ВМ-НВХ, част 62

• 42 249
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
W'A'S'P, аз се водя по тези насоки за тигана, като просто капвам мазнина след почистване вътре и оставям на топлия котлон и горе долу с това ми се изчерпват грижите досега  Rolling Eyes
yulinga, kameloth, дали сте чудесни идеи за подготовка на храната за седмицата. Смятам да се възползвам Simple Smile

# 211
Здравейте!  Hug

Аз да се оплача и не съвсем. Не знам как се получават нещата, но за последния месец не съм мръднала и грам, а съм свалила по 1см от ханша, бедрата и прасците. newsm78 Дайте идея защо така се получава. Предишния месец не съм сравнявала мерки, но имах -1кг.

# 212
hot tea, на намаление в сантиметрите мисля, че всички биха се радвали най-много Peace Не ти пише килограмите на челото.

# 213
О, аз се радвам! Но ми е странно, защото си мисля, че за разлика от 1см трябва да се свали повече.

# 214
  • София
Шоки, tania6, благодаря за куража  Hug
То не че толкова съм се втренчила в тоя кг., по - скоро ме интересуват причините, поради които се случи да го кача за 48 часа  Laughing  
Шоки, твоето преживяване е много интересно и вероятно близко до моето. Благодаря, че го сподели  Hug

hot tea , сваляш мазнини, затова имаш намаление в мерките, а не в теглилките. 1 см мазнини не биха се отразили в кантара, защото са леки. Но това е най-хубавото сваляне !!!   bouquet

# 215
hot tea, нали виждаш, че има и други такива случаи - намаление в сантиметрите, което не съответства на намалението в килограмите (обикновено много сантиметри, а по-малко килограми) Wink Всъщност това го дават като нормално за този начин на хранене. Обяснението може да бъде уплътняване на мускулите (а те тежат повече от мазнините, така че откъм килограми се компенсира).

Вив, моето преживяване според мен се дължеше на това, че пренебрегнах вит. Д в онзи момент, а и още не бях започнала магнезия Embarassed Просто здравословно не бях в най-добра форма (според мен заради спирането на вит. Д), така че организмът явно си е имал причини за това поведение. После, когато пак се почувствах нормално, тенденцията на теглото тръгна надолу. Не знам дали си го обяснявам правилно, но понякога явно организмът си има някакви нужди, които си отстоява. (Всъщност аз си обяснявам първия килограм като точно задържане на вода от много сол и жега. Но следващите 1-2 не си ги обяснявам, т.е. тогава започна една поредица от проблемчета и може те да са причината, но не е било много сол и жега.)

Продължава дебатът в Швеция за и против животинските мазнини и НВ-ВМХ Crazy Професорите не отстъпват, разбира се, но и от привържениците на НВ-ВМХ им се отговаря достойно Wink Всъщност става въпрос за това, че 1) няма никакви данни за вредност на наситените мазнини; 2) полиненаситените, които според професорите са препоръчителни, всъщност са доказано вредни; 3) не е доказано, че високият холестерол сам по себе си е опасен, да не говорим, че ако се мери общ холестерол, това е безсмислено и не дава никаква представа; 4) има вече данни, че намаляване зорлем на холестерола може да доведе и до опасни последици, а специално при жените изобщо няма никакъв смисъл. Така че професорите са отчайващо изостанали...

В такива спорове често се привежда като аргумент против НВ-ВМХ, че има традиционни култури, които консумират много въглехидрати (кореноплодни, плодове) и въпреки това нямат заболяванията на цивилизацията. Но такива култури нямат и бяло брашно, и захар (освен в плодовете), и Е-та, и трансмазнини... Така че картофите и оризът сами по себе си едва ли довеждат до тези проблеми, но когато възникнат метаболитните увреждания, тогава и картофите, и оризът, и пълнозърнестият хляб вече не са полезни...

