ВМ-НВХ, част 62

• 42 398
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
hot tea , не съм се мерила, може би ще трябва.

Според мъжа ми изглеждам по-стегната в ханша и без промяна в бюста, но мисля, че ме мотивира.
Иначе записвам какво ям и на смятам с калкулатора колко калории на ден поемам - към 1400- 1700 кал.
При положение, че спортувам всеки ден по 1ч., което се води май леко натоварване - трябва да приемам към 2000 кал. (58кг/158 см съм).
Май е малко отрицателния кал. баланс, някъде пишеше с към -500 кал на ден да се приемат, за да се отслабне.  newsm78
Но няма да се откажа, бавно и постоянно към успеха Wink
Чудя се дали не прекалих със спорта - май всеки ден е много, може организма да се е шокирал и за това сега да се инати. И също се чудя кой спорт да остане. В момента ходя на:
1. Power plate - харесва ми, че са 30 мин., близо до работата, става в обедната почивка и май помага за целулита и правя там много коремни преси.
2. Спиннинг - много интензивно натоварване, яко пот.
3. Вдигане на тежести - стяга и натоварва всички мускули.

Май ще направя тренировките до 4 в седмицата - 2дни тежести, 1 power plate и 1 спининг.

Вие как тренирате?

Ооох, де бях и аз 58кг!  Cry Направо завиждам за теглото ти.  Embarassed

Спортуваш доста, намали тренировките и се концентрирай върху силовите. Единият вариант е да изкарваш пълна силова със всичките й такъми 3 пъти в седмицата и нищо друго, а другият 5-6 дни в  седмицата кратки високоинтензивни комплекси по 20 мин. Все едно си разбиваш силовата тренирвока на повече части.

Ядките и плодовете, както и млечните имат прекалено много въглени. От неделя съм на много стриктно НВД и вече стомахът ми е залепнал за гръбнака - толкова ми се е свил коремът.  Joy Обаче долната част, където са червата, е по-издута, може би заради зеленчуците. Едва днес ще си позволя "режимен десерт" - парфе от кис. мляко, 1 праскова, желатин и блат от смелни ядки с какао. Сложих малко мед в блата да заприлича на нещо, но малко ме е страх да го ям. Надявам се да не ми развали напредъка. Иначе от сместа направих 9 порции, та поне ме утешава мисълта, че порцията ще бъде много малка, а меда - нищожен.

Относно тренировките още натамънявам кое ми е по-добре, все още ги ошлайфам, защото уж са силови, а не са ми достатъчно интензивни и все още тренирам с малки тежести. Напредвам по малко, но все пак трябва да се напъна повече. Редувам ги през ден, а в другите дни спретвам или домашна тренирвока, или интервално на кроса, или разходка. Но понеже вкъщи грижите са ни много и ми е много напрегнато, не мога да усетя така спокойствие, че си правя нещата. Да не говорим, че имам и много неприятни служебни ангажименти, които ме чакат есента, и сега съм в безтегловност, направо ме е страх да ги почна.  Sick #Crazy Изобщо, при мене все няма почивка. Отдавна не съм имала едно лято да си почина спокойно, да попътувам някъде, малко да разнообразя.  #Cussing out Омръзна ми всичко. Само спорта ме развлича.  Rolling Eyes

# 376
Треньорът (от хората на Милко) ми вика вчера, че малко мазно ям - да махна млечните, салатите и ядките - само животински мазнини.
Добре де, така не става ли Дюкан?
Никакви млечни, никакви зеленчуци, нито ядки....само месо?     Thinking

# 377
При Дюкан не се ядат мазнини. Тя е написала, че мазнините са и само 45%, май. newsm78 Аз мисля, че ако махнеш млечните и ядките нещата ще са съвсем различни.

# 378
  • София
Дюкан отрича мазнините. Наистина е крайно, а и неправилно, поне според мен. Защото не се знае в кой момент ще се превиши нормата от протеин, а като няма зеленчук е нормално да се хапва повече протеин за да се задоволи глада, дори и да е мазен.
Според мен един добър вариант е мазно месо, яйца, салати и масло/зехтин/кокос. С две думи стриктно ВМ-НВХ. Умерени тренировки, както Аги е писала и мисля, че така доста добре ще се развият нещата, но резултатите ще се наблюдават повече в см.

