ВМ-НВХ, част 62

  • 42 257
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 6 425
joya, а какво ти е нивото на вит. Д? Важно е да бъде в тези граници: http://grassrootshealth.net/media/images/chart-serum-level-intak … charts-single.pdf Засега в лабораториите прилагат много по-ниски референтни граници, но вече от години излизат данни, които показват, че препоръчителните стойности са доста по-високи, за да имаме полза от вит. Д (а той е съществен за много аспекти на здравето).

Тук (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IEYkjvUVFVw) д-р Хийни казва няколко важни неща:
1. За да се гарантира, че всички хора ще постигнат препоръчителните нива, много от тях може да се нуждат от 7000 - 8000 единици/ден, макар че 4000 - 5000 единици/ден би било достатъчно за някои (но не за всички). Различните организми реагират различно, т.е. някои увеличават нивото бързо с по-малко единици, но на други им трябват повече единици и по-дълго време.
2. Дори 15 000 на ден НЕ Е ОПАСНО, защото на практика толкова може да се синтезира за 15 минути на плажа. (Но обърнете внимание, че на плажа сме почти голи, което не се получава в града през по-голямата част от годината).
3. Калцият, за чието усвояване способства вит. Д, спира да се повишава, когато се достигне максималното поносимо за организма ниво (това показват данните от проучването).

Искам да препоръчам един блог по принцип (на ветеринар, който се храни НВ-ВМХ и прави страхотни анализи): http://high-fat-nutrition.blogspot.ca/

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 19:40 от Cioccolata

# 271
  • SA
  • Мнения: 3 349
Ех, най-после успях да си сваля цялата книга на Dr. Bernstein - Diabetes solution. Има я в awaxhome, ако някой проявява интерес.

# 272
  • Мнения: 958
Гали, мерси  Hug

Шоки, не съм го мерила, знам че е важно, но с нови кръвни ще се уредя чак декември. Така че ще пия на око, пък зимата като го премеря ще видя, дали е нормален. Със сигурност съм под нормата, крия се от слънце, заради кожата, не съм пила редовно вит Д от пролетта, няма как да ми е в нормални норми. Сега го започвам пак с рибеното и магнезия.

# 273
  • Мнения: 2 275
не мога да не се похваля Grinning
питам половинката "какво искаш за обяд?"
отговор:"пържола и домат!нещо напоследък не ми се ядат хляб,картофи и подобни"
аз :"искаш ли някакъв десерт?"
той:"не,но ако направиш твоя с маскарпоне,сметана и малини ще хапна!отдавна не си го правила"
това след близо едногодишен режимен труд bowuu
хляб отдавна не предлагам/не купувам/не правя,но по някой картоф (за заблуда Wink) често
никога не съм му говорила за режима и не знае за съществуването му,но му харесва изобилието на свински ребра,сланина Mr. Greenдядо му се бил хранил така

# 274
  • Мнения: 6 425
Браво, Танче! Simple Smile Така се постигат най-големите успехи - лекичко, с добро, подмолно Laughing
Скрит текст:
Аз съм разказвала, че баща ми си има ген за диабет (баща му и чичовците му бяха диабетици), отдавна си има добре оформено шкембе, а през декември му откриха ИР и оттогава е на метформин. Според мен не е развил диабет досега донякъде защото много се движи (ходи пеша, а и често се качва на Витоша). Но донякъде има заслуга и нисковъглехидратното готвене на майка ми през последните 2 години Peace Т.е. това не му пречи да си купува пържени картофи, бисквитена торта, ашуре, оризови манджи и подобни, като ходи на Витоша, а понякога и в София, но поне повечето време ограничава въглехидратите. Аз много говоря, обяснявам, но напоследък съм вдигнала ръце, той е много упорит и не ще да спре пиенето (а пие много и от доста години), а преди няколко месеца въведе и ежедневна бира с чипс ooooh! Но явно има полза и от говоренето, и от личния пример на мен и майка ми, защото наскоро го чух, докато говореше със свой приятел по телефона: "Трябва да минеш на диета, Тони, да ограничиш въглехидратите" Laughing

Кажи как го правиш този десерт с маскарпоне, сметана и малини Praynig

Аз започнах да се стягам за море (утре заминавам за седмица в Гърция) Sunglasses

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 10:22 от Cioccolata

# 275
  • Мнения: X
Танче, супер и само така

Шоки, приятна ваканция, къде ще ходите?
Завижд, макар че нали бяхме вече, ама нямаме насита на гръцкото море, ципуро, ретсина и кухня
Точно търся откъде да вземем за догодина плажни столове и чадър, за да сме независими от организираните плажове, а и да останем повечко време, като не даваме по 20 евро на ден за консумация
Ще ни липсваш, ама почивката е по-важна все пак
 Hug

