ВМ-НВХ, част 62

• 42 400
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Balonesa, аз изобщо не съм за пример, понеже си карам доста либерално (основно с плодове напоследък), но за спорта бих ти предложила, ако все пак държиш да спортуваш всеки ден, да караш с 2-3 по-тежки тренировки на седмица с треньор (както си започнала), а през останалите дни да правиш нещо по-кратко и спокойно (йога, пилатес, някакви силови или комбинирани без подскоци за 20-30 мин, разгледай темата за домашните тренировки, ако искаш, и аз мога да ти препоръчам, пиши на лични)...
Кам, и от мен благодаря за книгата за диабета!  bouquet
АгиHug
Щях да пиша и още неща, но забравих... newsm78, понеже постоянно наваксвам с четенето на темата...
Шоки, приятна и слънчева почивка!
Аз пък вчера сутринта ставам, наболява ме гърлото, чувствах се отпаднала, явно някакъв вирус се опитваше да вземе надмощие. А аз се чудех защо предишния ден изведнъж ми се отвори огромен апетит. Има ли други шашави като мен, които стават много гладни, когато се разболяват? Mr. Green newsm78
Подхванах го аз от сутринта обаче с много лимон, пържола с масло, после през деня ометох всички налични плодове (грозде, сини сливи и праскови), за първи път от много време ми се ядяха. Завърших вечерта пак с пържола с масло, поспах добре и днес съм пушка.  Mr. Green
Е, и кантарът отчете половин кг отгоре, ама какво да се направи... да си гледа работата!
И за покажа колко съм над този кантар, следобед си хапнах шепа пресни орехи, вкусотия!
Онзи ден си купим най-сетне кокосово мляко, чудно е, но на вкус с кафето няма особена разлика с кокосовото масло. И фрапе миксер си взех, та по този повод взех сериозно да прекалявам с кафетата...
Ходих на рд и за пореден път се убедих, че тортите изобщо не ме блазнят. Не ми се дояде и си казах, че не желая. Добре, че приятелката ми е много близка, та нямаше коментари и въпроси.
Същата тази приятелка онзи ден ми каза, че сериозно се е повлияла от нещата, които си говорим за храненето (пея каквото съм научила оттук  Mr. Green), и доста е ограничила въглехидратите. А никога нищо не ми е казвала, винаги ме изслушва само с интерес и ме е разпитвала, но тя самата няма здравословни проблеми, нито нужда от отслабване...Така че сейте щедро, не се знае къде ще поникне... Joy
Момичета, като гледам колко малко хапват доста от вас, аз явно съм нещо повредена...С една пържола на обяд изобщо не мога да мина... newsm78
Ето едно примерно мое меню:
Скрит текст:
З: авокадо, сирене, домат (по 1 брой от зеленчука, сирене може би около 30гр); кафе с кокос. масло
О: биволски катък с чушка и печена тиквичка (150 грама)
СлЗ: кафе с кокос
В: печен джолан (250 грама)
Късна вечеря: 1,5 авокадо, 50 гр сирене, 1 домат; 150 грама гъби в масло
Това е в ден, в който съм яла сравнително малко, другите ще ме е срам да ги напиша... Joy
Иначе на този етап 5-кратното хранене доста ми пасва на режима на живот и се чувствам супер, макар че с честото похапване на някой плод (и черен шоколад, макар само по парченце към кафето  Embarassed) нищо не свалям, но пък ми е едно леко, приятно, спокойно и незатормозено. От месец почти не съм хапвала и хапка нережимна храна (изключвам половин бонбон линдт и плодовете). Не ме и влече...
Вив, мерси за рецептата, наистина звучи супер, ще се престраша да опитам вероятно!
И на мен понякога ми се прияждат купешки колбаси (понеже домашни няма откъде). Добре, че е много рядко, че и най-читавите, с 5 съставки максимум, имат пшеничен протеин, ако не друго...Да не говорим за тези с повече съставки, дето съдържат и ГФС, и кой знае още какви хубости...