Аги  , кураж мила Hug

# 379

ами доматите всъщност са плодове
и си мисля, че треньора е прав като цяло за салатите, като не сваля килограми
ама то пък в този сезон без салата си е наказателно за душата  Rolling Eyes

в заведението, в което обядваме служебно, ям само таратора, зелената салата с риба тон и шопската салата
и то не че аз отслабвам от нещо, но от шопската и качвам
и пак си е мое мнение - ама салатите трябва да са гарнитука, такава една мъничка, само за вкус  Blush

# 380
Herzen, Krasi , млечните ще ги махна, че от тях се опъпчвам, но салатките и ядките ми се свидят.  Rolling Eyes Имам много домашни домати, грехота ми е да ги хвърля.
AGLIKKA , мерси  Hug
Ioanna82 , ти ме обнадежди, дано.
То е ясно, че като се напомпа гръдния мускул, ще е ок - въпроса е с топенето на мазнините - не може да се каже на тялото от къде да топи. а по закона на всеобщата гадост - при мен първо топя от бюста и корема си ми стърчиии.  ooooh!

Ето какво съм яла тази седмица:
понеделник:
1. шунка с кашкавал, капучино
2. овчарска салата, 4 бразилски ореха, кафе
3. телешко месо, салата домати, грозде 50 гр.
4. кисело мляко 150 гр.
вторник:
1. 2 яйца, 1 краставица, 1 авокадо, кафе
2. дюнер, 3 бразилски ореха, 1с.л. бадемов тахан
3. телешко варено (без картофите). салата. овче сирене 100 гр.
сряда:
1. 3 яйца, масло, шунка, капучино
2. лефер на скара, салата краставици, кафе с кокосово масло, боровинки 300 гр (тука се олях  Embarassed)
3. пилешка яхния с чушки и домати, салата, сирене, сланина 20 гр.
четвъртък:
1.шунка, кашкавал, фреш лимон, капучино
2. плескавица, салата краставици, мн. малко чийзкейк (30 гр), кафе с кокосово масло
3. омлет с наденичка, салата, сланина, масло
петък:
1. 1 авокадо, 2 яйца, 1 краставица, кафе с кокосово масло
2. рибена супа, 100 гр. малини, кафе с кокосово масло 1с.л.
3. сьомга на скара, салата

# 381
  • София
Вярно, че доматките ги водеха плод ... напълно съм забравила този факт. Но няма да ги спра, ще ги намаля, но няма да ги спра ...  Embarassed

Балонеса, менюто ти ми се вижда добро.
Мисля, че би могла да махнеш капучиното и киселото мляко, плодовете, кашкавала, сиренето и ядките, въпреки че като количества не са ти големи  Thinking
Може също така да заместиш едно от храненията, примерно закуската, с кафе с повече кокосово масло. То наистина много засища и така ще намалиш дневната порция храна.
Но определено най-големият препъни камък са плодовете и десертите, както и капучиното (заради прясното мляко).

Ето какво съм яла тази седмица:
понеделник:
1. шунка с кашкавал, капучино
2. овчарска салата, 4 бразилски ореха, кафе
3. телешко месо, салата домати, грозде 50 гр.
4. кисело мляко 150 гр.
вторник:
1. 2 яйца, 1 краставица, 1 авокадо, кафе
2. дюнер, 3 бразилски ореха, 1с.л. бадемов тахан
3. телешко варено (без картофите). салата. овче сирене 100 гр.
сряда:
1. 3 яйца, масло, шунка, капучино
2. лефер на скара, салата краставици, кафе с кокосово масло, боровинки 300 гр (тука се олях  Embarassed)
3. пилешка яхния с чушки и домати, салата, сирене, сланина 20 гр.
четвъртък:
1.шунка, кашкавал, фреш лимон, капучино
2. плескавица, салата краставици, мн. малко чийзкейк (30 гр), кафе с кокосово масло
3. омлет с наденичка, салата, сланина, масло
петък:
1. 1 авокадо, 2 яйца, 1 краставица, кафе с кокосово масло
2. рибена супа, 100 гр. малини, кафе с кокосово масло 1с.л.
3. сьомга на скара, салата

Подчертаното е допустимо, но за по-бързо сваляне може да се изчисти временно.
Червеното е прът в колелата.

