и НЙ. Луксозният сегмент е доста търгуван обаче и напълно съизмерим с тези градове.

# 124
Може да е полезно за някой.

Сигурно е полезно. Това само на сайта на консулството ли е обявено? Че и 100% по-скъпо, машала, ние ги издържаме бе.

# 125
Аз си мисля, че прекалено дълго живея в Ню Йорк. Голяма блъсканица, всички са на ръба на нервната криза и зАщо? Mr. Green Сериозно обмисляме да се разкараме от тук. Постоянна тема на разговор ни е. Не виждам никакви предимства на големия град освен културната програма. Училищата са претъпкани, жилищата са скъпи, цял свят се блъска. Аман.

# 126
Аз си мисля, че прекалено дълго живея в Ню Йорк. Голяма блъсканица, всички са на ръба на нервната криза и зАщо?... Училищата са претъпкани, жилищата са скъпи, цял свят се блъска. Аман.
А, "имененено", както казва Алиса. Аз не вирея в такова място.

# 127
Момичета, здравейте!

Ние със сина ми сме в БГ. Имам в мен оригиналния му акт за раждане. Мога да му направя апостил в БГ, нали? Чрез преводачи? Имате ли представа за колко време става?

Предполагам, че не винаги гледате в чужбинския, ако имате време, бихте ли погледнали тази ми тема и да споделите, ако сте попадали в подобна ситуация, която признавам, е тъпа. Просто не помислих, че бих имала проблем с престоя си в БГ.

Трябва ли му на детето ми виза?

# 128
Ако престоя е повече от 90 дни му трябва виза. Мен ме предупредиха на границата при влизане.

# 129
Sawah, едва ли ако се преместите от Айова в Хюстън, Тексас ще се отървете от влагата. WinkНие с мъжа ми бяхме решили да се местим в Хюстън, той дори отиде там и стоя месец. Върна се и каза, че няма да издържим на климата, било много влажно. Но гледам Титина живее там, тя най-добре ще каже. Peace
Иначе ние сме в Калифорния откакто сме в САЩ. Дойдох на работна виза и работодателят ми беше тук.

# 130
Свиква се с климата навсякъде. Ние дойдохме тук от абсолютно сух климат.Вчера мисля влажността беше 49%. Нямаме обаче зима в общоприетият смисъл на думата.
Мисля обаче че в Хюстън има доста работа- тук е Мека-тана ойл бизнесът и в момента стартират нови проекти. Цената на къщите зависи от района, за последните 3 години цените скочиха доста. В момента приятели търсят къща ( заради училището), което излезе на маркета се взема за ден- два и то с доста над поисканата цена.

# 131
Еленна, аз съм близо до Фили,   40 - 50 минути на изток към океана. Пиши ако искаш да се видим или да ни дойдеш на гости някой път.

Да, искам! Много! Аз тук не познавам почти никакви българи, макар че има даже и БГ магазин в западните предградия (тях ги познавам). Така се завъртяха нещата, че от 17 българи в колежа преди 10 години, сега около мен няма никой. Мъжът ми  УЖ се опитва да учи български -трагедия. Като сме в БГ му идва голяма муза, научава 2 думи, връщаме се и край. Четох по-стари теми за езика и децата. Ние още нямаме дете, но ако си направим просто не знам какво ще е положението. Абстрактно, аз държа на езика; практично - ще видииииим. Но със сигурност искам да се запознаем.

# 132
Sawah, едва ли ако се преместите от Айова в Хюстън, Тексас ще се отървете от влагата. WinkНие с мъжа ми бяхме решили да се местим в Хюстън, той дори отиде там и стоя месец. Върна се и каза, че няма да издържим на климата, било много влажно. Но гледам Титина живее там, тя най-добре ще каже. Peace

За съжаление е така, освен ако не се премести човек в Калифорния или Хаваи (и това го мислех, но мъжът не хареса идеята да работи на fruit stand до къщата), няма идеален климат през цялата година, но за там си трябва сериозен финансов ресурс или яко стягане на гащите, на което ние предпочитаме да не се подлагаме доброволно. Колкото повече чета, Остин ТХ започва да ми става фаворит, там уж е по-сухо от Хюстън, но пък работата не била в такова изобилие... Ще го мислим доста, важното е да не е зима над половин година, пък за другото каквото сабя покаже Simple Smile

Аз тук не познавам почти никакви българи, макар че има даже и БГ магазин в западните предградия (тях ги познавам). Така се завъртяха нещата, че от 17 българи в колежа преди 10 години, сега около мен няма никой. Мъжът ми  УЖ се опитва да учи български -трагедия. Като сме в БГ му идва голяма муза, научава 2 думи, връщаме се и край. Четох по-стари теми за езика и децата. Ние още нямаме дете, но ако си направим просто не знам какво ще е положението. Абстрактно, аз държа на езика; практично - ще видииииим.
Това все едно аз съм го написала, да вземем да си запознаем мъжете да си имат study buddy.

# 133
Може, особено щом мъжът ти е програмист като моя. Между другото, в нашия регион има страшно много работа в тази сфера. Направо идвайте тук. А на мен пък ми предстои да подавам документи за АОС от работна виза и този уикенд ще събирам бумаги. Ужас.

# 134
  • WA, USA
Elenna, ще ти пиша на лични мейл и телефон да се разберем  bouquet само дано моите зверове да не те откажат от деца.
Вчера ходихме до една ботаническа градина, не знам колко погледи, цъкане с език и забележки от лелките обрахме, аз се разревах накрая скришно в тоалетната от срам.
Днес ходихме при киропрактора, тъкмо аджастна малкия, той се покатери на масата и победоносно крещи "мами, лук!!"  като се цели отгоре да скочи на йога топката. Реакциите ми са като на нинджа.

Общи условия

Активация на акаунт