# 391
  • София
Морска Леми, забравих да го напиша   bouquet

# 392
Аз рядко попадам.

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 19:50 от hot tea

# 393
А аз искам да попитам само с бонфиле ли става, може ли с друго месо?
Вивиан, разпали страстите с тази пастарма  Heart Eyes

# 394
Аз мисля, че и с контра филе също ще стане. Може би ще трябва да се разреже на 2 по дължина ако е дебело парчето newsm78
Вив, я кажи?

Днес сготвих гювеч със свинско, сини домати и тиквички, супер е, обаче нещо все към доматите ме тегли и май ще пренебрегна гювеча Mr. Green

# 395
  • SA
О, yulinga , това с отварянето на апетит преди разболяване не е никак необичайно. На мен майки сьс злояди деца са ми споделяли, че започне ли детето им да яде в по-големи количества и с апетит, очакват и някакви признаци на инфекция. Предполагам е свьрзано с факта, че инфекциите, особено с температура, ускоряват обмяната на веществата.
Herzen, сладурка! На мен сега ако отнякьде ми изпаднат розовите доматки от градината на майка ми... хич няма да им простя, пьк ако ще и да кача 1-2 кг. Макар че от салати никога не сьм забелязала да качвам. Тук домати ям само чери, другите приличат на пластмаса.
За домашните луканки, пьк като си спомня колко вкусни правеше дядо ми... ех... нищо общо нямаха сьс сегашните произведения, продавани под наименованието "луканка". Рецептата на Вив заслужава да се пробва, само май ще трябва да слагам месото в хладилник, че тук през зимата температурите хич не са ниски. По сходен начин тук приготвят едно сушено телешко месо - biltong- което е страхотно вкусно и е единственото обработено месо, което купуваме.

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 19:46 от kameloth

# 396
Здравейте, да се присъединя към благодарностите за книгата. Кам  Hug
yulinga и аз бая си хапвам, особено с намаляването на млечните а усетя ли че се разболявам мога да изям всичко около мен  Embarassed.
Значи менюто ми днес:
закуска - сърца (200 грама ) с масло и лук
обяд - зелева салата с 250 грама дробчета с масло
само до сега. Иначе кафето чисто, вдоата почти 2 литра до обяд.
Обикновенно стандартната ми меню без млечни е:
закуска - 1 авокадо, 1 домат, парче сурова чушка две рохки яйца всичко объркано
обяд - салата домати и краставици или зеле с малко парче месо или риба
вечеря същото ама с голямо парче месо и почти без салата.

Да се върна към детското хранене с децата проведохме сериозен разгово и изхвърлигхме всички боклуци - демек сладолед, ледени сокчета, не ледени сокчета, мюслито и едни рибки снакс, дето много го обичат. Друго нямаме. Доста тежко го приеха но сами се справиха. Вчера купихме 10 килограма различни плодове и направихме ледени сокчета от ягоди и ябълка, сладолед от кокосово мляко + банан + горски плодове поръсен с бадеми. Довечера ще пробваме.
А и откритието ми, направих пилешки хапки с панировка от пекориньо (оригинала е пармезан, но на мен вкуса на пекориното повече ми харесва) + бадемово брашно + кокосови стърготини + брашно от лук и чесън (ама това го скипнах) Хапките се топиат обилно в това, след това се топят в разбито яйце с малко мляко или сметана и след това пак в горната смес.
Стана убиец, аз само ги пробвах, защото са ми с ядки и малко млечни, но наистина с асупер и хрупкави, като не ги правих с бяло месо а с бут, по-сочни стават. И не ги пържих в много мазнина, а съвсем малко мас в тефлоновия тиган.
За пилето сте писали, ние също рядко ядем, аз лично не го харесвам на вкус, особенно пък тук, докарва ми на химия. Но децата го харесват, по-крехко е за това от време на време им купувам бутчета или по-лесното пиле на грил. Аз си купувам вътрешности, но рядко, предпочитам телешки и агнешки.