А пък Authority Nutrition публикува унищожителна статия за провала на съвременните препоръки за здравословно хранене (нискомазнинно и високовъглехидратно): http://authoritynutrition.com/mainstream-nutrition-has-failed-miserably/ Wink

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 13:54 от Cioccolata

# 216
Аз се включвам по отношение на готвенето на храна за дни напред.Като уточнявам и моля, не приемайте поста ми като повод за спор и конфликти.    Hug
В храна, сготвена днес, а консумирана чак в сряда/четвъртък , че и след това, вече няма нищо полезно.Тя може и да не е развалена, може да става за ядене, ще засити, но в нея не е останало нищо , което тялото да може да извлече и да използва.
Когато ядяхме месо, се е случвало например в неделя мъжа ми да подпали скарата, правим повече печено месо, което остава.И във вторник вече изобщо няма същия вкус.А това е само осезаемото усещане за храната.
А в сготвената храна си текат някакви процеси, които ние макар и да не усещаме вкусово, не водят до по-добра храна, а напротив.
Сега, и на мен ми се случва да сготвя за вечеря и да остане за обед на другия ден.Но се стремя да рядко, по изключение.
А да ям храна на повече от два дни, вече е изключено да ми се случи.Ако сготвя днес и не се изяде до утре вечер най-късно, заминава на боклука.

Пп:от няколко месеца вече, май от Коледа насам, нямам нужда от кремове/масла за лицето.Имам смесена кожа, винаги след баня получавах едно опъване, изсъхване на кожата.Вече го няма.
Мацам по малко под очите, ама то е повече от суета, отколкото от необходимост.   Laughing

# 217
Краси, така е, но за съжаление на повечето хора им се налага най-малкото да си носят обяд на следващия ден на работа
Да не говорим, че такъв ресурс от време за двукратно готвене всеки ден имат много малко хора и то неработещи или такива със собствен готвач
Другите се спасяват кой както може
Ние напр купуваме прясно месо всяка събота и трябва да се сготви до два дни, иначе е заминало
Да не говорим, че до магазина е 10 км и отиване и връщане е също ресурс
Затова се отдвам на готвене цяла неделя и през седмицата само допълвам със салати и гарнитури, ако се налага

# 218
  • SA
Katarin X, ами нали всеки си казва мнението тук, защо трябва да приемаш различните от твоето мнение за конфликт?
Аз например не смятам, че в изпечено месо след 2 дни вече няма нищо полезно.  Peace Вкусьт му след претопляне може и да не е баш сьщия като по време на печенето, но си е достатьчно вкусно, поне за моя вкус , де. Ние сьщо купуваме само прясно месо, или риба и определено е по-добре да се приготвят веднага, отколкото да отлежават в хладилника в сурово сьстояние. Паленето на барбекюто пьк си е доста трудоемка работа и смятам за голяма загуба на време това да се прави през ден.  Simple Smile
W'A'S'P',  Simple Smile и при нас магазините, от които си пазаруваме са си доста далеч - обикновено в сьбота правим основните покупки и пьтуваме 20-тина км само в едната посока. Не е като в БГ да слезеш да си напазаруваш на 100 метра от кьщи.  Simple Smile

# 219
Винаги съм предпочитала прясно приготвената храна и затова и не пазарувам за дълги периоди напред. Но аз мога да си го позволя до голяма степен Peace Не всички могат, а и аз не винаги мога. Понякога е по-удобно да се приготви по-голямо количество, което да стигне за повече време (то пак не може да е за много дълго).

Освен това в крайна сметка нищо в живота ни в днешно време не е идеално или оптимално. А по този начин се спестява време и стрес. Така че си е удобство.

# 220
ние пак не сме като хората ooooh!
аз пека свинско руло специално един ден по-рано
студено ни е по-вкусно Thinking
е,свинско със зеле не става студено,нито агнешко
и аз от тези,които готвят за няколко дни Mr. Green
има и ястия,които са по-хубави притопляни,според французите Laughing
май бяха тези със сос Thinking,но виждам в рецепти забележката да се яде на другият ден

# 221
С моя късмет и изнежените ми принц и принцеса вкъщи... Мъжа ми се опъпчва много често от храна стояла в хладилника 3-4 дни, а на щерката хич не смея да дам храна на повече от два дни.
За щастие и бабите много помагат в готвенето, та често сме и на кетъринг от тях  Blush

