ВМ-НВХ, част 62

• 42 386
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • SA
FluffyPaws Hug, страхотен пост! И поздравления за прекрасните ти резултати!   bouquet
Имаш основания да си горда сьс себе си!

# 406
Здравей пак!  Hug Ето и моите тълкувания на храненето ти:

Ето какво съм яла тази седмица:
понеделник:
1. шунка с кашкавал, капучино - не.
2. овчарска салата (?), 4 бразилски ореха, кафе
3. телешко месо, салата домати, грозде 50 гр. - не.
4. кисело мляко 150 гр. - не, много е, освен као го ползваш за пълнеж във високопротеинов или високомазнине десерт без захар.
вторник:
1. 2 яйца, 1 краставица, 1 авокадо, кафе
2. дюнер - без питката, картофите и сосовете надявам се Simple Smile, 3 бразилски ореха, 1с.л. бадемов тахан - много става вече ядки всеки ден. И на мене ми е много! Simple Smile
3. телешко варено (без картофите). салата. овче сирене 100 гр. - може и без него, сложи повече салата с повече зехтин.

сряда:
1. 3 яйца, масло, шунка, капучино - не ми харесва тази шунка, защото всички обработени меса са със съмнително качество.
2. лефер на скара, салата краставици, кафе с кокосово масло - това само по себе си е цяло хранене (следобедна закуска или сутрешна), боровинки 300 гр (тука се олях  Embarassed) - много е.
3. пилешка яхния с чушки и домати, салата, сирене, сланина 20 гр. - няма нужда от сланината, ако в яхнията има нормално кол-во мазнина.

четвъртък:
1.шунка, кашкавал, фреш лимон, капучино - ох, и това не ми харесва, все съмнителни храни, особено ако кашкавалът не е качествен и добре узрял. Фрешът също не ти трябва сутрин изобщо.
2. плескавица, салата краставици, мн. малко чийзкейк (30 гр), кафе с кокосово масло - не.
3. омлет с наденичка, салата, сланина, масло - няма нужда от чааак толкова мазнини. Щом си готвила омлета в тиган + наденица, която е тлъста, значи има достатъчно много мазнини. В този случай дори салатата няма нужда от зехтин.

петък:
1. 1 авокадо, 2 яйца, 1 краставица, кафе с кокосово масло - това ми звучи по-добре, дори с кафето. Simple Smile
2. рибена супа, 100 гр. малини, кафе с кокосово масло 1с.л. - второто вече е прекалено много, нека бъде само чисто черно, може и разредено с вода да не ти горчи.
3. сьомга на скара, салата - супер! тук може да се сложи малко зехтин, ако ти е безвкусна салатата.

Яж максимално прости неща! Месо/яйца + зеленчук + мазнина на вкус или по необходимост. Не се тъпчи с масло насила само и само да докараш висок процент мазнини. Плод по 1 на ден, може между храненията, но НИКОГА сутрин, защото ще ти повиши кръвната захар и ще си гладна през целия ден. Кафето с кокосово масло е много калорично и се използва за заместване на хранене.  Това е, семпло и вкусно. Simple Smile

Аз редовно допусках тези грешки и ми отне цяла година, докато схвана как да изчистя храненето си. Чак сега открих как става.  Rolling Eyes

# 407

има консрванти, задържа вода... и за шунката важи същото
за тази зима съм решила, че ще си правим домашна луканка, нищо от магазина не става за ядене  ooooh!

AGLIKKA  Hug
Скрит текст:
време ти е да се махаш от тази токсична среда - няма такова нещо. просто не знаеш за какво става дума.  Hug де да беше "токсична" за да си намеря извинения, но не е така. просто не ми се пише във форуми по този въпрос, но да кажем, че семейството ми преминава през огромно изпитание, което не пожелавам на никого, и бих искала да мога да направя нещо, за да се оправят нещата, но не може да се направи абсолютно нищо.  Cry

# 408
  • SA
АгиHug , много сили ти желая, милата ми!

# 409
АгиHug , много сили ти желая, милата ми!

Благодаря ти!  Hug Praynig

# 410
W'A'S'P'   bouquet  kameloth   bouquet Благодаря ви, стоплихте ми сърцето!  Hug

# 411
Вивиан, kameloth, AGLIKKA, brilqntina - мерси много за съветите   bouquet
Реших махам млечните и ядките. Зеленчуците ще ги огранича, салатите ми са около 100-200 гр., но явно пак е много.
Някак си не мога да се пречупя да закусвам само с кафе и кокосово масло - вижда ми се супер нездравословно. Не искам да стигам до крайности, все пак не ми е диета, а начин на хранене и вярвам, че със спорта ще даде резултат.  Praynig

FluffyPaws - браво на теб, продължавай все така!  Peace

Вивиан - майка ми прави такава пастърма, но става доста солено. Ние колбаси не купуваме много - ако нещо се излъжем, взимам един салам от Карфур или ХИТ, без консерванти и оцветители или прошуто от италиански магазин. От там е и шунката, която ям - само месо е, няма боклуци.

joya - браво за успеха с детските храни.
Сега съм в супер чудене как да храня децата. Добре, че са мръвкарчета и обичат риба, но детската кухня е пълна с хляб и картофи, фидета, ориз и т.н.  Няма как да контролирам какво ядат в градината, училище...

