"Доверие - какво се случва с този фонд"

• 21 644
  • 187
  •   1
Отговори
# 75
  • София
 jp, в сметките обаче не влизат таксите, които ни удържат и инфлацията за всичките години.

# 76
jp, в сметките обаче не влизат таксите, които ни удържат и инфлацията за всичките години.

Добре, на база на какви данни все пак казваш, че са на минус?

# 77
  • София
Е, що да не е загрижен?

А ти данните за 12 години къде ги гледаш?

Абе държи се този човек като трета, непряка страна по сделката  Mr. Green, нали си има регулаторни органи, да си гледат работата и да преценяват те.

Данните ги мернах в някоя от статиите от блога на Александър Тодоров, той е направил и доста изчисления, но на можах да се задълбоча, защото детето ми скача по главата и ще трябва да го изведа да скача навън  Simple Smile.

# 78
  • София

Защо не питаш  Check Please, нещо лично ли? 

# 79
Е, що да не е загрижен?

А ти данните за 12 години къде ги гледаш?

Абе държи се този човек като трета, непряка страна по сделката  Mr. Green, нали си има регулаторни органи, да си гледат работата и да преценяват те.

Данните ги мернах в някоя от статиите от блога на Александър Тодоров, той е направил и доста изчисления, но на можах да се задълбоча, защото детето ми скача по главата и ще трябва да го изведа да скача навън  Simple Smile.

Е, то и доверието ни в регулаторните органи не е кой знае какво напоследък. Simple Smile Не знам, аз по-скоро го възприех като отговор на кампанията срещу него с "офшорките".

А сега точно гледах тоя блог, ама пак не разбрах откъде взима данните си. Пише, че "За 11 години – 1,5% номинална доходност" за доброволните, за професионалните "За 12 години – само 6,7% декларирана номинална загуба." Не знам как ги е сметнал де.

1,5% доходност на нискорискови инвестиции малка ли е по принцип?

# 80

Защо не питаш  Check Please, нещо лично ли?  

Не казваше ли ти, че са на загуба? Ако е била тя - сигурно може да чете и да пише.

# 81
  • София
Ето линк  Laughing: http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/pensionnite-fo … ez-2012-g,148891/

не съм била права, че само инфлацията е виновна, 2008 ги е смачкала с добри резултати.

# 82
Ето линк  Laughing: http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/pensionnite-fo … ez-2012-g,148891/

не съм била права, че само инфлацията е виновна, 2008 ги е смачкала с добри резултати.

Мда, 2008 е била истински лоша - предполагам, и за много други инвеститори.

# 83
Как разбирате , че сте на минус ?  Thinking

По моята партида имам внесени 4779,56 лв. ( чисто , без таксите , които са 5 % ) , а към момента имам 5428,78 .
Имам малък + , който за 12 години е нищо , но не съм на минус .

# 84
Оф..... пак разбирачи  Laughing

Нали знаете, че всеки слух в крайна сметка се оказва верен  Peace
Цитирах точно надписа, който беше изписан.
Явно вие сте по- навътре в нещата, ами споделете тогава

Ами нали споделихме - надписите в случая ги слагат хора, които са в остър конфликт за пари и влияние с едни други хора и освен това, си имат огромна медийна машина и не се свенят да я използват, за да печелят още повече пари и влияние.

Същото беше с "офшорките" на Плевнелиев, с измисленото интервю на Огнян Донев и т.н.

Хубаво е при четене на надписи да си имаме едно наум. Медийната ни среда е такава, че безкритичното им възприемане ни превръща в танцуващи за нечий чужд кеф маймуни.

ПС По тоя повод - ПИБ фалираха ли вече? Simple Smile

Надявам се въпросът ти е риторичен. Що се отнася до нашия форум – знам, че трудно се разбират такива неща без примери, като този.
Къде е истината за Доверие сигурно и по умни глави от нас няма да разберат.
Имам все пак дълбоко съмнение, че тук присъстващите се осигуряват с пенсии въобще.

# 85
  • Юпитер- Сатурн
Мой близък познат, работеше в Холандия. Там също ги задължават да правят вноски в пенсионен фонд. Преди месец два, получи съобщение, че партидата му е на минус. Явно кризата е повсеместна.

Иначе в България, ужким всичко е регламентирано със закони. Колко от дяловете в какъв тип инструменти трябва да бъдат инвестирани. КФН ужким прави два пъти в годината проверки. Май всичко е на ужким  Grinning

# 86
  • София
Как разбирате , че сте на минус ?  Thinking

Не е по индивидуалните партиди, това са резултатите от финансови спекулации с парите на фонда за последните години от 2008 г. насам.

Имам все пак дълбоко съмнение, че тук присъстващите се осигуряват с пенсии въобще.

В смисъл? И аз, и мъжът  ми имаме дълги периоди в осигуряването на максимален осигурителен доход, така че определено "ме бОли", а в ПОК се осигуряваме непрекъснато от самото начало, т.е. от 2001 год.

# 87
И аз съм от 2001 г.
Не е по желание , а задължително . Peace

# 88
  • България-Швейцария
Да, нещо като задължително прецакан Twisted Evil
И мен ме бОли, защото ако не ми ги удържаха тези пари, можех да ги инвестирам далеч по-целесъобразно.
И определено нямаше да съм на загуба.

# 89
Да, нещо като задължително прецакан Twisted Evil
И мен ме бОли, защото ако не ми ги удържаха тези пари, можех да ги инвестирам далеч по-целесъобразно.И определено нямаше да съм на загуба.

И аз така , ама не ... Confused Confused

Общи условия

Активация на акаунт