# 382
  • SA
Balonesa, не мисля, че по 3-4 бразилски ореха на ден са проблем и в такова количество каквито и да е ядки може да си хапваш. За доматите, особено пьк домашни  Heart Eyes, сьщо не мисля, че трябва напьлно да ги спираш. Не вярвам да изяждаш по килограм от тях дневно. Макар и да се водят плод, те напьлно се вместват в режима, то и  авокадото ако става за вьпрос е плод. Зеленчуци е добре да се ядат колкото се може по-разнообразни. На мен храната ти сьщо горе-долу ми допада. Иначе за известно време може да опиташ да ограничиш стриктно вьглехидратите ( от млечни, плодове и зеленчуци), но по-добре това да не е за много дьлго време. А и ти си доста отскоро на режима, така че имай тьрпение, ще се задвижат нещата, макар и бавно!

# 383

мдада-да и аз с домашните розови домати мрънкам ли, мрънкам колко съм дебела   Laughing
ама нищо де, като си замине лятото, тогава ги спри
и мазнините са ти малко, и въглехидратите много

това авокадо го яж в салатата, не навднъж сутрин

според мен ти е много храната като цяло, ама и другите да кажат (Рейн се покри, да ти ги сметне)
ако увличиш мазнините, ще намалиш количеството  и стомхът ти ще се свие, след като привикне
колко са ти големи салатите?

ако искаш, не ми обръщай внимание, аз съм екстремист, защото отслабвам само при много строго рестриктивен режим

# 384
Не знам защото отричате така кашкавала.  newsm78 В хубавия кашкавал има само 0,5гр/100гр въглехидрати. Няма нищо общо със сиренето и киселото мляко.

# 385

има консрванти, задържа вода... и за шунката важи същото
за тази зима съм решила, че ще си правим домашна луканка, нищо от магазина не става за ядене  ooooh!

AGLIKKA  Hug
Скрит текст:
време ти е да се махаш от тази токсична среда

# 386
  • София

и мазнините са ти малко, и въглехидратите много

ако увличиш мазнините, ще намалиш количеството  и стомхът ти ще се свие, след като привикне

Да, така мисля и аз.  Peace

Кашкавала си е ок, само двата му минуса са, че все пак е от мляко, (въпреки че сирене и кашкавал, ако са добре узрели, почти нямат въгл), другото е, че в кашкавалите по магазините не се знае какво има (особено се съмнявам за маргарин в тях  Embarassed) Не може нагрят кашкавал в микровълновата или на котлона да стане на локва мазнина. Поне да беше хубава мазнина  Laughing

О, домашни  пастърма, пуски и сланина си правим всяка зима ние Simple Smile Много си ги обичам, а сега вече ще са ми и позволени  Heart Eyes Досега винаги ги ограничавах.

# 387
След 2 месеца стриктно неядене на никакви салами и тн., вчера хапнах малко суджук купен от магазина, и усетих такъв гаден вкус, че направо се замислих за домашна пастърма за зимата. Дайте вашите рецепти, моля? Ако ги пуснете в темата с рецептите, свиркайте.  Simple Smile

# 388
  • София
Леми, пастърмата е най-елементарното нещо, което може да съществува за правене.
Само веднъж да се престрашиш - ще се влюбиш завинаги  Heart Eyes

Свинско филе се почиства от жилите (аз правя от бонфилето). Зарива се за 24 часа в сол. След това се измива, намазва се с олио (с намазнени ръце го омазваш, не обилно, колкото да полепнат подправките по него) и овалваш в смес от подправки - кимион, чубрица, червен пипер, черен пипер, чимен (ако искаш да е кайзер), риган.

Ушиваш му с една игла едно ушенце от конец и го окачваш на проветриво място през зимата. Става за 1 седмица  Peace
Сега, лятото - може да я сложиш неувита в хладилника, върху някаква скара. Пак ще се изсуши, но малко по-бавно.

Божествено вкусна е, божествено.  Embarassed

# 389
Супер, Вив, мерси. Правила съм пастърма от телешки сърца, но беше толкова отдавна, че съм забравила всичко. Непременно ще направя тази зима.
Морска сол ли използваш или обикновена?

Общи условия

Активация на акаунт