# 412
  • София
FluffyPaws, поздравления за резултатите! Това е огромен успех, браво!

Балонеса, солеността на пастърмата зависи от това, колко време се оставя да кисне в солта.
За 24ч. става съвсем нормална, за повече - става солена. В някои рецепти е посочено 48ч. - правила съм го и резултата е, че пастърмата не може да се яде от сол. За мен 24ч. е оптимален вариант и става много хубава  Embarassed

# 413
  • Пловдив
FluffyPaws, страхотен резултат!И най-важното е, че си намерила баланса, че се обичаш и се чувстваш добре като себе си и със себе си!Браво, продължавай в същия дух!  bouquet

# 414
Здравейте... Peace
Включвам се при вас с питане (ако разрешите Peace)....та 1г и 8 месеца се придържам към вм-нвд като съм имала и прегрешения разбира се  Embarassed...,основно обаче съм решила, че това е моя начин на хранене и така ще е за напред. Това, което същност искам да питам е....от 2седмици зачестиха тренировките като сутрин правя високо интензивно кардио 30 мин, а привечер поне 40мин силови упражнения в къщи това 6дни в седмицата като 7я ден е за стречинг(сиреч почивка Joy), нямам много за сваляне 169см съм и без да тренирам (имах такъв период за поне 3 седмици преди няколко месеца) свалих до 52кг, а когато почна да тренирам +ВМ НВД и качвам килограми сега съм 55 ooooh! Tired....направо ми е лошото...вярно , че съм стегнала телесата-горната част е абсолютен релеф , долна още има какво да се желае, но възможно ли е да прекалявам с храната.... newsm78....или покачвам активно тегло??? newsm78

Моля ви дайте съвет как да сваля поне до 50кг без да губя мускули...,поотчаях се малко Tired....защото единствения начин да сваля до толко е да спра с тренировките и храната и всичко ooooh!
Тук е момента да уточня, че за мен е важно какво показва кантара и формата на тялото и за мен перфектните мерки са височината-120 , ето защо аз съм 169-120=49кг е заветната цел Praynig....еми не става и не става.... Tired
Спирам до тук , че се поолях Embarassed

# 415
FluffyPaws , едно голямо браво и от мен.

Връщам се да ви чета сега.
А, много обичам кашкавал и сирене/козе,овче/ ,заедно с домат ,маслини. Мога само това да ям,но ги ограничавам. Доматките - и с тях трябва да направя същото.

*Semora*,качила си мускул. Гледай огледалото и метъра Simple Smile И аз варирам в кг-ми,но мерките вървят супер Peace
Иначе и аз горната част повече си я харесвам /рамо,гръб/,докато долната още ми куца. Вече не зная какво да правя-повече тренировки за долна част не са препоръчителни ,като че ли...То идеята е цяло тяло да се тренира.

Може ли да ми кажете как да приемам Вигантол?  bouquet

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 10:49 от Ioanna82

# 416
Не знам защото отричате така кашкавала.  newsm78 В хубавия кашкавал има само 0,5гр/100гр въглехидрати. Няма нищо общо със сиренето и киселото мляко.
Защото колкото е по-узрял, толкова е по-вкусен и толкова повече протеини съдържа
Ако е зрял година напр, то мазнините са поне 35%, а протеините и те са поне там някъде
И ако човек се поддаде на лакмията си, може само от кашкавала да надхвърли дозата протеини за деня а много протеини хем дигат кр.захар, хем спират разграждането на мазнини и учат тялото да предпочита протеините, което означава и собствените такива

Краси, само мазно месо се нарича "факирстване" и помага да се мине през продължителен застой
При Дюкан е постно месо, само филе
А тук филето се избягва, освен ако не е с мазен сос тип беарнез напр

Аги,  Hug
Често си мисля за теб  исе надявам на положителна промяна

А относно доматите, и без това са само няколко месеца годишно
Никой и нищо не може да ме накара да ги спра
И без това после осем месеца ще карам на зеле и други зелении

Гледа, пак пастърма се развява  Mr. Green
Така, така
Ние си правим винаги, когато пуснат добро филе и на добра цена

Семора, добре дошла
Да, на този режим се качва, но предимно активно тегло
Ако дрехите ти стават, нямаш нужда за притеснение, особено както и забелязваш релеф
Виж, ако са ти отеснели, ще трябват промени в храната
Иначе по нета има много снимки как един и същ човек изглежда без мускули на 70 и с релеф на 80 кг, примерно или жена на 55 и съотв 60

# 417
Ами да момичета...май трябва да се притеснявам по-малко за кантара а да гледам повече метъра и дрехите Hug Peace. Благодаря за отговорите  bouquet

# 418
 Hug на всички.
FluffyPaws, толкова си млада, а си разумна и мъдра. Тялото винаги се отблагодарява, ако се грижим за него. Пожелавам ти успех по пътя.

# 419
  • SA
Йо, вьв Вигантола има 660 МЕ вит.Д в една капка. В зависимост от дозата, която си решила да пиеш, ще си изчислиш колко капки дневно са ти нужни.
*Semora*, при усилени тренировки се качва мускул. А мускулите тежат. Не трябва някакво определено тегло да ти е фикс идея, особено когато тялото ти се променя при сериозна физическа активност. Гледай се в огледалото и как ти стоят дрехите, това е единственото, което има значение.

Общи условия

Активация на акаунт