# 276
  • Мнения: 6 425
W'A'S'P', близо до Солун - на хотел (то май други варианти не са популярни).

Да дам линк към едно клипче, което гледах снощи: http://www.abc.net.au/catalyst/stories/3821440.htm#.Ugpz9h2eeKE.facebook Общо взето същата информация като в Sugar, the Bitter Truth и The Skinny on Obesity (за вредата от захарта и най-вече фруктозата - с участието на Робърт Лъстиг и Гари Тобс), но много сполучливо синтезирана до 18 минути. Направи ми обаче впечатление нещо, което преди явно съм пропуснала: Лъстиг казва, че при разграждането на захарта в организма до глюкоза и фруктоза глюкозата е тази, която се отлага като подкожни мазнини (под влиянието на инсулина) и всъщност тези мазнини не са толкова опасни, но за сметка на това фруктозата е видът захар, който е отговорен за мазнините около вътрешните органи (висцералните мазнини), а те са и действително опасните. Т.е. знаех, че фруктозата в много по-голяма степен предизвиква ИР и метаболитен синдром, отколкото глюкозата, също и гликиране, но точно това за висцералните мазнини и фруктозата май не съм го знаела.

# 277
  • Мнения: 2 275
Шоки Hugето я:

маскарпоне с кокосова сметана

200 -250 г маскарпоне
200 мл кокосова сметана
се разбиват с миксера на пухкав крем
прибавят се замразени малини,разбърква се с лъжица и се слага с лъжица в купи/чаши за мелба
сипва се по една лъжица кокосово олио (като се е втечнило е по-добре и става приятна ,хрупкава,кокосова глазура)
и в хладилника за няколко часа (да се размразят малините)

има я на втора страница в темата с рецептите Wink
УАСП Hugмай я прави с разтопен шоколад вместо кокосово масло!
Приятна ваканция!Ще ни лисваш Laughing

# 278
  • Мнения: 6 425
Благодаря! Аз се замислих за вариант за обикновена сметана (може би дори заквасена) или наистина шоколад. Ще видим по-нататък Wink

kameloth, може ли да помоля да ми изпратиш файла на книгата на д-р Бърнстайн на мейла или да го качиш някъде, откъдето да може да се дръпне? Embarassed Намерих я на сайта, но ми искат не само регистрация, а и плащане newsm78

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 11:37 от Cioccolata

# 279
  • Мнения: 2 752
А откъде купувате кокосовата сметана?

# 280
  • Мнения: X
Благодаря! Аз се замислих за вариант за обикновена сметана (може би дори заквасена) или наистина шоколад. Ще видим по-нататък Wink

kameloth, може ли да помоля да ми изпратиш файла на книгата на д-р Бърнстайн на мейла или да го качиш някъде, откъдето да може да се дръпне? Embarassed Намерих я на сайта, но ми искат не само регистрация, а и плащане newsm78

И на мен плс
 Hug
Аз май я бях свалила отнякъде, но ме я намирам  Embarassed

# 281
  • Мнения: 2 039
Здравейте, аз най-накрая успях да ви изчета  Hug Супер четиво, както винаги!
fata_morgana, коя е спиралата която се измива само с вода, че ме заинтригува?

# 282
  • Мнения: 2 275
КОКОСОВАТА СМЕТАНА трябва да стои там,където е кокосовото мляко.
Аз съм правила и с течна животинска сметана и слагам малко кокосови стърготини за аромат

# 283
  • Мнения: 13 420
Кокосовата сметана изчезна от магазините преди около година, ако смятам правилно. Само кокосово мляко намирам за съжаление, а много я харесвах. И с кафе беше супер и за готвене, но не знам защо я спряха.

# 284
  • София
  • Мнения: 10 858
W'A'S'P', близо до Солун - на хотел (то май други варианти не са популярни).

Да дам линк към едно клипче, което гледах снощи: http://www.abc.net.au/catalyst/stories/3821440.htm#.Ugpz9h2eeKE.facebook Общо взето същата информация като в Sugar, the Bitter Truth и The Skinny on Obesity ...

Шоки, "The Skinny on Obesity" филм ли е? Като "захарта - горчивата истина"?
Понеже вторият много, много ми хареса и оттогава издирвам подобни, затова питам.
Търсих в Замундата, но няма нищо с това заглавие.


Относно спиралата и водата - аз ползвам неводоустойчиви спирала и почиствам с мицерална вода. Не нам до колко е чиста тази вода, но прекрасно и лесно ми почиства спиралата (ползвам само спирала и молив).
А и не остава филм след това и е много приятно и свежо, както и перфектно почистено лицето.

Общи условия

Активация на акаунт