# 222
Аз спрях да готвя големи количества, защото моите пък не ядът едно и също повече от веднъж. Хвърлям индурстиални количества. А напоследък спрях изобщо да готвя. Малко месо в тигана или на скарата и салата. Миналата седмица детето се примоли за пълнени чушки. Умувах с какво да заместя ориза, ама тя отряза с ориз и без подправки, иначе няма да ям. Направих една тенджера, за протокола тенджерката ми е малка, изяде една чушка, каза че не и харесват и това е, всичко замина в кофата. Оня ден малкото каза искам картофки , направих картофи с някакво месо, помирисаха го, и казаха, че не искат. Повече въобще нямам намерение да готвя, освен супа.  Tired Crossing Arms
За мен си пека дроб да речем на ската и 1 кг го ям няколко дена, аз обожавам студено месо, повече ми харесва и не претоплям.

Шоки, до колкото четох маслата за лице са рицин+студено пресован слънчоглед или зехтин. Аз го направих със слънчогледово, защото намерих едно много хубаво и мирише все едно късаш пита слънчоглед от полето  Heart Eyes Не мажа всеки ден и за сега не виждам промяна, но да споделя нещо което ме притеснява.

Втора седмица без млечни и вместо да ми се оправи кожата непрекъснато ми излизат гнойни пъпки по брадата. Като на пубертет ужас и болят м...а им  #Cussing out
Храната ми през седмицата е: зеленчуков сок сутрин (уж за пречистване пак за розацеата - състои се от магданоз, кореандър, някаква маруля, тиквичка, броколи и от време на време малко цвекло или репички - това изцедено, само сок) след това ям 2 лъжички семена чия, разбъркани с вода, става една слуз, която пак четох че е добре за профилактика на сотмашно чревният тракт при кожни заболявания. Обяд салата с макс 100 грама риба или малко парче месо. Вечеря една пържола, или омлет или кюфтета. Като калории не мисля че са много, но пак не мърдам, както и да е уж го правя за пречистване. Уикенда не пия сокове, нито чия, но ям много , режимно но обилно, просто съм гладна. Вчера съм яла например:
дюнера на Кам с пушено телешко месо и малко доматче.
агнешко (УАСП беше пускала рецепта преди) с лук и джоджен - изостанало цялата порция беше 100-тина грама.
5 кебапчета
5 ребра
Голяма салата с домат краставица и авокадо.
Малко от месото от детската манджа месо с картофи.
И не ми стана тежко, напротив, още можех да ям Sad

Дала съм си един месец за това прочистване със сокове и без млечни и ако няма резултат , вече се отказвам от всякакви експерименти  Crossing Arms

# 223
joya, много си ги разглезила тези деца Twisted Evil Като са си поискали ориз или картофи, ще си изядат сготвеното.

Не знам защо може да са пъпките Embarassed Има доста отзиви на хора с проблемна кожа, които казват, че като спрат млечните, имат голямо подобрение. Други пък получават подобрение от спиране на глутеновите. Да не би да е случайно някакво изчистване на организма? newsm78 Или пък от слънчогледовото олио? Нямам представа Sad При мен съм споделяла какво беше предизвикало точно такива пъпки (собствената ми глупост) - година и няколко месеца пих витамини Б-комплекс, защото специално Б6 помага за хормоните (повишава прогестерона). И наистина имаше ефект, макар че ефектът може да е бил и от храненето Rolling Eyes Тогава не ми хрумна този вариант. Но след първите може би 2 месеца започнаха да ми излизат пъпки и продължи така до около 2 месеца, след като спрях витамините. Упорито отказвах да повярвам, че е възможно да е от тях ooooh! Но когато го допуснах като възможност и проверих, се оказа, че има 2 проучвания с такива резултати - че вит. Б6 и Б12 могат да доведат до акне при жени във фертилна възраст, но симптомите изчезват след спиране на приема.

Сега виждам, че специално пиеш сокове за прочистване. Да не би това да е техният ефект? newsm78

А всъщност защо искаш да правиш такова прочистване? Embarassed

# 224
Кожата е орган, чрез който става чистенето или с други думи - не се отчайвай, ако първите дни е такъв ефекта, пъпките са сигнал, че организма се чисти от нещо, би трябвало да изчезнат скоро.

Общи условия

Активация на акаунт