Вив за пастърмата Peace И аз съм фен, цяла зима правим. Намерих и даже човек който ми прави и домашни луканки, аз си купувам продуктите тои само червата и така Simple Smile Между другото адох пастърма от сърца на дивеч, мисля че сърна, не ми хареса много, повече ми харесва филето. Само телешкото не го докарвам все ми остава влажно.
Правила съм го и с голямо парче котлет без кокал, пак става супер, само ако има мазнина я режа, защото става жилава после. Свеки правеше и с бут.

# 397
joya, рецепта за пастърмата newsm18

# 398
  • София
Да, става с всякакво месо, което е по-сухо, в смисъл без сланинки. Не че те пречат, просто като се яде после е жилаво. По същата схема може да се суши и врат без кост. (с подправки или чист, само престоял в сол)
Лесно, бързо, и чисто от хими! и хиляда пъти по-вкусно от всичко купено.
Направо се замислих дали да не метна едно парче в хладилника, въпреки че тоя вариант не съм го проигравала, направо ми се дояде ...  Heart Eyes

# 399
Гледам тук и преглъщам ли, преглъщам.

А увивате ли го в нещо? Аз се притеснявам, че ако вали и е на балкона ще стане...

# 400
  • София
А, амджик! Е това е  Heart Eyes

Ето я темата, от която аз се научих да си правя разни неща:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=614548.0

# 401
към Balonesa
"Ядките в големи количества не са най-подходящата храна, но ако са част от режима ти от време на време няма да навредят! За мен ядките са нещо като деликатес. Когато реша да ям нещо различно, нещо с което така да се каже да си угодя това са ядките! "  Инес!
много неща от менюто май са "деликатеси" , затова не се получава отслабване,нали?

# 402
Вив, нямаш си друга работа да даваш такива идеи.  Wink
Баба ми не признаваше, така модерните сега, чери-доматчета, изкореняваше ги като плевел.  Joy
Какви домати помня, няма го вече този вкус. Sad
Ще спретна и аз една пастърма в хладилника.

# 403
Уважаеми прекрасни дами (и господа, ако има такива) - здравейте! Не знам дали тук е мястото да споделя нещо с вас, но така предположих. Ако съм сгрешила- простете. Аз съм на 23 години. През целия си съзнателен живот съм била с наднормено тегло. На много от вас ще ви е познато какво ще напиша- диети, разочарования, хапчета и т.н., и т.н. Минах от отчаяние, през "ще се обичам такава, каквато съм", като стигнах до пълно разочарование. Някои казваха- от хормоните е. Други- от жлезите е. Но аз сама си знаех горчивата истина- проблема е в яденето ми. И ме беше срам да го призная толкова години сама пред себе си. Да не ви отегчавам- След години лутане по диети по ден, седмица, 90 дни, не-знам-си-колко дни, взех кардинално решение. Взех може би едно от най-важните решения в моя живот- аз вече няма да съм на диета, аз ще се храня така от тук нататък и това ще стане начина ми на живот! Избрах това, което ми подсказваше организма ми- хранене с ограничен прием на въглехидрати (или както вие го наричате ВМ- НВД). Това стана част от живота ми. Промени ми се мисленето, промени ми се характера, промени се начина ми на живот. Започнах да спортувам. В началото полека-лека, заради многото ми килограми, след това по-усилено. Всеки ден за мен е прекрасен, защото знам, че съм на правилния път. Обичам се! Преди се криех зад широките дрехи, а сега подбирам само такива, които ще са по тялото ми, защото съм горда от себе си. Все още съм "голямо момиче", но вече не съм огромна. Свалих 30 килограма и продължавам напред! И най-важното - След години мъчения и хормонални таблетки- цикълът ми най-после се регулира. Сам! Тялото ми никога не се е чувствало толкова добре!..
 Искам само да кажа нещо последно и ако поне 1 човек усети силата на думите ми и повярва в тях ще бъда безкрайно щастлива- Моля ви мили хора, не се отказвайте, не се предавайте, вие можете! Всичко е възможно, стига да го желаеш до болка! Обичайте се и се грижете за тялото ви- то ще ви се отблагодари!

# 404
fluffy, страхотно
браво, много се радвам за теб
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт